Eșecul solidarității sociale de tip neocomunist

vineri, octombrie 11, 2013 15:48
Posted in category Educatie

ComunismMotto: ‘Este umilitor pentru o țară să împrumute bani pentru plata pensiilor și salariilor.’ (Excelența Sa, domnul Traian Băsescu, președintele României)

Înainte de a începe, țin să precizez câteva lucruri. În primul rând, nu discut cum s-a ajuns la realitatea zilei de azi (dar de aici trebuie pornit). În al doilea rând, nu cred că numai politicienii sunt de vină: vinovați sunt și cei care-i votează. În al treilea rând, nu există soluții miraculoase pentru ieșirea din rahat.

Și să începem. ‘Boborul’ vrea drepturi, facilități, ajutoare etc. Ce oferă în schimb o parte a acestui popor? Nimic. România anului 2013: 3 milioane de angajați țin în spate, din taxele și impozitele lor, restul de 17 milioane. La cei 3 milioane se mai adaugă cei plecați, ce contribuie indirect la mărirea încasărilor bugetului de stat (cumpărând din România).

Celor 3 milioane li se cere să fie solidari cu țiganul sau ciobanul care produce doar pentru el, iar la buget plătește fabuloasa sumă de 0 lei (nu includem taxele locale, folosite pentru scopuri locale). Să presupunem că un țigan sau cioban din România are 5 copii (la tigani numărul este mult mai mare). Normal că acești copii au dreptul la educație. Haideți să vedem cât costă bugetul de stat educația unui copil din ciclul gimnazial (este domeniul la care mă pricep). Să presupunem că el are 30 de ore de curs pe săptămână (poate și mai mult), adică aproximativ 1,7 norme didactice pe săptămână, pe care o să-i rotunjim la 1,75 (oricum sunt mai mult de 30 de ore la clasele a VII-a și a VIII-a). Să mai presupunem că salariul mediu în învățământ este de 1200 lei. Asta înseamnă 2100 lei lunar numai plata salariilor profesorilor (foarte mici în euro). Nu o să punem în calcul alte cheltuieli (curent electric, iarna căldură etc.), acestea fiind suportate din bugetul local. Presupunând că toți cei cinci copii sunt la școală, ajungem la o sumă de 10500 lei (105 milioane lei vechi). Dacă la aceștia adăugăm alocația (complementară și alte asemenea, dacă ai mai mulți copii sumele cresc), alocații în valoare de aproximativ 500 lei la 5 copii, dacă nu o fi mai mult, ajungem la suma de 11000 lei lunar, plătiți de statul român celui care, nu discutăm motivele, cotizează cu 0 lei la bugetul public. De unde se iau banii? Tot de la cei care muncesc (cei 3 milioane). Adică, se măresc taxele și impozitele, se măresc prețurile produselor, se taie din cheltuielile pentru infrastructură, pentru a oferi lunar, ciobanului sau țiganului, cei 110 milioane de lei vechi, cel puțin. Și, atenție, nu am inclus eventualele ajutoare sociale, pentru încălzire etc., plus multe altele, ce ar duce suma pe la 120 milioane lunar. Mai intervin alte cheltuieli cum ar fi: cu medicina de urgență (ciobanul care nu plătește nici un leu la asigurările de sănătate va fi tratat dacă, la un pahar, este lovit de un altul, lucru posibil la niște indivizi abrutizați și lipsiți de educație) sau în cazul unor evenimente neprevăzute (cutremur, inundații etc.), doar țiganul barbar nu-i ‘fraier’ să-și asigure bunurile.

Atunci când Ilici ‘KGB’ Iliescu dădea legi cu scosul la pensie la 50 de ani (poate chiar mai puțin) era pusă piatra de temelie pentru ce este astăzi în România. Plagiatorul Ponta, dacă nu ar fi un mitoman ordinar, ar recunoaște că face ceea ce a făcut și Emil Boc: taie din veniturile românilor (nu direct, ceva mai subtil) pentru ca țiganii și ciobanii, ce formează majoritatea electoratului USL, să primească lunar sumele sus-amintite. Democrația bananieră din România, ce a început în 1990, sub patronajul unui KGB-ist jegos, trebuie ucisă (tipul acesta de societate). Altfel, în următorii 10 ani, din pensie puteți cumpăra doar o poză cu țiganul sau ciobanul fericit că trăiește într-o țară de fraieri, care-i plătesc totul. Deșteaptă-te române, și culcă-te la loc!

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

17 Responses to “Eșecul solidarității sociale de tip neocomunist”

 1. Dan Tanasescu says:

  octombrie 11th, 2013 at 18:52

  Ar mai trebui adăugat faptul că multinaţionalele şi băncile care operează în România scot anual din ţară 60-70 miliarde de euro şi la stat contribuie cu mai nimic. Acolo se duc banii, nu în ajutoarele pentru amărâţi!

 2. Cornel Căruntu says:

  octombrie 11th, 2013 at 19:15

  @ Dan Tanasescu: Asa-i, pentru toate relele din tara asta sunt vinovate multinationalele. Romanii sunt un popor harnic, nu fura, nu cersesc, nu dau/primesc spagi etc., dar ii strica multinationalele. De unde ai scos cifrele, din burta? In 2010, PIB-ul Romaniei a fost de 122 miliarde de euro. Iar 60-70 de miliarde inseamna peste jumatate din PIB-ul Romaniei. Chiar crezi ca putem inghiti asemenea gogosi? Pana una alta multinationalele isi platesc taxele si impozitele, tiganii nu platesc nimic. Comunist pe stil nou?

 3. Cornel Căruntu says:

  octombrie 12th, 2013 at 8:14

  pb80tm@yahoo.com: Incearca sa scrii in mod corect si coerent, in limba romana, si o sa-ti fie publicat comentariul. In rest, legat de continut, apa de ploaie. Bati campii la greu.

 4. Dan Tanasescu says:

  octombrie 12th, 2013 at 12:09

  Aşa este, multinaţionalele scot din ţară cam  două treimi din PIB. Din ce rămâne fură ai noştri şi din ce mai rămâne se fac că dau ajutoare la săraci.

 5. Cornel Căruntu says:

  octombrie 12th, 2013 at 12:31

  @ Dan Tanasescu: Pana nu ne spui de unde ai informatiile, permite-mi sa le consider gogosi. Din pacate, dupa ce gasca lui Ilici ‘KGB’ Iliescu a demolat Romania, doar multinationalele mai misca prin tara asta. Daca nu ar fi ele, am trece din nou la tribalismul bolsevic, caracterizat prin izolare si infometare. Dar de dreptate ai auzit? Ti se pare corect sa beneficiezi de servicii pentru care platesc doar ‘fraierii’? Ti se pare corect ca statul roman sa ia din taxele tale si, un loc sa dezvolte aceasta tara, spre binele copiilor tai, sa dea bani la tiganii care se reproduc la greu, fara sa munceasca? Ti se pare corect sa tragi din greu pentru a termina o facultate si sa ai un salariu de mizerie, deoarece niste milioane de ciobani si tigani trebuie asistati social, fiind incapabili sa practice o meserie, iar din banii castigati sa cotizeze la bugetul public, adica la sanatate, invatamant, ordine publica, armata etc.?

 6. Cum îi denigrează pe toți românii țiganul Mihai Giurgea | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 26th, 2014 at 16:53

  […] Eșecul solidarității sociale de tip neocomunist […]

 7. Sebastian Bârgău, coșmarul logicii și al limbii române | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 26th, 2014 at 16:59

  […] Eșecul solidarității sociale de tip neocomunist You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site. Tags: Blog, internet, romania, tigani […]

 8. Cine este USL-amistul Mircea Dogaru, unul din cei mai virulenti propagandisti anti-Basescu | A șaptea dimensiune says:

  februarie 21st, 2015 at 19:33

  […] Eșecul solidarității sociale de tip neocomunist […]

 9. Criminalul Ilici KGB Iliescu a batjocorit numele sfânt de român | A șaptea dimensiune says:

  martie 9th, 2015 at 22:20

  […] Eșecul solidarității sociale de tip neocomunist […]

 10. PSD-istii au adus sistemul de pensii in colaps total | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 23rd, 2015 at 19:01

  […] Sursa […]

 11. USLamiștii sparg zeci de milioane de lei, din bani publici, pe mașini | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 25th, 2015 at 9:38

  […] Eșecul solidarității sociale de tip neocomunist […]

 12. „Înainte puterea de cumpărare era mai mare”, o altă minciună comunistă | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 31st, 2015 at 18:16

  […] Eșecul solidarității sociale de tip neocomunist […]

 13. Ilici KGB Iliescu și gașca lui au distrus România | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 10th, 2016 at 19:07

  […] Eșecul solidarității sociale de tip neocomunist […]

 14. 6 milioane de euro acordate nejustificat pentru ajutoare sociale | A șaptea dimensiune says:

  martie 22nd, 2016 at 21:07

  […] Eșecul solidarității sociale de tip neocomunist […]

 15. Statul român împrumută zilnic 7,3 milioane de euro pentru plata pensiilor | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 3rd, 2016 at 17:39

  […] Eșecul solidarității sociale de tip neocomunist […]

 16. Pentru esecul fostilor comunisti, dupa 1989, vinovata este democratia | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 16th, 2016 at 16:14

  […] Eșecul solidarității sociale de tip neocomunist […]

 17. Comisia de la Veneția: DNA este foarte apreciat în Europa | A șaptea dimensiune says:

  iulie 15th, 2016 at 16:55

  […] Eșecul solidarității sociale de tip neocomunist […]

Adauga un comentariu