Elon Musk lansează xAI, o nouă companie din domeniul AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială)

joi, iulie 13, 2023 19:22
Posted in category IT

xAI

După o perioadă de zvonuri şi speculaţii, Elon Musk lansează o nouă companie AI, xAI, pentru a „înțelege adevărata natură a universului”.

Pe site-ul companiei xAI apar şi numele a o parte dintre membrii echipei xAI, printre aceştia fiind foşti angajaţi ai DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla sau Universitatea din Toronto.

Cum Twitter a fuzionat cu X Corp, în aprilie 2023, se pare că xAI este companie separată de X Corp. Cu toate acestea, potrivit intenţiilor lui Elon Musk, se aşteaptă o colaborare activă între xAI, noua companie din domeniul inteligenţei artificiale, şi Twitter sau Tesla. „Pentru a face progrese către misiunea noastră”, spunea Elon Musk.

În aprilie 2023, Elon Musk și-a anunţat intenția de a crea un nou model AI numit TruthGPT. Într-un interviu, Musk a descris noul model ca fiind o „AI de nivel maxim, care, prin adevăr, încearcă să înțeleagă natura universului”.

Musk a achiziționat și 10.000 de GPU-uri (GPU = Graphics Processing Unit = unitate de procesare grafică) pentru Twitter, care sunt cruciale pentru modelele de învățare automată.

Ca fapt inedit, anunţul lansării noii companii din domeniul AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) vine după ce, în martie 2023, Elon Musk a semnat o petiţie pentru a opri dezvoltarea ulterioară a AI, vorbind chiar despre pericolele inteligenţei artificiale.

xAI nu este prima companie AI în care Elon Musk investeşte bani şi încredere. El a fost şi printre investitorii OpenAI, la data apariţiei, în 2015, compania care a creat ChatGPT, cel mai cunoscut model AI, cu o popularitate ce a crescut exponenţial din noiembrie 2022 până astăzi.

Aşadar, OpenAI şi alţi giganţi din domeniul AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială), precum Google sau Microsoft, vor avea un concurent direct numit xAI.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu