Ghid de fraierire pe faţă a instanţelor internaţionale de către PSD (în 2004)

vineri, mai 26, 2023 6:07

PSD, ciuma rosie, DragneaLungul şi suspectul drum al ordonanţei către lege

Pe 1 aprilie 2004, Guvernul Năstase s-a gândit să le ardă o păcăleală americanilor, în special americanilor de la Noble Ventures. În această haioasă zi din an, guvernul a publicat în Monitorul Oficial o mică proză absurdă, intitulată inspirat „Ordonanţa nr. 16/2004 pentru finalizarea Societăţii Comerciale Combinatul Siderurgic Reşiţa SA”.

Dacă nu aţi citit cartea, vă rugăm să urmăriţi aici rezumatul acestui film pe acţiuni.

Este vorba în această ordonanţă despre nişte ruşi de la holdingul TMK – ăia mari, de le miroseau buzunarele a bani, îi ştiţi! – care au cumpărat Combinatul Siderurgic Reşiţa (CSR) cu 1 euro. Asta după ce americanii de la Noble Ventures, foştii proprietari ai CSR, au fost naţionalizaţi cu japca de Guvernul Năstase.

Însă ceea ce vrem noi să vă povestim acum este cum şi când a devenit această ordonanţă o ditamai doamna, adică o lege în toată firea.

Marţi, 28 septembrie 2004, Parlamentul aprobă Ordonanţa nr. 16, transformând-o în Legea nr. 387/2004. Totul s-a petrecut într-o discreţie totală şi cu o precipitare brutală.

Surse sigure ne-au relatat că această lege nu s-a aflat pe ordinea de zi a Parlamentului. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial vineri, 1 octombrie 2004.

Să vă spunem de ce aceste detalii sunt importante. Luni, 4 octombrie 2004, la Curtea de Arbitraj Internaţional de pe lângă Banca Mondială de la Washington, începeau audierile în procesul intentat statului român de către Noble Ventures.

Vineri, 1 octombrie 2004, tabăra Noble-McNutt se afla deja la Washington şi nu ştia nimic despre aprobarea acestei ordonanţe. Dacă ar fi ştiut, altfel ar fi decurs audierile.

În schimb, Muşetescu (mafiot în guvernul Năstase, coautorul distrugerii multor unităţi economice ale României prin aşa-zisa privatizare de către PSD = ciuma roşie, n.m.) a decolat spre capitala Americii la o zi după, adică sâmbătă, 2 octombrie 2004.

Acesta este un exemplu clasic despre cum funcţionează instituţiile statului (mafiot al PSD = ciuma roşie, n.m.) atunci când la putere se află un partid-mamut care controlează totul la perfecţie, inclusiv limba rusă pentru afaceri proaste. („Academia Caţavencu”, nr. 679/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu