Guvernarea Năstase – un model de stat mafiot, în care demnitarii au făcut ce-a vrut muşchiul lor

sâmbătă, mai 22, 2010 16:28

Dan NicaÎntr-un alt material, este prezentat Dan Nica, cel care a primit cadou o vilă de la o anumită firmă (prietenii ştiu de ce). Acelaşi personaj, care are nesimţirea să apară la televiziunea lui Vîntu pentru a da lecţii de morală ‘prostimii’, este implicat într-o altă ilegalitate, de care amintim în continuare, bibliografia fiind “Academia Caţavencu”, nr.4/2009.

În guvernarea Năstase, Dan Nica a fost ministrul Comunicaţiilor. În această calitate, avea în subordine Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANRC). Spre sfârşitul anului 2004, ANRC ia decizia ‘istorică’ de a achiziţiona un teren pentru construcţia unui centru de recuperări în care să se odihnească angajaţii instituţiei.

Locaţia aleasă a fost la Zărneşti. Nica şi preşedintele de atunci al ANRC, Ion Smeeianu, doreau morţiş un teren de 35.000 de metri pătraţi. Aici intră în scenă Valentin Mititelu, omul pe numele căruia era trecută şi vila lui Nica (vezi link-ul de mai sus). Acesta, Mititelu adică, a cumpărat ar cu ar şi hectar cu hectar terenul de la localnici, până s-au adunat cele trei hectare şi jumătate cerute de Nica. Mititelu plătise pământul cu 1-2 euro pe metro pătrat, deci o sumă totală de aproximativ 40.000 de euro (probabil atât îi indicase Nica).

Această achiziţie s-a făcut înainte ca ANRC să demareze proiectul cu centrul de recuperări. Aşa încât, atunci când s-a pus problema achiziţionării terenului de către ANRC, tot pământul de care avea nevoie Nica era în posesia lui Mititelu. Cât credeţi că a oferit Nica, drept preţ pentru cele 3,5 ha, lui Mititelu (vorba vine, de fapt lui însuşi)? De 12 ori mai mult, adică a oferit din bani publici, ai tăi şi ai mei stimate cititor, peste 18 miliarde de lei vechi, adică aproximativ 22% din bugetul instituţiei. Mai mult, plata a fost făcută ‘cash’ de instituţie publică unui privat fără nici un document justificativ (17 noiembrie 2004).

De-abia a doua zi, 18 noiembrie, a fost ‘confecţionat’ un ordin de plată, dupa cum rezultă din documentele analizate odată de procurori şi pe care s-a aşezat, probabil, praful. Dar să vedem finalul poveştii reale, din România lui Pontilescu, cel care aduce minerii la Bucureşti, precum tătucul său drag, Ilici-KGB. Mititelu încasează deci 450.000 de euro şi revine în apartamentul său modest din Bucureşti. ANRC renunţă la proiect, datorită problemelor legate de terenul cumpărat.

Terenul pe care s-a dat o căruţă de bani este la fel de util ca o suprafaţă de teren pe Lună. Terenul nu poate fi folosit în scopul declarat de minister, acela de a construi un sediu de protocol. În primul rând, fiindcă este situat într-o zonă îndepărtată a Zărneştiului, către care nu există un drum asfaltat, deci oaspeţii vor fi fericiţi că trebuie să urce cu valiza-n cârcă până la vila ANRC.

În al doilea rând, o parte însemnată a celor 3,5 hectare este împădurită. Adică, pentru a construi ceva, ANRC ar trebui să obţină o sumă de autorizaţii, care să-i permită să defrişeze o bucată de pădure.

Dar toate motivele astea au fost complet ignorate de oamenii lui Nica, care au ţinut neapărat să cumpere de la Mititelu, gălăţean ca şi Nica. Şi acum întrebarea finală: dacă acest Mititelu a rămas la fel de sărac şi după tranzacţia cu cele 3,5 ha de teren, unde sunt cei 450.000 de euro tovarăşe Dan Nica?

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Guvernarea Năstase – un model de stat mafiot, în care demnitarii au făcut ce-a vrut muşchiul lor”

  1. Cum au luat teapa 5000 de romani de la Ion Tiriac | A șaptea dimensiune says:

    martie 13th, 2016 at 13:27

    […] Guvernarea Năstase – un model de stat mafiot, în care demnitarii au făcut ce-a vrut muşchiul l… […]

  2. Despre un alt pesedist ‘sărac şi cinstit’ | A șaptea dimensiune says:

    martie 13th, 2016 at 17:22

    […] Guvernarea Năstase – un model de stat mafiot, în care demnitarii au făcut ce-a vrut muşchiul l… […]

Adauga un comentariu