Guvernul socialist Ponta a dat liber la fraudat examenele naționale

marți, iulie 8, 2014 17:09
Posted in category Educatie, Locale

Victor PontaOri de câte ori revin la putere, PSD-iștii reafundă România în mocirla minciunii de tip bolșevic. Și ce poate fi mai grav pentru o țară decât sentimentul fals că are o educație de calitate. Se fraudează la greu examenele de final de ciclu. Chiar dacă sunt camere de supraveghere. Am să iau două aspecte ale problemei fraudelor masive din educația românească, în timpul guvernării socialiste Victor Ponta. Mă voi referi întâi la Evaluarea Națională 2014. Sigur, au fost camere de supraveghere. Credeți că aceste camere i-au împiedicat pe unii să fraudeze examenul? Hai să fim serioși. Ce spuneți de un președinte de comisie de examen care îndeamnă elevii la fraudă? Aș putea să-i dau și numele, dar nu interesează pe nimeni cum se obțin notele. Important este să fie mari. Nu contează mijlocul. Și ne mai mirăm că politicienii români fură. Păi, asta învață de pe băncile școlii: să fure la examene. În viață vor fura din bani publici. Indiferența față de legile educației din România, călcate efectiv în picioare de 90% dintre cei responsabili să le aplice este un adevăr ce doar cei care nu sunt în sistem îl pot nega.

De exemplu, ce spuneți de o profesoară de limbă română, nemulțumită că la matematică li s-a arătat, care spune ceva de genul “De ce nu le-ai arătat, dragă, și tu la limba română? Crezi că se întâmpla ceva?”. Ce lege, ce ordine, ce morală, ce formare de generații neînclinate spre corupție vreți de la asemenea indivizi care nu dau doi bani pe modul în care se obține o notă. Și, probabil, peste tot a fost la fel. De exemplu, la o școală de pe aici, Școala Gimnazială nr. 1 Havîrna, la proba de matematică, a plouat cu note mari, în condițiile în care, în anii trecuți, notele peste 8 erau rarisime. Așa, dintr-o dată, școala a devenit super-extra bună (wau!). Prietenii știu de ce. Dar să revenim la prezența camerelor de supraveghere. Să presupunem că cei responsabili chiar vor verifica filmele respective. Știți câte ore de înregistrare video sunt? Foarte, foarte multe. Numai într-un județ. De exemplu, numai într-un centru de examen, la cele două probe ale Evaluării Naționale, sunt peste 10 ore (presupunând că sunt numai două săli de examen). Cine să verifice toate acestea? Tocmai pe asta se bazează și cei care, fără nicio jenă, au fraudat la greu Evaluarea Națională 2014.

Și ajungem și la Bacalaureat. Nu am fost implicat în acest an la așa ceva, dar am găsit scrisoarea unei eleve care a fost eliminată din examen, iar această epistolă lămurește total frauda masivă și de la acest examen.

Pe 2 iulie, în cadrul probei la matematică din examenul de bacalaureat, într-o sală scăpată de sub control de supraveghetori …

Numele meu este Georgiana-Carmen Turbureanu și sunt o elevă a Colegiului Național „Al. Lahovari” din Rm. Vâlcea care a învățat constant pe toată perioada celor 12 ani de studii preuniversitare și care în această vară trebuia să susțină examenul de admitere la Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Pe 2 iulie, în cadrul probei la matematică din examenul de bacalaureat, într-o sală scăpată de sub control de supraveghetori, am cedat la multiplele insistențe ale unui alt candidat aflat în banca din față, de a-i permite să-mi ia din ciorne pentru a se inspira din ele în rezolvarea subiectelor.

Cu aproximativ un sfert de oră înainte de expirarea timpului alocat probei, Președintele Comisiei de Supraveghere nr. 526, prof. Adrian-Eugen Burlan, a găsit două ciorne de-ale mele asupra candidatului din față. Decizia dumnealui a fost să elimine din examen nu doar candidatul care a încercat să fraudeze examenul, ci să mă elimine și pe mine sub aceeași acuzație de „tentativă de fraudă”. (Sursa (citeste tot))

„Supraveghetorii au scapat sala de sub control” stiti ce inseamna? Ca toti copiau. De ce cazul acestei fetite nu se discuta la Antena 3 sau Romania TV? Raspunsul este evident: eleva respectiva este victima guvernului socialist (al minciunii si hotiei) Victor Ponta. Sa fi fost victima lui Basescu, sa vedeti emisiuni la Antena 3 si Romania TV.

Restul e tăcere.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Guvernul socialist Ponta a dat liber la fraudat examenele naționale”

 1. Cornel Căruntu says:

  iulie 8th, 2014 at 22:23

  Se poate sa nu fii scuipat, daca-ti spui parerea. Directoarea PSD-ista (si conslier PSD) a Scolii Gimnaziale nr. 1 Havirna trece la amenintari. Ca va face publice nu stiu ce dezvaluiri despre mine (de acum 20 de ani). Sigur, nu sunt perfect, am si greseli. Dar nu-mi amintesc sa fi trimis biletele la elevii care erau rude cu mine sau voiam sa-i favorizez. Iata ce facea aceasta Balta Rodica, directoarea PSD-ista a Scolii Havarna, in timpul unei Evaluari Nationale (2008, parca) din orasul Darabani.

  Atunci când mai era un sfert de oră din timpul acordat, apare vicepreşedinta Comisiei de organizare a Testării Naţionale de la acel centru cu un bileţel pentru o elevă. Nici măcar nu ne-a întrebat pe noi, cei doi supraveghetori, dacă îi permitem să facă aşa ceva. După ce dă biletul unei eleve, o opresc, iau biletul şi-i spun: „Ce ar fi, doamna profesoară, dacă aş merge cu acest bilet la Inspectoratul şcolar?”. S-a îngălbenit şi mi-a spus că a trimis-o Baltă Rodica, profesoară de istorie şi director al Şcolii Havîrna în acea perioadă, pesedistă de frunte pe aici. (Restul la link-ul https://asapteadimensiune.ro/cum-au-distrus-liberalii-invatamantul-din-romania.html

  Voi vorbiti de corectitudine. Pai, nu am scris nici 5% din cate asa putea povesti, legat de fraudele la care ati participat.

  Si cucoana Balta, libertatea de opinie este garantata de Constitutia Romaniei. Sau trebuie sa-ti cer dumitale acordul pentru a-mi exprima indoielile privind corectitudinea Evaluarii Nationale la Scoala Havirna? Nu au fost profesori de matematica sau limba romana in comisia de organizare? Wau!!! Dar ce, nu mai stiti sa trimiteti biletele in clasa sau sa-i lasati pe elevi sa copieze unul de la altul? Ati pierdut acea deprindere „patriotica”? Raul facut de specimene ca tine care tolereaza frauda este infinit mai mare decat un moment al meu de ratacire pe care-l regret si azi. Cel putin eu nu am lins funduri de PSD-isti si nici nu m-am identificat cu nostalgicii dictaturii comuniste. Nu am trait din politica, iar toti banii mei au fost castigati prin munca, nu motaind prin sedintele consiliului local. PSD-stii sunt niste gunoaie, din punct de vedere moral. Si tu, Balta Rodica, imi dai mie lectii de morala? Asa se face educatie pentru o societate dreapta, civilizata, democratica, fraudand examene? De cate ori ai vorbit copiilor de crimele comunismului ca profesor de istorie? Niciodata. Altfel nu ar fi atat de rosie comuna.

  In rest, lumea ta nu e si a mea. Sper ca in Iad vei continua politica lui Ilici „KGB” Iliescu. Sau, PSD-isti, credeti ca veti ajunge in Paradis?

 2. Cum arata toapa cu limba intre fesele lui Ponta | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 2nd, 2015 at 17:36

  […] Guvernul socialist Ponta a dat liber la fraudat examenele naționale […]

Adauga un comentariu