Până la Dumnezeu, pe Ceahlău îl mănâncă sfinţii părinţi

duminică, iulie 4, 2021 10:59
Posted in category Mass-media

Biserica OrtodoxaDin istoria neagră a BOR (Biserica Ortodoxă Română), un material relevant pe această temă (din 2004).

Cele mai de încredere două instituţii din stat, biserica şi armata, s-au aliat de o săptămână (în august 2004 – n.m.) împotriva unei entităţi pe care nu o mai preţuieşte nimeni: natura.

Nefiind clar, în ultima vreme, dacă Dumnezeu mai există ca să ia atitudine, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a pus gând rău masivului Ceahlău, unde intenţionează să extindă suprafaţa construită din jurul bisericii de pe vârf.

În spatele cabanei Dochia, într-o sălbatică splendoare, unde există un platou, mitropolia vrea să ridice o mare clădire pentru chilii şi un paraclis.

Proiectul mitropoliei e divin: cei câţiva călugări din zonă se vor înmulţi ca lemingii, iar biserica o să devină centrul unei mari tabere de antrenament spiritual pentru călugări.

Din păcate pentru interesele bisericii, zona dintre cabana Dochia şi vârful Toaca este, Doamne iartă-ne, arie strict protejată.

Masivul Ceahlău, în sine şi mai ales în întregul lui, este declarat rezervaţie naturală şi această sintagmă înseamnă, mai ales, că nu ai voie să construieşti nimic înăuntru.

Pe principiul “faptul, odată întâmplat, e pe jumătate iertat”, mitropolia a angajat deja constructori (era anul 2004, în care BOR + PSD = mafia roşie care a furat tot în România – n.m.) şi a închiriat de la armată două elicoptere care au început să transporte de lunea trecută (început de august 2004 – n.m.) zeci de tone de materiale de construcţie pe vârful Ceahlăului.

Cele câteva specii de plante şi animale protejate din acel areal au făcut o petiţie şi au trimis-o la Agenţia pentru Protecţia Mediului Neamţ, ai cărei funcţionari au constat că habar nu aveau că mitropolia înalţă ceva pe munte.

Dacă aşa ar fi, Agenţia ar fi trebuit să primească o cerere, pe care să o aprobe sau nu, bineînţeles în urma efectuării unui studiu de impact asupra speciilor respective.

Se pare însă că Biserica nu a făcut efortul ăsta, întrucât are încredere că Dumnezeu va primi vietăţile şi plantele într-o lume mai bună (ironia fină a autorului nu poate ascunde un adevăr clar ca lumina zilei: BOR este o organizaţie pusă pe făcut bani, care nu are niciun respect faţă de protejarea naturii, cum nu are niciun micrometru de milă faţă de vieţil distruse ale românilor, în spitale cu viermi şi pe drumuri de rahat, deoarece organizaţia BOR a cerut tot timpul bani de la stat, adică din banii de spitale şi drumuri, pentru a construi ‘jde mii de biserici, spre prosperitatea clerului ortodox, posesor de afaceri, vile, maşini, bani în conturi fără număr – n.m.).

Articolul este preluat din “Academia Caţavencu” (nr. 661/2004), de pe vremea când Doru Buşcu şi gaşca nu erau cumpăraţi încă de PSD = ciuma roşie.

Citeşte şi articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu