Havârna online există, dar lipseşte cu desăvârşire

joi, august 6, 2009 8:36
Posted in category Locale

Gradina, Caruntu Elena, TataraseniLa o căutare pe net după denumirea Havârna, descoperi durerosul adevăr al absenţei oricărui interes faţă de imaginea online a comunei Havârna (o comună de pe aici). Ca o paranteză, primăria Havârna (sâc!) este printre primăriile din judeţ care nici măcar nu au adresă de email.

Astfel, pe prima pagină a căutării găsim fete din Havârna, suficient de plinuţe, pentru cei cărora le place genul. Mai la vale, găsim un articol din presa locală de acum patru ani (2005). Din acest articol („Comuna Havârna are şi realizări şi probleme”) aflăm cum în România se promite mult şi se face puţin. „Au venit nişte investitori dintre care unul este preşedintele de nataţie Ion Dospinescu care a cumpărat un lac de 11 hectare în luna august a acestui an şi a plătit suma de 360 milioane lei. El doreşte să facă în comună o bază de antrenament pentru caiac canoe”, declara viceprimarul de atunci al comunei. La patru ani după, baza de antrenament nu există.

“Acesta se mai poate lăuda cu faptul că au reuşit să facă două puncte sanitare creând astfel condiţii medicului de familie din localitate să se deplaseze în sate câte două zile pe săptămână pentru a consulta bolnavii” se mai scria în articol. La patru ani după, medicul există, dar lipseşte cu desăvârşire de la consultul pe teren.

„O altă realizare este faptul că am reuşit să înfiinţăm şi un cabinet stomatologic tot pentru sprijinul populaţiei”, afirma în stil laudativ viceprimarul de atunci. Din păcate, şi cabinetul stomatologic lipseşte cu desăvârşire. Alte “rializări” le găsiţi în articol.

Urcăm din nou pe pagină şi găsim blogul Info Havârna. Despre aministratorul blogului nu există informaţii, dar ritmul postărilor ne ameţeşte (aprilie 09 – 6 articole; mai 09 – 8 articole; iunie 09 – 4 articole; iulie 09 – 3 articole). Populaţia însă citeşte, doar ce-i răruţ … Iar cel mai uşor se citesc pozele. Mai coborâm, şi ajungem la Scoala cu clasele I – VIII Havirna. Aici totul este barat, nu există număr posturi cadre didactice, număr posturi profesori calificaţi etc. Totu-i gol, ca şi creierele unora din acea localitate, probabil unicul motiv pentru care este accesată pagina. Quot erat demonstrandum.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Havârna online există, dar lipseşte cu desăvârşire”

 1. În Mileanca, prin 2008, SF-ul genera discuţii aprinse | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 29th, 2014 at 20:40

  […] Havârna online există, dar lipseşte cu desăvârşire […]

 2. Ce mai fac parlamentarii judeţului Botoşani | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 29th, 2014 at 20:44

  […] Havârna online există, dar lipseşte cu desăvârşire […]

 3. A șaptea dimensiune » Caracatiţa PeCeRistă (Pile-Cunoştinţe-Relaţii) continuă să facă ravagii în România says:

  iulie 5th, 2015 at 13:32

  […] Havârna online există, dar lipseşte cu desăvârşire […]

 4. A șaptea dimensiune » La Havîrna (sau Havârna), gunoaiele umane sunt preţuite de gloată says:

  iulie 5th, 2015 at 13:57

  […] Havârna online există, dar lipseşte cu desăvârşire […]

 5. Prin Havîrna (sau Havârna), lipsa de civilizaţie este totală | A șaptea dimensiune says:

  iulie 5th, 2015 at 14:06

  […] Havârna online există, dar lipseşte cu desăvârşire […]

 6. La Havîrna, praful ucide mai ceva decât combinaţiile politice | A șaptea dimensiune says:

  iulie 5th, 2015 at 15:17

  […] Havârna online există, dar lipseşte cu desăvârşire […]

Adauga un comentariu