Prin Havîrna (sau Havârna), lipsa de civilizaţie este totală

marți, august 25, 2009 8:16
Posted in category Locale

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniÎn comuna “europeană” Havîrna (o localitate de pe aici), realitatea depăşeşte orice imaginaţie. Pentru cine vrea să vadă cum arată electoratul (majoritar pe aici) ce în 2004 era pe punctul să aducă în fruntea ţării un posibil infractor, Năstase Adrian, este invitat să petreacă o perioadă de timp în Havîrna.

Atunci când nu se omoară între ei, ţiganii (românizaţi) din Havîrna (şi nu numai ei) aruncă cioburi de sticlă pe şosea sau gunoaie pe oriunde. La aceasta se adaugă acţiunile gospodarului crescut în spiritul colhozului, cel care îşi lasă păsările pe şosea, doar, nu-i aşa, bălegarul de pasăre protejează asfaltul şi caroseriile maşinilor. Dacă mai ţinem cont şi de câinii lăsaţi de izbelişte sau animalele puse lângă şoasea, avem o imagine a ceea ce se întâmplă pe aici.

Nici pe departe completă, deoarece trebuie adăugat “morometele” transformat de ruşi în colhoznic, adică localnicul care îşi lasă căruţa oriunde, eventual nesupravegheată, pentru a servi o ţuică.

Eram, acum câteva zile, prin această localitate cu maşina. Exact în faţa sediului Poliţiei şi al Primăriei, se aflau parcate pe ambele părţi ale drumului maşini (să ne imaginăm o şosea, relativ îngustă, cu maşini pe ambele părţi). Pe mijlocul drumului, un ţigan cu căruţa stătea la discuţii cu un alt individ, genul gură-cască. Văzând că mă apropii, nici nu s-a sinchisit, iar după primul claxon, mă invita să trec prin spaţiul cu lăţimea de maximum un metru, pe care-l aveam în faţă. De-abia după un alt claxon ceva mai prelungit şi-a mutat atelajul. Repet, toată scena se petrecea în faţa sediului Poliţiei.

Aceştia sunt cetăţenii României profunde, fară lege şi fără Dumnezeu. Si la fel sunt autorităţile, cele care sunt nepăsătoare sau chiar încurajează încălcarea legii (de exemplu, altădată, tot în comuna “europeană” Havîrna, o maşină parcase pe trecerea de pietoni, exact în faţa poliţiştilor ieşiţi la o mică bârfă, deşi era loc suficient 10 metri mai încolo).

Pe aici este la modă Dinu Păturică, celebrul personaj din “Ciocoii vechi şi noi”, romanul lui Nicolae Filimon. Numai că Dinu Păturică de la Havîrna ascultă manele, nu merge pe jos câţiva metri, lăsându-şi maşina oriunde, iar atunci când nu numără fluturii, poluează fonic o localitate rurală, în care ar trebui să fie ceva mai multă linişte. Doar steagul UE flutură deasupra instituţiilor de aici (ce europeni suntem, mânca-ţi-aş, cum ar spune unii pe aici).

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Prin Havîrna (sau Havârna), lipsa de civilizaţie este totală”

 1. În comuna “europeană” Havîrna, religia este opiumul “boborului” | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 29th, 2014 at 21:42

  […] Prin Havîrna (sau Havârna), lipsa de civilizaţie este totală […]

 2. Cum s-a votat în gulagul bolşevic numit Havîrna sau Havârna | A șaptea dimensiune says:

  iulie 5th, 2015 at 12:59

  […] Prin Havîrna (sau Havârna), lipsa de civilizaţie este totală […]

 3. A șaptea dimensiune » Ce mai fac aplaudacii dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu? says:

  iulie 5th, 2015 at 13:25

  […] Prin Havîrna (sau Havârna), lipsa de civilizaţie este totală […]

 4. A șaptea dimensiune » Caracatiţa PeCeRistă (Pile-Cunoştinţe-Relaţii) continuă să facă ravagii în România says:

  iulie 5th, 2015 at 13:31

  […] Prin Havîrna (sau Havârna), lipsa de civilizaţie este totală […]

 5. A șaptea dimensiune » La Havîrna (sau Havârna), gunoaiele umane sunt preţuite de gloată says:

  iulie 5th, 2015 at 13:55

  […] Prin Havîrna (sau Havârna), lipsa de civilizaţie este totală […]

 6. Sforarul roşu al capitalismului de cumetrie | A șaptea dimensiune says:

  august 23rd, 2015 at 12:57

  […] Prin Havîrna (sau Havârna), lipsa de civilizaţie este totală […]

Adauga un comentariu