Hidrantii si istoria lor!

miercuri, septembrie 25, 2019 20:19
Posted in category Diverse

HidrantIn toate firmele pe care le stiu, periodic este trimis un inspector PSI pentru a reinnoi autorizatiile PSI si pentru a educa angajatii noi despre normele de siguranta in cazul unui incendiu. Este litera de lege ca toate firmele sa ofere acest lucru angajatiilor, chiar si cele de mici dimensiuni din mediul privat. De obicei, o cladire cu peste 100 de angajati prevede sprinklere, dar si mai multi hidranti instalati in fata cladirii, dar si in interiorul acesteia.

Securitatepsi.ro este o firma autorizata montaj instalatie hidranti, recunoscuta pentru performante, dar si pentru sistemele foarte eficiente. Serviciile lor de instalare hidranti se impart in doua categorii:

Ambele sunt la fel de importante si in cazul unui incendiu sunt primul ajutor de care beneficiaza pompierii. Un hidrant de incendiu este o conducta cu o supapa care controleaza fluxul de apa dintr-o retea de apa pentru a stinge un incendiu. Hidrantii de incendiu pot fi subterani si deasupra solului. Hidrantii de incendiu subteran au fost folositi in Asia si Europa inca din secolul al XVIII-lea, dar cei de la sol sunt folositi inca din secolul al XIX-lea.

Inainte de inventia hidrantilor de incendiu, pompierii au folosit brigada cu galeata sau sistemele de pompare manuala pentru a obtine apa pentru stingerea incendiilor. A fost necesar sa sape o gaura in retea, pentru a prelua apa din aceasta. Pompierii erau nevoiti sa treaca din mana in mana galetile pline cu apa, luata din fantani, pentru a stinge focul.

Cu ajutorul hidrantilor de incendiu, acum pompierii pot conecta un furtun de incendiu la hidranti si apoi eliberati o supapa pentru a obtine apa din reteaua de apa. Diferitele supape de pe un hidrant de incendiu ii permit sa fie atasat la diferite surse de apa, care pot fi presurizate sau nu. Majoritatea hidrantilor este conceputa pentru a permite nu mai putin de 950 de litri (250 de litri) de apa sa treaca prin hidrant pe minut. Multe brevete diferite au fost utilizate pentru a crea diferiti hidranti de incendiu. Fiecare tara reglementeaza de obicei proiectarea si specificatiile tehnice ale hidrantilor pentru a respecta standardele districtului de pompieri.

Exista doua tipuri de hidranti de incendiu: tipul butoiului umed, care mentine o alimentare constanta cu apa, si tipul de butoi uscat, care trebuie sa aiba un robinet de eliberare pentru a lasa apa. Unii hidranti cu bare umede pot fi din bronz si nu fier, sau pot avea un finisaj interior care evita ruginirea.

Butoiul unui hidrant de incendiu poate fi, de asemenea, cunoscut sub numele de „banda”. Unele au un design rotunjit, in timp ce altele au linii unghiulare. Capacele de pe un hidrant sunt de obicei din bronz, dar capacele pot fi realizate din alte tipuri de metal.

Fie ca este vorba despre o instalatie hidranti interiori sau o instalatie hidranti exteriori, combaterea incendiilor nu ar mai fi la fel fara acestea. Puteti apela la securitatepsi.ro pentru a afla mai multe informatii.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags:

Adauga un comentariu