Hidratează-ți unghiile

luni, ianuarie 6, 2020 18:51
Posted in category Diverse

Lotiune mainiUnghiile tale nu conțin grăsimi, astfel încât ele nu se pot hidrata continuu. În schimb, încercați să le înmuiați în apă caldă, apoi aplicați o crema hidratanta, care va ajuta la pastrarea apei.

De asemenea, poate doriți să încercați produse care conțin fosfolipide, uree sau acid lactic – toate sunt „umectanți”. Complexul 15, Aquaderm și Moisturel merită să încercați, sau poate doriți să utilizați un vechi standby – vaselină. Nu uitați să reaplicați crema hidratantă după ce v-ați udat sau spălat mâinile sau la baie.

Dar nu exagerați – unghiile devin moi și fragile atunci când sunt expuse la prea multă loțiune SNB pentru mâini și la alte hidratante. Unghiile pot fi extrem de moi chiar după mult timp sub apă sau pot fi uscate de la înmuierea și uscarea repetată.

Dacă unghia ta se infectează, în special cu un organism care pot „coace” sub unghie, este important să eviți expunerea prelungită la apă și să păstrezi zona unghiei cât mai uscată, deoarece organismele infectante preferă în general mediile calde și umede.

Ceea ce nu doriți să apară: Separarea plăcii de unghii de patul unghiilor, afecțiune numită onicoliză. Poate să apară după o vătămare, infecție, reacție alergică la un cosmetice pentru unghii sau expunere la substanțe chimice sau ca urmare a unei boli, cum ar fi psoriazisul. Dacă unghia apare albă, s-ar putea să se fi separat. Va trebui să vă vedeți medicul și veți dori să aveți grijă să nu agravați mai departe problema. Din nefericire, odată ce unghia se va separa, nu se va mai atasa; trebuie să aștepți să crească o unghie noua.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu