Hotel Leul De Aur, o posibilă alegere pentru cazare în Sebes

vineri, ianuarie 6, 2023 10:19
Posted in category Diverse

Hotel Leul De Aur, Sebes

Dacă sunteţi în trecere prin România, Transilvania, judeţul Alba, municipiul Sebeş, iar aici aveţi nevoie să vă cazaţi undeva, o alegere inspirată de cazare în Sebes este hotelul Leul de Aur.

Bun, s-ar putea să spună cârcotaşii, dar ce are acest hotel atât de fain încât merită ales pentru cazare. Păi, are multe chestii faine, despre care o să povestim ceva mai la vale, dar, înainte de asta, haideţi să ne cunoaştem mai bine ţara şi să povestim un pic despre municipiul Sebeş.

Sebeşul a fost întemeiat în secolul al XII-lea de coloniştii germani (saşi), stabiliţi în Transilvania la chemarea regelui Ungariei. În secolul al XIV-lea, Sebeşul devine, în ciuda întinderii sale reduse, primul oraş din Transilvania complet fortificat, adică înconjurat complet de fortificaţii din zidărie. În secolul al XV-lea, Matei Corvinul acordă Sebeşului o serie de privilegii pentru completarea fortificaţiilor, inclusiv săparea unor şanturi de apă ce înconjurau cetatea.

În 1738, o cumplită pandemie de ciumă duce la scăderea drastică a populaţiei oraşului, acesta fiind salvat de un al doilea val de colonişti veniţi din spaţiul german în Sebeş. Până la 1 Decembrie 1918, Sebeşul făcea parte din comitatul Sibiu. În perioada interbelică, a fost inclus în judeţul Alba, iar între anii 1950-1968, a făcut parte din Regiunea Hunedoara.

Şi acum să revenim la hotelul Leul De Aur. Acest hotel din Sebeş are 21 de camere de 3 stele şi 27 de camere de 4 stele. Există şi camere duble, matrimoniale, single. Fiecare cameră este dotată cu: aer condiţionat, conexiune la Internet, birou de lucru, seif, adaptoare electrice, cablu TV, mini bar complet, uscător de păr, şampon şi gel de duş, săpun, cască de duş, trusă de cusut, silicon pentru pantofi, telefon cu linie directă internaţională etc.

Hotelul are şi sală de conferinţe, ce poate fi folosită pentru evenimente precum: conferinţe de presă, seminarii, recepţii, şedinţe executive, traininguri, lansări de produse, teambuilding etc. Fiecare sală de conferinţe dispune de următoarele facilităţi: instalaţie de sunet, flipchart, acces internet de mare viteză, videoproiector, ecran proiecţie, coffee break intern etc.

Hotel Leul De Aur, SebesTot la hotelul Leul De Aur, beneficiaţi şi de următoarele servicii gratuite: acces internet gratuit, telefon de trezire, primire de faxuri, fotocopii, card fără cost suplimentar, concierge (rezervări pentru restaurante, trasee turistice, închirieri de maşini), lustruirea pantofilor, camere pentru nefumători, parcare, camere de bagaje, încuietori electronice etc. Sunt şi două servicii cu plată: servicii sanitare, servicii de secretariat.

De asemenea, aveţi la dispoziţie o varietate de facilităţi de styling şi înfrumuseţare precum: coafor, frizerie, manichiură, epilare definitivă, masaj etc.

Ce obiective turistice puteţi vizita, în timp ce sunteţi cazaţi la hotelul Leul De Aur? În regiunea unde este amplasat Sebeşul, aveţi mai multe locuri ce merită vizitate. De exemplu, Râpa Galbenă, situată la 3 km de Sebeş, este un monument unic în Europa, pereţii ei având înălţimi cuprinse între 80 şi 100 de metri. Apa, în urma trecerii ei timp de mii de ani, a săpat forme diverse, de o ciudăţenie rară: coloane, turnuri, piramide, toate de culoare roşiatică.

Domeniul Şchiabil Şeureanu este un alt loc unde merită să ajungeţi, dacă sunteţi în Sebeş, cazaţi la hotelul Leul De Aur. Aici puteţi practica sporturi de iarnă pe pârtii de schi moderne, recent înfiinţate. Într-un cadru natural pitoresc şi într-o locaţie deosebită, domeniul de schi, undeva retras în coasta munţilor Sureanu, este un punct turistic atracativ, iarna pentru sporturi de iarnă, iar în restul anotimpurilor pentru drumeţii, linişte, soare şi aer curat. Pârtiile de schi sunt situate la altitudinea de aproximativ 1.600 de metri, fiind la 80 de kilometri distanţă de Sebeş. Aveţi la dispoziţie 7 pârtii de schi cu diferite grade de dificultate, lungimile pârtiilor fiind cuprinse între 600 şi 1.700 de metri.

Cetatea Căpâlna, situată la 18 km de oraşul Sebeş, a fost înălţată în timpul domniei lui Burebista, fiind distrusă de un incendiu de proporţii, în timpul războaielor daci-romane. Ruinele cetăţii se află pe vârful unui deal, acoperind dealul precum o căciulă, iar această locaţie oferă un peisaj unic, presărat cu lacuri de acumulare şi alte minunăţii ale naturii.

Tot în apropiere de Sebeş, se află Transalpina, numită şi „Drumul Regelui” sau „Poteca Dracului”, construit iniţial de legiunile romane, în timpul cuceririi Daciei de către romani. Acest drum trece prin apropierea câtorva vârfuri de munte, precum Iezer (altitudine: 2.157 m), Urdele (altitudine: 2.228 m), Păpuşa (altitudine: 2.136 m), Muntinu (altitudine: 2.062 m), Dengheru (altitudine: 2.084 m).

La 14 km de Sebeş, se află o altă atracţie turistică a zonei, Cetatea Alba Carolina. Interiorul acestei cetăţi are formă de stea, iar aici găsiţi muzee, biserici, restaurante, precum şi celebra Sala Unirii, locul unde în 1918 s-a pecetluit Unirea Transilvaniei cu România.

Aşadar, aveţi numeroase variante (anterior, am amintit doar câteva dintre ele) de a petrece timpul liber, dacă sunteţi cazaţi la hotelul Leul de Aur din Sebeş. Iată şi datele de contact ale hotelului.

Hotelul Leul de Aur

Adresa: 515800 Sebeş, str. Lucian Blaga nr. 8, judeţul Alba

Telefon fix: 0258 734 500, 0358 401 510

Telefon mobil: 0771 136 525

Fax: 0358 401 511

E-mail: reservation@leuldeaur.com, office@leuldeaur.com

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu