Ieseuri vesele si triste ale tovarasului Nicolae Ceausescu, ultimul stalinist al Europei (IV)

joi, noiembrie 30, 2017 12:40
Posted in category Dictatura comunistă

De la stanga: Ion Iliescu si Nicolae CeausescuIstoria se repetă, tovarăşi!

Ehei, de mult aştept momentu’ ăsta. Ca telectual, vorba asta o ştiu încă din şcoala primară, de fapt din şcoală, că de gimnaziu, liceu, facoltate şi doctorat n-am mai avut timp atunci, ocupat cum ieream cu viaţa revoluţională a mea şi viaţa de zi cu zi a Tovarăşei noaptea, care pe-atunci îi ziceam, simplu, Lenuţa.

Ca om politic, şef de stat adică, preşedinte, secretar general al partidului şi comandant suprem, treaba asta cu istoria care se repetă i-o am prevăzut-o clar încă de la Târgovişte, de la simularcu’ ăla dă proces, de cum i-am văzut că în loc de ţărănişti – care, mă rog, aveau dreptul lor istoric – mă judecă nişte trădători. Am vrut să subliniez încă de-atunci chestia asta, da’ m-a împuşcat alde Victoraş (viitorul ministru în regimul KGB-istului criminal Ion Iliescu, generalul Victor Atanasie Stănculescu – n.m.) la jumătatea înjurăturii pe care i-o trăgeam de mă-sa.

Ei, acuma văz că cineva aicea jos mă iubeşte, c-aţi ajuns la vorba mea, tovarăşi. Adică, mai pe şleau, m-aţi cam ciuruitără dăgeaba. Păi, ia să vedem, dacă laşi la o parte minciunili în falş cu genocidu’, cu cine-a tras în voi, ecetera, nu mi-aţi stricatără voi paltonu’ şi leopardu’ lu’ Tovarăşa în principal c-am sabotat noi economia naţională? Nu pentru c-am înfometat noi clasa muncitoare ca să plătim datoriile esterne ne-aţi datără la cap? Buun. Da’ ia să-mi ziceţi acuma mie dacă cazna asta toată cu bugetu’, cu deficitu’ dă doi la sută şi negocierea cu agenturili Fondului Înmonetar nu tot pentru plata datoriei se efectuiază?

Ţipa la proces javra aia de avocat c-am distrus noi ţărănimea, industria şi ieconomia, mă rog, ce aveam noi ca producţie p-atunci. Da’ pentru taxele astea a lu’ tovarăşu’ Remeş (ministrul PNL de finanţe în guvernul Radu Vasile, pe vremea când la Cotroceni era admiratorul de astăzi al mafiei PSD-iste, Emil Constantinescu; Decebal Traian Remeş a fost condamnat în anii 2000 pentru corupţie la câţiva ani de puşcărie, dându-se ulterior victimă politică pe la Closetul 3; evident, a fost atât de “prost” încât, în loc să fure precum mafiotul Adrian Năstase sute de milioane de euro şi să facă doar 8 luni de puşcărie, a luat şpagă nişte brânză, cârnaţi şi pălincă, parcă, şi a făcut câţiva ani; şi mai evident, pe atunci nu era DNA-ul la care urlă şobolanul mafiot Tăriceanu, aşa încât ajungeau la puşcărie doar găinarii, nu şi mafioţii adevăraţi, cei care, până la urmă, au distrus această ţară după 1989 – n.m.) de distruge alea mici şi mijlocii care face contribuţie la buget – imemeurile, cum le zice acum – e careva împuşcat?

Pentru robinetele noastre de aur ne-aţi judecat ca pe câini, da’ pentru jaful din bănci a fost cineva condamnat? Ne-a îngropat nenorociţii repede pă motiv c-avem conturi în străinătate, da’ azi, dac-ar fi să judecăm după conturi în afară, n-ar mai rămâne niciun partid la suprafaţă. Da, tovarăşi, istoria să repetă, da’ la altă scară. Că corupţi ierea şi pă vremea mea, da’ ai mei dădea aprobări de Aro şi telecolor peste rând, pe când azi se dă credite dă miliarde şi se ia comisioane cât n-am strâns io într-o viaţă de vândut evrei.

Aţi muncitără 10 ani degeaba, să ştiţi (materialul este din martie 1999; dintre cei 10 ani, 7 a fost la Cotroceni KGB-istul criminal Ilici Iliescu, cel care a confiscat, împreună cu o gaşcă de KGB-işti dirijaţi de Moscova, revolta populară din decembrie 1989, punând temelia mafiei politice ce astăzi sufocă România – n.m.). V-aţi spetit două cincinale şi v-aţi trezit tot săraci, tot cu datorii de plătit şi tot cu un preşedinte de reales. Zău dacă merita să faceţi moarte de om pentru atâta lucru! (“Academia Caţavencu”, nr. 381/1999)

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Ieseuri vesele si triste ale tovarasului Nicolae Ceausescu, ultimul stalinist al Europei (IV)”

 1. Ieseuri vesele si triste ale tovarasului Nicolae Ceausescu, ultimul stalinist al Europei (V) | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 25th, 2019 at 20:04

  […] Ieseuri vesele si triste ale tovarasului Nicolae Ceausescu, ultimul stalinist al Europei (IV) […]

 2. Ieseuri vesele si triste ale tovarasului Nicolae Ceausescu, ultimul stalinist al Europei (IX) | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 27th, 2019 at 14:32

  […] Ieseuri vesele si triste ale tovarasului Nicolae Ceausescu, ultimul stalinist al Europei (IV) […]

 3. Ieseuri vesele si triste ale tovarasului Nicolae Ceausescu, ultimul stalinist al Europei (VIII) | A șaptea dimensiune says:

  mai 5th, 2019 at 7:46

  […] Ieseuri vesele si triste ale tovarasului Nicolae Ceausescu, ultimul stalinist al Europei (IV) […]

Adauga un comentariu