Cuvantarea tovarasului Nicolae Ceausescu, din Infern, pentru urmasii lui, PSD-istii, ce guverneaza astazi Romania, care vor ajunge tot acolo (II)

joi, august 24, 2017 12:00
Posted in category Dictatura comunistă

Executia cuplului CeausescuDragi tovarăşi şi pretini,
Am să mă refer în continuare la situaţia ieconomică, socială şi politică, culturală şi de ieducaţie din Republica Socialistă România şi cum a decurs ele în mod fericit, la toţi indicatorii de plan, până la lovitura de stat din decembrie.

Da, tovarăşi, recunosc, am greşit. Am greşit comiţând o eroare şi pentru asta îmi fac – cum zice tovarăşa academician doctor inginer – mea culta. Am fost prea indulgent. Am avut încredere în tovarăşi care ne iera – mie şi lu’ Tovarăşa – ca copiii noştri. Am promovat în funcţii de răspundere oameni fără o valoare deosebită, pe criterii personale, subiective, oameni care ne-au înşelat încrederea, care ne-au răsplătit binele făcut cu minciună şi trădare. Le-am dat case, funcţii, Dacii negre cu număr mic, abonamente la gospodăria de partid, prioritate la ARO, la Telecolor, ba chiar, – la unii – la Cromatic, o dată la doi ani o excursie în Cehia sau RDG, i-am luat la vânătoare, la şeptic, la onomastica mea sau a lu’ Tovarăşa. Şi ce-am primit în schimb? Complot şi gloanţe!

Să luăm de iegzemplu cazu’ tovarăşului Iliescu Ion, Marcel cum îi ziceam noi în secret. Ce nu i-am dat? A vrut secretar la UTM? A ajuns! A vrut la UTC? L-am pus! A vrut studii la Moscova? L-a trimis tovarăşu’ Dej, că nu-l mai putea suporta pe la partid cu intrigile lui! A vrut prim-secretar la Iaşi? L-am făcut! A vrut la Timişoara? A avut şi Timişoara! A vrut la Ape, că să stau pe lângă dumneavoastră, la Bucureşti, tovarăşu’ secretar general? L-am adus la Ape. A vrut la Editura Tehnică, că să fiu mai aproape de Tovarăşa, să mai colaborăm în muncă ştiinţifică? L-am mutat la editură! Şi, drept răsplată, tovarăşu’ Nelu a uneltit cu alţi derbedei şi m-a jicnit la televizor – pe mine şi pe Tovarăşa – că i-am întinat noi lui idealurile socialismului!

Sau tovarăşu’ Stănculescu. A vrut colonel? L-am făcut colonel, că-i plăcea de el lu’ Tovarăşa. L-am făcut şi general-colonel, că nu putea să ne plimbe labradorii un general-maior. Dar ce spun io? L-am făcut şi Şef de Stat Major, aşa de bine servea cafelele în uniforma aia de paradă. Ei, şi cu cine credeţi că dau nas în nas la Tîrgovişte, tovarăşi? Ia să vedem, ghiciţi? Cu tovarăşu’ general Stănculescu! Stătea pe scaun fără să zică nimic şi făcea avioane din oracolu lu’ Tovarăşa în timp ce trădătorii ăilanţi ne batjocorea onoarea şi munca de-o viaţă!

Dar nu vreau să mă inervez, tovarăşi, că mai avem multe de discutat. De aceea închei aici, asigurându-vă că toată viaţa mea de revoluţionar, încă de la 14 ani, am luptat pentru o lume mai bună şi mai dreaptă. Iar acum, dacă mă gândesc bine la ce-am lăsat în urmă, îmi dau seama că am reuşit! (“Academia Caţavencu”, nr. 366/1998)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Cuvantarea tovarasului Nicolae Ceausescu, din Infern, pentru urmasii lui, PSD-istii, ce guverneaza astazi Romania, care vor ajunge tot acolo (II)”

 1. Ieseuri vesele si triste ale tovarasului Nicolae Ceausescu, ultimul stalinist al Europei (II) | A șaptea dimensiune says:

  mai 5th, 2019 at 8:54

  […] Cuvantarea tovarasului Nicolae Ceausescu, din Infern, pentru urmasii lui, PSD-istii, ce guverneaza a… […]

 2. Scrisoarea tovarasei Elena Ceausescu catre doamna Carmen Iohannis (II) | A șaptea dimensiune says:

  mai 5th, 2019 at 12:10

  […] Cuvantarea tovarasului Nicolae Ceausescu, din Infern, pentru urmasii lui, PSD-istii, ce guverneaza a… […]

 3. Scrisoarea tovarasei Elena Ceausescu catre doamna Carmen Iohannis | A șaptea dimensiune says:

  mai 5th, 2019 at 12:20

  […] Cuvantarea tovarasului Nicolae Ceausescu, din Infern, pentru urmasii lui, PSD-istii, ce guverneaza a… […]

Adauga un comentariu