În comunism, banii românilor erau folosiţi pentru huzurul familiei Ceauşescu

marți, august 11, 2015 15:51
Posted in category Dictatura comunistă

Raiul comunist: se statea la cozi pentru orice, de la ulei pana la bereCând împrumuți bani? Când nu ai, adică ești sărac. România comunistă era o țară săracă, iar dictatorul ateu Ceaușescu Nicolae a împrumutat bani de la FMI. După care, în buna tradiție țigănească, a început să se plângă de amestec în treburile interne.

Povestea (un fel de-a spune “poveste”, fiind un fapt real al istoriei recente a României) îmi amintește de o scenă dintr-un film cu mafioți (titlul filmului îmi scapă). Scenariu era de doi bani, dar anumite replici din acea scenă mi s-au părut geniale. Un grup de mafioți, în frunte cu Șeful cel Mare, ajung la un individ care trebuia să restituie niște bani Mafiei și, săracu’, nu avea acești bani. Înainte de a-l ucide, Șeful cel Mare îi spune: “Bine mă nenorocitule, atunci când ai avut nevoie de bani de ce nu te-ai dus la o bancă, la prieteni, la rude, la FMI, la Banca Mondială, și nu ai mai fi ajuns în această situație. Tu, însă, ai venit la mine, m-ai rugat să te împrumut și ți-am spus destul de clar atunci că vreau banii înapoi în câteva săptămâni, iar dacă nu-i restitui la timp ai mari probleme. Ți-am spus toate acestea, atunci. Păcat că nu ai ținut cont de spusele mele.” Așa și cu Prea Târziu Împușcatul. Împrumută bani la un moment dat, momentul fiind ăla de care-și aduc aminte unii nostalgici ai comunismului. Perioada 1965 – 1980, în care România era un lagăr cu față umană. Se mai gasea un salam, o pâine etc. Ce nu spun tovarășii este că toate acestea se gaseau din banii FMI-ului. Din împrumuturi, adică. Economia României comuniste nu putea mai mult. Doar nomenclatura bolșevică trebuia să huzurească.

Cum munceai un an la colhoz pentru 200 de lei și 3 saci de știuleți

Tot jegurile care plâng după comunism ar trebui să-și aminteasca de exploatarea țăranilor în comunism, de așa numitele CAP-uri, acolo unde munceai un an pentru a primi câteva sute de lei și niște porumb, atât cât să nu mori de foame. Nu aveai voie să tai un animal fără acordul partidului, iar dacă aveai nevoie de tablă, de exemplu, trebuia să crești un animal și să-l dai la stat (camarilei bolșevice, adică) pentru a putea cumpăra acea tablă.

În comunism, banii românilor se duceau pe ajutorarea regimurilor teroriste

Ceașcă, precum orice cizmar cu 7 clase, chiar își imagina că este iubit de țările “frățești”, în care trimitea tot felul de ajutoare. De fapt, aceste regimuri teroriste de prin Africa (dictaturi militare și alte asemenea) urmăreau să mai obțină niște bani de la Prea Târziu Împușcatul. În timp ce românii mureau de foame, tot felul de arabi veneau cu bani și valută în colhozul lui Ceașcă. Pe vremea când eram student în Iași, am remarcat un numar imens de studenți străini, în special arabi, ce-și etalau bunăstarea, în timp ce studentului român Securitatea îi confisca orice valută sau alte bunuri “interzise”. Sume importante de bani au ajuns să susțină terorismul arab, prin grija “celui mai iubit fiu la poporului’.

În comunism, banii românilor se duceau pe finanțarea aparatului represiv, Securitatea fiind omniprezentă

Deși nu era ulei, zahăr sau pâine la liber, dictatorul ce a înfometat România avea bani pentru a întreține un imens aparat represiv. Turnătorii la Securitate erau plătiți, lucrătorii la Securitate aveau salarii imense, plus locuință de serviciu, haine etc. gratuite și așa mai departe. În timp ce românii erau tinuți în întuneric, securiștii erau în număr foarte mare pentru a asigura, nu-i așa, liniștea dictaturii comuniste.

În comunism, banii românilor se duceau pe viața ultraluxoasă a nomenclaturii și familiei Ceaușescu

În timp ce România era considerată Etiopia Europei, adică țara unde se moare de foame, nomenclatura bolșevică avea propriile magazine de partid, în care erau de toate și nu erau la cartelă. Ca să nu mai vorbim de familia Ceaușescu, care se bucura de privilegii inimaginabile, ducând o viață ultraluxoasă, de huzur total. Pentru acești nomenclaturiști comuniști nu exista nici un fel de lege, doar nu vă imaginați că îndrăznea cineva să-l întrebe pe Nicu Ceaușescu, “Prințișoru’”, de vreun viol scurt sau de vreun accident de circulație, ca să amintim doar două categorii de fapte penale comise de această lepră ceaușistă. Azi, în schimb, teoretic, oricine încalcă legea este anchetat, de la Premierul României până la ultimul cetățean. Asta pentru a încheia cu o comparație.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

7 Responses to “În comunism, banii românilor erau folosiţi pentru huzurul familiei Ceauşescu”

 1. Iobagii sultanului din Scornicesti | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 10th, 2015 at 21:00

  […] In comunism, banii romanilor erau folositi pentru huzurul familiei Ceausescu […]

 2. Mumia dictatorului Ceausescu scoasa periodic de la naftalina | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 20th, 2015 at 12:23

  […] In comunism, banii romanilor erau folositi pentru huzurul familiei Ceausescu […]

 3. Tara “construita” de Ceausescu: agricultura se facea cu elevii, studentii, armata, muncitorii | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 22nd, 2015 at 10:54

  […] In comunism, banii romanilor erau folositi pentru huzurul familiei Ceausescu […]

 4. Pupincuristii dictatorului criminal Ceausescu au invadat Internetul (inventie capitalista) | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 23rd, 2015 at 11:02

  […] In comunism, banii romanilor erau folositi pentru huzurul familiei Ceausescu […]

 5. Iulian Vlad: “Elena si Nicolae Ceausescu au dorit o baie de sange in 1989” | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 3rd, 2016 at 13:36

  […] In comunism, banii romanilor erau folositi pentru huzurul familiei Ceausescu […]

 6. Economia de astazi a Romaniei este de trei ori mai dezvoltatata dacat cea comunista din 1989 | A șaptea dimensiune says:

  februarie 3rd, 2016 at 21:43

  […] In comunism, banii romanilor erau folositi pentru huzurul familiei Ceausescu […]

 7. Toma says:

  iulie 4th, 2019 at 13:55

  Destul de precis, felicitări autorului

Adauga un comentariu