În România funcţionează o singură lege: legea junglei

marți, iulie 7, 2009 19:43
Posted in category Justitie

Romania 2050România este ţara unde nu se mai moare de foame, ci se moare din cauza lipsei aplicării legii, în cele mai variate cazuri. Credeţi cumva că poliţiştii din Argeş, care eliberau permise auto unor ţigani analfabeţi contra unei şpăgi, au făcut aceasta doar în 2008, atunci când au fost descoperiţi? Evident, nu. O făceau din 1990 încoace.

Credeţi că prin comuna europeană Havîrna (o comună de pe aici) hoţii păţesc ceva dacă sunt prinşi? (Majoritatea nici măcar nu ajung să aibă dosar penal.) Evident, nu. Procuratura “europeană” nu-i consideră un pericol social, doar, nu-i aşa, n-au omorât pe nimeni. Credeţi că cei amendaţi de poliţie, de la ţiganul prins la furat până la cei fără muşchi la creier care au o plăcere sadică în a colecţiona amenzi, plătesc vreo amendă în România? Răspunsul este, evident, nu.

Doar fiscul din România nu-i “aberant” ca cel din Germania, unde toţi cei care ocolesc legea au mari probleme. Până la urmă în ţara aceasta tot cel care munceşte şi are o firmă este ştrangulat cu tot soiul de impozite, iar contravenienţii şi infractorii sunt păsuiţi, doar sunt de-ai noştri, dintre noi. Pentru cei care fac legi în această ţară, muncă în folosul comunităţii nu există, pentru cei care n-au bani să-şi plătească amenda. Iar tu sau eu, român onest şi corect, dacă am greşit mergem repede să plătim. Până la urmă cei harnici şi cinstiţi îi ţin în spate pe asistaţii sociali, dar până când? Despre ce fel de egalitate în faţa legii poate fi vorba, atunci când între cel care respectă legea şi cel care o încalcă nu-i nici o deosebire? Sau aşa-i în România veşnicilor cercetaţi penal (şi nicioodată condamnaţi) Năstase Adrian şi Becali George?

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “În România funcţionează o singură lege: legea junglei”

 1. Sforarul roşu al capitalismului de cumetrie | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 18th, 2015 at 20:41

  […] În România funcţionează o singură lege: legea junglei […]

 2. Cum este Moldova de la vest de Prut? Vanghelizată şi becalizată | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 3rd, 2016 at 21:47

  […] În România funcţionează o singură lege: legea junglei […]

 3. Miliţieni deveniţi poliţişti | A șaptea dimensiune says:

  martie 10th, 2016 at 20:07

  […] În România funcţionează o singură lege: legea junglei […]

 4. Vulgul şi istoria românilor | A șaptea dimensiune says:

  iunie 6th, 2016 at 21:04

  […] În România funcţionează o singură lege: legea junglei […]

 5. Personaje publice hidoase (I) | A șaptea dimensiune says:

  iunie 7th, 2016 at 7:20

  […] În România funcţionează o singură lege: legea junglei […]

Adauga un comentariu