În România, mafioții numesc inspectorii financiari

luni, iunie 17, 2013 14:23
Posted in category Justitie, PeNaLii

Petru FabianAl Capone, dacă ar mai trăi, nu ar avea nici o problemă în România

Războiul la baionetă dus cu evaziunea fiscală tinde să îmbrace forme tot mai alambicate, identice cu cele din perioada prohibiției americane, când marii contrabandiști cu alcool numeau și demiteau șefii Poliției, respectiv ai Fiscului, după cum le cereau interesele personale. Victime colaterale ale războiului contrabandiștilor cu statul sunt milioanele de contribuabili onești, care, după ce și-au achitat integral datoriile fiscale, sunt obligați să acopere marile tunuri evazioniste, care au dus bugetul de stat în situația de a nu mai putea susține plata pensiilor și salariilor.

Să vorbim despre tunari, pentru a le analiza loviturile. Pentru început, o să trecem în revistă firmele bucureștene Robovit, Vinexport Colina Pietroasele, Rusticainvest sau Spirits Total Company, apoi o să scoatem la înaintare, la judecata neamului, societățile Total Fab Distribuție, Sorpau Impex, Regina Spirits Company, Fabina Fab și Tonico General Com, toate din Tîrgoviște.

Acestea se află în proprietatea omului de afaceri Petru Fabian, nașul mafiei alcoolului din județul Dîmbovița, un veritabil Al Capone mioritic.

Respectivele societăți au prejudiciat ani de zile bugetul de stat cu peste 10 milioane de euro, prin producerea și comercializarea ilegală a alcoolului și a băuturilor alcoolice.

Fabian se pregătește acum să nășească conducerea Gărzii Financiare Dîmbovița, pentru a da o nouă serie de tunuri. Sătul să tot revoce comisarii Gărzii Financiare și inpectorii Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Dîmbovița, Fabian s-a gândit că ar fi mult mai avantajos să decidă el cine îl controlează. Mergând pe principiul că e mai ieftin să previi decât să combați, Fabian acționează de zor, pentru a unge la șefia Gărzii Financiare Dîmbovița fie pe Mihai-Tiberiu Ciupercă, angajat al DGFP Dîmbovița, fie pe Emanuel Palea, fost șef în administrația fiscală.

Dacă e să stăm strâmb și să numărăm banii corect, Fabian îi susține, pardon, îi finanțează pe ambii contracandidați, pentru a fi sigur de preluarea controlului instituției care i-a dat atâtea batăi de cap în ultimii ani.

Totodată, acționând astfel, căpetenia alcooliștilor fără frontiere urmărește să-și întărească poziția față de persoanele influente, care stau în spatele celor doi pretendenți la șefia Gărzii. Ciupercă este finul unuia dintre principalii decidenți din administrația locală, iar Palea este consilierul și omul de casă al unui important parlamentar. Culmea ridicolului este că Fabian derulează nestingherit aceste activități, în condițiile în care firmele sale au fost dovedite că au produs evaziuni fiscale de ordinul milioanelor de euro, din care statul român nu a recuperat nici un sfanț. (Academia Cațavencu)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu