Internetul, domeniul în care România are unul din cele mai bune servicii de pe Terra

duminică, iunie 17, 2012 13:34
Posted in category IT

InternetDeşi nu a penetrat încă toate cătunele patriei, Internetul în România este, calitativ, la un nivel ridicat. Ţara care a dat zeci de ani premianţi la olimpiadele internaţionale de matematică sau informatică se poate lăuda cu unul din cele mai bune servicii în domeniul Internetului din lume. Iată ce am găsit aici pe această temă.

„Din statistici putem spune ca Romania e pe locul 2 in lume ca viteza de net iar raportul viteza/pret cred ca este unul dintre cele mai bune din lume.

Daca la noi 100mb/sec costa 30ron pot spune ca in Emirate 10mb/s costa 300E-400E, mai toate tarile avand net limitat (cum ai avea pe vodafone 1gb/luna) asa e si in strainatate. (2mbit connection with a 6GB monthly limit for around 800 AED )- adica o conexiune de 2mb cu o limita de 6gb pe luna costa undeva la 150 euro in Dubai, „am fost acolo si pt o conexiune „penala”(sau foarte buna cum ar zice arabii) plateam undeva la 500Euro/luna ” – la acest pret piperat daca downloadam 2 filme hd ramaneam fara net restul lunii + ca era sansa sa intru si la puscarie.

Deci concluzia e ca fiti multumiti ca internet ca la noi nu mai are nimenea, cu exceptia catorva orase din lume (unde viteza medie de download este undeva la 30-40mb/s)”

Oarecum legat de subiect, haideti sa vedem cum sta China (pentru cei care cad in c*r de admiratie pentru ‘marea’ China, cum ar fi KGB-istul Andrei Marga, pus de tovarasul Ponta la Externe).
Google este disponibil în China, dar guvernul chinez a ordonat Google să cenzureze rezultatele căutării. Căutări Google pot fi încă efectuate în China, dar ele sunt dirijate printr-o altă companie din Hong Kong. Veniturile Google in China au scăzut, ca urmare a acestui fapt. YouTube a fost blocat în China din martie 2009. China a blocat, de asemenea, Twitter, dar activişti chinezi au încă acces. Facebook a fost blocat din iulie 2009, după revolte etnice din Xinjiang.”
Ce si-ar mai dori pesedistii o cenzura asemanatoare.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Internetul, domeniul în care România are unul din cele mai bune servicii de pe Terra”

 1. Cum ștergem complet datele personale de pe Internet | A șaptea dimensiune says:

  februarie 20th, 2016 at 12:33

  […] Internetul, domeniul în care România are unul din cele mai bune servicii de pe Terra […]

 2. Diferența între Mbps și MB/s | A șaptea dimensiune says:

  februarie 20th, 2016 at 14:06

  […] Internetul, domeniul în care România are unul din cele mai bune servicii de pe Terra […]

 3. Cum devin invizibile site-urile pe care navigăm | A șaptea dimensiune says:

  august 16th, 2016 at 9:12

  […] Internetul, domeniul în care România are unul din cele mai bune servicii de pe Terra […]

 4. Google Chrome, lider mondial pe piața browser-elor în iulie 2012 | A șaptea dimensiune says:

  august 16th, 2016 at 9:48

  […] Internetul, domeniul în care România are unul din cele mai bune servicii de pe Terra […]

Adauga un comentariu