Izolarea corecta a pardoselii in structura masa-resort-masa, recomandari si solutii de la Emexon

vineri, decembrie 20, 2019 18:15
Posted in category Diverse

Izolatie fonica pardoseliAuzim frecvent in jur conceptul de izolare fonica, insa cati din noi inteleg ce inseamna in esenta asta? Cand vine vorba despre astfel de subiecte, nu ne permitem sa luam oricum deciziile. O informare corespunzatoare este necesara pentru a putea realiza decizii optime, care sa ne ofere rezultate pe masura asteptarilor. Izolarea fonica a pardoselii nu se va realiza deci oricum. Prin ea se urmareste reducerea vibratiilor care se propaga dintr-o parte in alta a structurii de constructie, in acest caz prin pardoseala. Unde este posibil, scopul este de a opri total aceste vibratii.

Exista o serie de elemente care vor dicta reusita izolarii fonice. In acest sens, specialistii in furnizarea de materiale fonice – Emexon – vin in intampinarea publicului larg cu o prezentare a acestora.

Cuplarea elastica si la ce se refera aceasta

Vorbim despre un prim element de avut in seama. Vibratiile, la care publicul in general se refera ca fiind sunete, sunt propagate prin pardoseala in interior. Interesul este de a reduce pe cat de mult posibil din numarul celor care se propaga prin pardoseala, numarul celor care o traverseaza sa fie minimalizat pe cat de mult posibil. Emexon vine si cu solutia potrivita in acest sens, respectiv privind cuplarea elastica. Este vorba despre bridele si amortizoarele acustice SENOR, care pot fi comandate de pe site-ul emexon.ro. Reprezinta o solutie practica, mai putin costisitoare si avantajoasa. Vor limita eficient vibratiile, respectiv zgomotul structural.

Absorbtia fonica – pe intelesul tuturor

Acel zgomot care se aseamana perfect cu cel produs de ocean, redat de scoicile de mare, se refera la aerul inchis in rezonanta. Este vorba despre o cavitate care constituie o cale de a permite vibratiei sunetului sa se propage prin pardoseala.

Se va umple camera de aer cu materiale ce au caracter puternic de izolare fonica. Acestea pot fi de doua tipuri.

Materialele fibroase, de tipul vatei minerale bazaltice, sunt o solutie numai in anumite contexte. Spre exemplu, atat aceasta, cat si cea de sticla pot fi eficiente in masura in care au si fibrele orientate corespunzator. Potrivit specialistilor Emexon, nu este suficient ca densitatea sa fie optima. Sunt optime densitatile de peste 90 kg/mc pentru a reflecta optim undele sonore, pentru a actiona intocmai unei bariere.

Materialele cu structura celulara deschisa sunt o solutie, deci atentie ca in momentul achizitionarii lor sa fie vorba despre acestea si nu despre cele cu structura celulara inchisa. Este o greseala pe care cei dezinformati o fac si apoi au de suportat consecintele. Descopera produse precum spuma melaminica Basotect, cea poliuretanica flexibila sau placile Stratocell Whisper.

Amortizarea vibratiilor si ce presupune asta

Pentru a realiza cat mai eficient amortizarea vibratiilor, utilizarea materialelor fonoizolante potrivite este cruciala. Membrana autoadeziva Tecsound prezinta calitatile si proprietatile optime in acest sens. Pentru a amortiza eicient vibratiile, aceasta se lipseste de placile din OSB, gips-carton, placaj.

Cresterea masei – un alt element important

Greutatea pardoselii trebuie sa fie una sporita pentru a atenua vibratiile. Recomandari in acest sens sunt placajul, OSB-UL, gips-cartonul, respectiv placi speciale din gips SoundBoard.

Atat pe acestea din urma, cat si cele mai sus mentionate le poti comanda la costuri rezonabile de pe emexon.ro. Asigura-te ca tii cont de sfaturile specialistilor si vei vedea ca rezultatele privind izolarea fonica vor fi cele asteptate.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu