Justinian Marina, Patriarhul Roşu

joi, august 2, 2018 11:37
Posted in category Mass-media

Justinian Marina, Patriarhul RoşuOmul nou şi pomul rău

Într-o antologică predică, Justinian Marina, supranumit “Patriarhul Roşu”, a lansat următorul silogism (raționament deductiv care conține trei judecăți legate între ele astfel încât cea de-a treia judecată, care reprezintă o concluzie, se deduce din cea dintâi prin intermediul celei de-a doua – conform dexonline.ro – n.m.): Hristos este Omul Nou. Omul nou este omul sovietic. Hristos este omul sovietic!

Ei bine, pe 25 februarie 2001, în toate lăcaşurile de cult de pe teritoriul României s-au oficiat, după Sfânta Liturghie, slujbe de pomenire a patriarhului Marina (cu ocazia unui centenar de la naşterea sa) înscăunat de autorităţile comuniste, de sorginte sovietică, în fruntea bisericii, în 1948. Toate cele 16 facultăţi de teologie din ţară (realizaţi ce aberaţie: murim în spitale cu viermi şi pe drumuri de rahat, dar avem 16 facultăţi de teologie care scot popi pe bandă rulantă, pentru cele ‘jde mii de biserici, ce au apărut ca ciupercile după ploaie din 1990 încoace – n.m.) i-au omagiat personalitatea, iar Sfântul Sinod a aprobat propunerea Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureştilor, condusă de Teoctist, ca Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti să se numească “Justinian Marina” (hăăăăăăă, hăăăăăăăăă, hăăăăăăăăăăăăăăăă – n.m.)

În timpul “Patriarhului Roşu”, s-a instrumentat denigrarea preotului Valerian Trifa, fostul şef al Bisericii Ortodoxe din America de Nord, deportat în Portugalia, unde moare de inimă rea.

Tot în timpul “Patriarhului Roşu” s-a instrumentat şi dezbinarea diasporei, prin trimiterea în exil a securiştilor în sutană de preoţi, dintre care Bartolomeu Anania este doar unul dintre zecile de cazuri.

Şi pentru că toate trebuie să aibă un nume, aflaţi că numele ateului căruia îi aparţine iniţiativa glorificării de astăzi (era anul 2001 – n.m.) a lui Marina este Răzvan Theodorescu (evreu, fost ministru al Culturii, atunci când la Cotroceni era KGB-istul criminal Ion Iliescu, jegul care a contribuit la incitarea minerilor, în iunie 1990, pe când era preşedintele TVR, invitat permanent, într-o anumită perioadă la Mafia TV, adică România TV şi Antena 3 – n.m.) (“Academia Caţavencu”, nr. 501/2001)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Justinian Marina, Patriarhul Roşu”

  1. Documentele Securităţii dovedesc că, în tinereţe, fostul patriarh Teoctist a fost spărgător de mănăstiri | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 6th, 2019 at 11:54

    […] se îngrijise în special de Teoctist … şi el este acela care i-a plătit lui Justinian (Justinian Marina, fost patriarh BOR, supranumit „patriarhul rosu” – n.m.) om sumă de cocoşei ca […]

Adauga un comentariu