La Pixel 6, Google a eliminat Face Unlock (deblocarea facială)

vineri, octombrie 29, 2021 8:30
Posted in category IT

Pixel 6
Înainte de lansarea Pixel 6, existau zvonuri conform cărora funcţia Face Unlock (deblocarea facială) ar putea fi reintrodusă de Google. Din fericire (o să vedeţi de ce “din fericire”), Google a eliminat Face Unlock (deblocarea facială) în Pixel 6.

Pixel 6 nu are hardware special pentru deblocarea facială, cum ar fi FaceID de la Apple, și nici nu are senzori în partea de sus a afișajului, cum era în Pixel 4. Pixel 6 are doar o cameră frontală.

Tehnologia nu este atât de sigură fără hardware specific pentru Face Unlock, cum ar fi sistemul IR al Apple, Pixel 4 sau Windows Hello. Din păcate, Pixel 6 de la Google nu folosește așa ceva și ar trebui să se bazeze pe cameră pentru a-ți scana fața ca pe vechiul (și eliminat din Android) Trusted Face în Smart Lock pe vremuri.

Deocamdată, cea mai bună opțiune este scanerul de amprente sub afișaj, care poate avea propriile probleme ocazional. Oricum, o scanare a amprentei tale este mult mai sigură decât vechea, şi învechita, Face Unlock care foloseşte doar o cameră frontală.

Cu toate acestea, progresele tehnologice din ultimii câțiva ani ar putea face din Face Unlock o opțiune viabilă la un moment dat. Doar că nu suntem siguri când. Google ar putea reintroduce această funcție într-o viitoare actualizare de software.

Sau poate Google va renunţa de tot şi va merge pe opţiuni încercate şi testate, cum ar fi senzorul de amprentă.

Via ReviewGeek

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu