Lumea în anii 2000, când unii dintre noi nu mai eram copii, ci furaţi de PSD-işti (XXXII)

miercuri, iulie 19, 2023 16:37
Posted in category Mass-media

Biserica Ortodoxa RusaÎncepem cu Belgia, unde un grup de studenţi la marketing s-au gândit să intre pe o nişă nesatisfăcută a producţiei de îngheţată, şi anume îngheţata canină. Nu o îngheţată din câini, ci una pentru câini. Ceea ce este interesant e că prima esenţă folosită este aceea de vanilie. Poate că iniţiatorii au făcut un sampling şi au văzut că patrupedelor le place vanilia. Următoarea îngheţată va fi cu gust de amestec de carne şi va fi în formă de os. Săracii câini, n-or să mai ştie care e os adevărat şi care e îngheţată. Or să aibă probleme mari cu dinţii dacă se năpustesc asupra osului adevărat cu aceeaşi putere cu care muşcă din îngheţată. Oare producătorii or să scoată şi îngheţată cu gust de papuci de casă sau, pentru căţeii mai feroce, cu aromă de (r)om?

În Chile, un clarvăzător pretinde că primeşte MMS-uri (mesaje imagine) pe telefonul mobil de la Fecioara Maria. Richard Gonzalez susţine că mesajele primite de el sunt dovada că există Dumnezeu şi viaţă după moarte. Ultimul mesaj arată un înger care face cu mâna. Ce frumos, au băgat în Rai mobile cu MMS şi cameră video! Chiar îmi puneam problema asta. Da’ ce număr de mobil o avea Dumnezeu? Eu cred că îl foloseşte pe cel al Sfântului Petru, că nu mai are baterie. Plus că e pe cartelă. Aş vrea să-i dau şi eu un MMS de Crăciun, cu mine intrând în biserică, poate dă bine la dosar.

Un Moş Crăciun Greenpeace s-a suit pe Parlamentul din Argentina şi a vrut să monteze o pancartă pe care scria „Gata cu deşeurile toxice, susţineţi Constituţia”. Probabil că era un Moş mai distrat, sătul să coboare din greşeală pe coşurile fabricilor şi să tragă sania singur, până acasă, după ce îşi prăjea toţi renii în reactoare atomice şi turnătorii.

Există şi în Africa organizaţii care luptă pentru drepturile femeilor, fiindcă şi în Africa femeile au problemele lor de integrare în societate. Bărbaţii femeilor din Africa îşi văd consoartele fie la coada cratiţei, fie la coada antilopei, fie în puf, acasă. În puful păsărilor cuibărite în casă, pe cracă. De aceea, femeile din Africa au organizaţii care se luptă pentru drepturile lor. Există însă o organizaţie al cărei nume ne cam bagă în ceaţă. Organizaţia se numeşte, poetic, Pula, şi după numele ăsta am zice că militează pentru un concept de care femeile din Africa ar trebui să fie ultimele care să se plângă.

Conform estimărilor (din 2004 – n.m.) Uniunii Europene, România este, alături de Republica Moldova, Ucraina şi Bulgaria, unul dintre principalii exportatori de carne vie către Europa. În această ramură, ca şi în agricultură, succesul se datorează, probabil, faptului că produsele noastre sunt naturale şi mai proaspete decât ale lor. Un alt avantaj al produselor noastre este preţul, deşi în această activitate nu există mari diferenţe între mâna de lucru a unui neamţ, să zicem, şi mâna cu care-şi face acelaşi lucru un român. Oricum ar fi însă, tare mi-e teamă că negocierile dintre ei şi reprezentantele noastre merg greu. Sunt convins că ei termină înaintea părţii române; nu degeaba ne spun europenii că noi terminăm greu negocierile, ba mai vor să ne bage şi câte o clauză de salvgardare precoce. Vestea bună ar fi totuşi că, dacă noi nu am reuşit încă să intrăm în Europa (era anul 2004; România a intrat în UE abia în 2007 – n.m.), europenii s-au săturat deja de câte ori au intrat într-o parte dintre noi. („Academia Caţavencu”, nr. 681/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu