Mobilier şi echipamente de birou

luni, decembrie 25, 2023 10:51
Posted in category Diverse

Piedestal containerÎn cele ce urmează, vom vorbi despre mobilier şi echipamente de birou. Un birou pe care-l putem avea în propria locuinţă, la firma sau instituţia unde lucrăm.

Elementele mobilierului de birou, deşi par accesorii nevinovate, sunt foarte importante. Până la urmă, toată munca noastră depinde de acele echipamente, de acel mobilier în care depozităm cele necesare activităţii de zi cu zi.

De exemplu, un piedestal container, precum cel din imaginea de mai sus, este din metal lăcuit, cuprinde trei sertare, dintre care un sertar este echipat cu un organizator (trusă pentru creioane), iar sertarul inferior permite agăţarea creioanelor. Sertarele se pot bloca cu o cheie, dulapul are roţi cu frână (se pot bloca) şi este disponibil pentru precomandă.

Dulap mobil cu 2 usiSau poate preferaţi un dulap mobil cu două uşi ce au balamale, plus trei sertare. Este simplu şi ideal pentru cei care lucrează acasă şi doresc un spaţiu intim, în care să-şi ţină proiectele. La precomandă, culoare, lungimea, lăţimea şi înălţimea se pot configura după gust şi necesităţi.

Sper că deja v-aţi făcut o imagine despre ce produse de calitate putem comanda pe platforma birouconcept.ro. Pe lângă mobilier şi echipamente de birou, adică dulapuri, sisteme de rafturi sau mese auxiliare, tot acolo putem comanda birouri (cu înălţime fixă, cu înălţime reglabilă, mese pentru conferinţe şi întâlniri, panouri şi pereţi, accesorii de birou).

Pentru cei ce au nevoie de scaune pentru birou, există şi aici o gamă diversă din care putem alege: scaune simple de birou, scaune pentru conferinţe şi întâlniri, scaune speciale, taburete şi scaune de bar, sistem modular canapele, scaune pentru jocuri.

Mai găsim pe birouconcept.ro corpuri de iluminat (lămpi de birou, lămpi de podea) şi instrumente legate de tehnologia de prezentare: whiteboards, flipchart, pinnboard.

Cam aşa arată prezentul, privit din perspectiva mobilierului şi echipamentelor de birou. Dar cum s-a ajuns aici, la aceste minunăţii ale tehnologiei de prelucrare a lemnului şi a altor materiale? Apariţia şi evoluţia mobilierului de birou este strâns legată de apariţia şi evoluţia mobilei. Mai jos, un scurt istoric al apariţiei şi evoluţiei mobilei.

Mobila omniprezentă în viaţa noastră are începutul, după unii cercetători, în Egiptul antic, acolo unde tehnica asamblării lemnului era folosită pentru a crea piese de mobilier mai complexe. Lemnului îi era adăugat fildeşul, pentru a înfrumuseţa obiectele create.

În Grecia antică, nu se punea un preţ prea mare pe mobila cea de toate zilele. Grecii acelor vremuri se mulţumeau cu o canapea fabricată din rame de lemn, plus alte accesorii mai mărunte, cum ar fi comoda, o măsuţă pe care-şi puneau paharele.

Roma antică însă excela la capitolul mobilă şi mobilier. Se realiza, la comandă, mobilier sculptat, care ulterior putea fi tapiţat sau decorat. Mobilierul din lemn era combinat cu piese din marmură şi bronz, iar încăperile erau iluminate de lămpi cu ulei. Romanii acordau o atenţie deosebită mobilierului din interiorul încăperilor, multe piese de mobilier din acele vremuri fiind adevărate opere de artă.

O importantă piesă de mobilier din Antichitate şi Evul Mediu era tronul. Tronul era acoperit cu blănuri de către greci, cu aur în alte civilizaţii. Oricum, era unic şi realizat de cei mai buni meşteri tâmplari şi de alte profesii.

Mobilierul Evului Mediu aduce în prim plan mobila grea, masivă, realizată din stejar, pin sau arin, ornamentată cu simboluri creştine. Paturile erau masive, înconjurate de draperii grele, oamenii acelor vremuri fiind adepţii intimităţii totale în ceea ce priveşte dormitorul. Tot în Evul Mediu, cufărul era una dintre cele mai importante piese de mobilier, iar un articol de lux era şemineul. Scaunele erau rare în acea perioadă, preferându-se banchetele şi tabureţii.

Renaşterea avea să schimbe centrul de greutate al mobilei şi mobilierului, accentul mutându-se de la funcţionalitatea pieselor de mobilier spre estetica mobilei. În această perioadă istorică, apar primele biblioteci şi fotolii. Începe folosirea furnirului şi sidefului. Şi în Renaştere, ca şi în perioadele anterioare, mobila şi mobilierul erau accesibile doar familiilor înstărite.

Abia în secolul 19 începe producţia în masă a mobilei, iar materialele folosite la fabricarea pieselor de mobilier a început să se diversifice, pe lângă lemn fiind folosite şi sticla, plasticu sau placajul stratificat.

În prezent, găsim mobilă şi mobilier în toate formele şi culorile, pentru toate gusturile, la preţuri pentru toate bugetele, din materiale dintre cele mai diverse, multe piese de mobilier fiind realizate din materiale reciclate şi sau ecologice.

Pentru mine, mobila şi mobilierul întâlnite de-a lungul vieţii au însemnat o explorare a simţurilor, umplerea unei nevoi de armonie şi bun gust. Mi-a plăcut şi îmi plac piesele de mobilier realizate cu gust, care oferă spaţiului un aer boem, de unicitate într-o lume care, de multe ori, tinde spre uniformizare.

Când eram copil, în casa părinţilor mei, puţinele piese de mobilier erau privite cu sfinţenie, făceau parte din tezaurul familiei, iar achiziţionarea lor era văzută ca o mare realizare. Erau vremuri grele pe atunci, cu lipsuri majore pentru foarte multe familii din România. La aceasta se adăuga lipsa mobilierului de pe piaţă, cele mai multe piese de mobilier din casa părinţilor mei fiind realizate la comandă, prin tot felul de ateliere sărăcăcioase.

Abia după 1989, adult fiind, am încercat sentimentul alegerii unui mobilier după gustul meu, şi în funcţie de buget, pe o piaţă în expansiune, tot mai bogată în mobilier şi echipamente de birou. Şi dacă tot am revenit la echipamente şi mobilier de birou, iată câteva date de contact ce pot fi folosite pentru a comanda mobilier de ultimă generaţie, la cele mai înalte standarde de calitate.

SC Birou Concept SRL

Sebeş, str. Barbu Ştefănescu Delavrancea, jud. Alba, cod poştal 515850

Telefon: +40765859112

E-mail: office@birouconcept.ro

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu