Nicolae Furdui Iancu – un caracter de rahat

joi, mai 28, 2020 11:01
Posted in category Mass-media

Nicolae Furdui IancuDeşi nu ascult muzică populară, ştiu câte ceva despre unele personaje care populează zona, deşi astăzi folclorul autentic este tot mai greu de găsit, într-un ocean de ţigănisme promovate de televiziunile penalilor din Republica Ortodoxă România.

Plecând de la aceste premise şi cu speranţa că momoria nu mă trădează, Nicolae Furdui Iancu este acel personaj care lălăieşte ori de câte ori are ocazia jalnicul “Noi suntem români”. Normal că suntem români, doar n-om fi ugandezi, somalezi sau japonezi.

Cum, din păcate, “noi suntem români” (de exemplu, dacă eram germani aveam spitale dotate, cele mai bune şosele din Europa şi restul), iar Nicolae Furdui Iancu este dintre noi, ăştia “cei mai corupţi din UE” (vorba unui premier pro-rus basarabean), plus cei mai “curve” în sensul rău al cuvântului (dacă ar fi să aleg, având un pistol în mână, pe cine să împuşc în cap, dintre o curvă de politician sau o prostituată, cu siguranţă aş alege curva de politician) din Europa (vedeţi 23 august 1944, plus alte 1001 de exemple din istoria plină de trădări a “boborului” român), ei bine, haideţi să vedem cât de dus e Iancu Furdui la capitolul “caracter”, într-o scurtă însemnare din “Academia Caţavencu” (nr. 648/2004).

Sus, sus, sus, la munte sus, acolo e Iancu PSDus

Am scris săptămâna trecută (în luna mai 2004 – n.m.) că Nicolae Furdui Iancu a cântat la concertul electoral organizat de 1 Mai de PSD Braşov.

Fiecare e liber să cânte unde vrea muşchiu’ taragotului său din ansamblu şi unde se îndeasă cele mai multe lovele în bucium, veţi spune.

Aşa este, doar că între timp o ciocârlie ne-a ciripit că domnul Furdui este (era în 2004 – n.m.) membru PNL Alba, consilier judeţean din partea acestui partid şi candidat (la alegerile locale din 2004 – n.m.) pentru nou mandat în Consiliu. Se răsucesc mierlele în cântecele de dor şi jale când aud o asemenea grozăvie.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu