Nu ştii unde să-ţi repari telefonul? Vezi mobilefix.ro

vineri, martie 11, 2022 16:36
Posted in category Diverse

MobileFix.ro
Ai un smartphone Samsung, iPhone sau un iPad care nu mai funcţionează din diverse motive şi doreşti să fie reparat de profesionişti în domeniu pentru a-l putea folosi fără probleme în perioada următoare? Dacă răspunsul la întrebarea anterioară te frământă, ei bine, află că există o soluţie potrivită pentru problema ta. Se numeşte mobilefix.ro şi este un service în care merită să ai încredere.

Cum procedezi? Indiferent unde locuieşti în România, intri pe site, completezi un formular cu datele personale, adresa de unde urmează să ridice curierul smartphone-ul, modelul şi defecţiunea telefonului. Vei fi apoi contactat de un operator, pentru confirmarea datelor trecute în formular şi stabilirea intervalului orar în care telefonul tău va fi ridicat de un curier. După predarea telefonului la curier, acesta ajunge a doua zi la respectivul service gsm, unde se va face o constatare gratuită, apoi vei fi anunţat de defecţiunea constatată. Odată telefonul reparat, acesta va fi trimis prin curier la tine acasă, iar plata se va face în momentul primirii telefonului reparat. În majoritatea cazurilor, telefonul se repară şi se trimite clientului în 48 de ore.

Aşadar, nu trebuie să vă îngrijoraţi legat de modul în care telefonul proprietate personală, sau al firmei, poate fi reparat. Mai mult, dacă sunteţi din Cluj, există reparatii telefoane Cluj, deoarece firma mamă din Bucureşti are filială şi în Cluj.

Este bine să reţineţi că 90% dintre defecţiunile telefoanelor pot fi reparate pe loc. De asemenea, este oferită garanţie la majoritatea reparaţiilor, iar datele dumneavoastră sunt complet în siguranţă.

Cam ce defecţiuni se pot repara? Toate defecţiunile. De exemplu: reparaţie placă de bază, înlocuire difuzor, înlocuire mufă, înlocuire sticlă, înlocuire baterie, telefon căzut în apă etc.

Sper că v-am convins să faceţi această alegere inspirată, atunci când aveţi de reparat un smartphone, aşa încât mergem mai departe. Dacă tot vorbim despre telefoane, mai precis despre smartphone-uri, haideţi să ne amintim cum au apărut aceste bijuterii ale tehnologiei informaţionale.

Cercetările în domeniu, precum şi încercările de rigoare, au început în 1973, dar abia peste 20 de ani, în 1993, a apărut o primă versiune a unui dispozitiv care îmbina telefonia cu alte funcţii, precum calculul. Denumirea de smartphone a fost folosită prima dată în 1997, atunci când firma Ericsson, referindu-se la proiectul GS 88 Penelope, l-a numit Smart Phone (telefon inteligent).

În 1992, IBM propune primul model de telefon mobil ce avea încorporate şi alte funcţii decât cele ale unui telefon clasic din acea vreme. Prototipul este prezentat la salonul de tehnologie COMDEX din acel an, 1992.

Doi ani mai târziu, în 1994, o altă firmă, BellSouth, scoate pe piaţă o versiune îmbunătăţită a primului model de smartphone, deşi termenul nu era consacrat, versiune numită Simon Personal Communicator. Practic, acesta a fost primul dispozitiv care poate fi numit smartphone, acesta având pe lângă abilitatea de a primi şi efectua apeluri telefonice şi însuşirea de a putea trimite şi primi fax-uri şi e-mail-uri, prin intermediul ecranului tactil.

După şase ani, în 2000, este lansat pe piaţă Ericsson R380, primul dispozitiv comercial cu denumirea de smartphone, produs de Ericsson Mobile Communications. Pe atunci nu existau Android, iOS sau BlackBerry, aşa încât smartphone-urile funcţionau folosind sistemul de operare Symbian, produs de cei de la Psion. Symbian a fost cel mai utilizat sistem de operare pentru smartphone-uri din lume până în 2010.

În paralel, în 1999, o firmă japoneză, NTT Docomo, a lansat primele modele de smartphone-uri achiziţionate masiv de populaţia unei ţări. Acestea rulau pe i-mode, un sistem ce asigura viteze superioare de transmitere a datelor, pentru acele vremuri. Până în 2001, folosind sistemul i-mode, NTT Docomo a ajuns la aproximativ 40 de milioane de utilizatori.

În 2007, Apple lansează primul model de iPhone, acesta fiind unul dintre primele smartohone-uri ce folosea o interfaţă multi-touch.

În 2008, apare primul smartphone, numit HTC Dream, cu sistemul de operare Android. Platforma open-source Android, susţinută de Google, a început să câştige popularitate după anul 2010, în primii doi ani evoluţia fiind lentă.

După 2010, au apărut alte şi alte modele de smartphone-uri, rezistente la apă, la praf, cu ecrane curbate, pliabile etc.

Astăzi, aproape toată lumea posedă un smartphone, sau chiar mai multe, iar întreţinerea şi repararea acestuia, după cum am văzut mai sus, nu reprezintă o problemă, dacă reţinem un nume: MobileFix.ro.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu