Prefectul apolitic-liberal al judeţului Botoşani faţă cu reacţiunea

luni, august 17, 2009 7:46
Posted in category Locale, PeNaLii

Judetul BotosaniÎn 2007, am trimis pe net o epistolă prefectului de atunci al judeţului Botoşani, în speranţa că pe acesta chiar îl interesează cum îşi fac treaba autorităţile statului român de prin acest judeţ. Nu am primit niciodată un răspuns, măcar ceva de genul “Băi, fraiere, degeaba le spui tu copiilor la şcoală să nu fure, deoarece, atunci când cresc mari şi realizează că autorităţilor (poliţie, justiţie, prefectură, …) nici nu le pasă de combaterea hoţiei prin aplicarea legii, aceştia vor considera cele auzite la şcoală simple poveşti de adormit copii”.

La mulţi ani, domnule fost prefect. În mandatul dumneavoastră, prin indiferenţă şi nepăsare, au mai fost puşi pe drumuri nişte oameni ce au o singură vină: trăiesc în România. Iată, mai jos, conţinutul petiţiei.

Domnule Prefect,
Subsemnatul Caruntu Dumitru, cu domiciliul in loc. Tataraseni, com. Havirna, jud. Botosani, supun atentiei domniei voastre urmatoarea situatie.
Si in judetul Botosani legea trebuie respectata, iar cei care o incalca suporta consecintele intr-un fel sau altul. Din pacate pe aceste locuri legea pare sa fie o bariera pentru fraieri. Si-mi permit sa abordez un singur exemplu: plata amenzii in judetul Botosani. Antrenati in regimul comunist (industrie a hotiei si minciunii), hotii detin un procent ingrijorator. Chiar infractorii in general. Sa presupunem ca infractorul sau contravenientul este amendat de Politie. In acest caz amenda n-o va plati niciodata.
Pe aici numita Paval Ancuta care fura de la 14 ani, in prezent are 19 ani, avea in 2005 amenzi cumulate de 13 milioane lei vechi (informatiile le am de la organele financiare). N-a platit nici un milion din cele 13 milioane. In prezent continua sa fure, suspecta fiind intr-un nou caz de hotie. Nu stiu cine incaseaza aceste amenzi, dar infractorii n-au nici o treaba cu plata amenzii. E adevarat ca prin Ordonantele 2/2001, 92/2003, 27/2002, guvernul coruptiei nationale, recte Adrian Nastase, a trecut plata amenzii la organele fiscale. Iar acestea, cand nu sunt preocupate de propriile vile, le doare undeva de bugetul tarii.

Domnule Prefect, nu cunosc daca legislatia s-a modificat dupa 2004, in privinta platii amenzii. Stiu insa ca efectul punitiv al acesteia este nul pe aici. Ca reprezentant al Guvernului Romaniei sunteti interesat de o minima dreptate. Proprietatea este garantata in aceasta tara, iar Botosaniul este in Romania cred. Dar infractorii sunt la ei acasa pe aici. Se fura recolta de pe camp, ti se fura din curte si nimeni nu pateste nimic. O fi pe aici Romania profunda, locul unde n-a fost nici un fel de revolutie si locul unde nimeni nu a condamnat comunismul ca sistem, dar respectarea legii e de tot rasul. Chiar organele fiscale sau Primaria iau in continuare spaga ?!! Neglijenta in serviciu !? Nu se pot incasa amenzile din lipsa de bani ? Dar exista munca in folosul comunitatii.
Este Botosaniul in UE ???
Cu respect si consideratie,

16.08.2007

Domnului Prefect al judetului Botosani

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Prefectul apolitic-liberal al judeţului Botoşani faţă cu reacţiunea”

 1. Neinfectat De Comunism says:

  august 17th, 2009 at 16:44

  asta asa e..iti bati gura de pomana cu actualii politicieni romani….te mai astept la mine pe blog…

 2. „Piromanul” Ludovic Orban pus de Tariceanu şef la „pompieri” | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 6th, 2016 at 21:54

  […] Prefectul apolitic-liberal al judeţului Botoşani faţă cu reacţiunea […]

 3. Guvernarea Tariceanu: functionarii ministerelor primeau caramizi de bani drept spaga | A șaptea dimensiune says:

  martie 11th, 2016 at 8:43

  […] Prefectul apolitic-liberal al judeţului Botoşani faţă cu reacţiunea […]

 4. Guvernarea Tariceanu: un consilier de ministru castiga anual 1,54 miliarde lei vechi | A șaptea dimensiune says:

  martie 12th, 2016 at 16:41

  […] Prefectul apolitic-liberal al judeţului Botoşani faţă cu reacţiunea […]

Adauga un comentariu