Guvernarea Tăriceanu: un consilier de ministru câştiga anual 1,54 miliarde lei vechi

duminică, noiembrie 8, 2009 18:25
Posted in category PeNaLii

Ludovic OrbanPrin 2008, la Ministerul Transporturilor, câţiva băieţi şi câteva fete au decis că populimea plătitoare de impozite nu trebuie să ştie cu cât îi plăteşte, astfel că şi-au băgat picioarele în obligaţiile legale de a-şi completa corect declaraţiile de avere.

Daniela Mincu, Laura Rusescu (consilieri personali ai ministrului Orban în 2008), Cristian Andruhovici şi Liliana Trifu (secretari personali ai aceluiaşi lăutar) şi-au trecut la rubrica de venituri a declaraţiei de avere “Conform FF (fişei fiscale – n.r.)”. Probabil că aşa au văzut la ăia mari şi au zis să-i copieze. Pe scurt, ceea ce au făcut ei se traduce prin “nu şi-au declarat veniturile”. Acolo unde ar trebui, conform legii, să vedem nişte sume, oamenii ne trimit să le numărăm banii din actele de la Fisc, ocolind tocmai esenţa existenţei declaraţiilor de avere.

Practic, stimaţi cetăţeni, ei comit o ilegalitate. Şi asta nu o spunem noi, ci Agenţia Naţională de Integritate, instituţie care se ocupă cu verificarea declaraţiilor de avere ale funcţionarilor publici şi demnitarilor, care zice aşa: “Completarea declaraţiilor cu menţiunea «conform fişei fiscale» este incorectă. Chiar şi în ipoteza ataşării unei copii a fişei fiscale, rezolvarea nu este cea legală, ea contravenind funcţiilor şi demnităţilor publice în condiţii de transparenţă”. Şi acum, să vedem împreună ce venituri nu vor oamenii ăştia să declare (în 2008 – n.m.). Sau poate le-o fi ruşine cu ele, naiba ştie.

Daniela Mincu ia de la Minister vreo 30 de milioane de lei vechi lunar, de la Aeroportul Otopeni, unde Şică Orban a numit-o director de marketing, încă vreo 65 de milioane, iar din două consilii de administraţie, unde acelaşi ministru Şică a introdus-o, încă 34 de milioane. Vechi. Toate aceste sinecuri duc la un venit anual nedeclarat de 1,54 miliarde de lei.

Continuăm cu Laura Rusescu, care, pe lângă salariul de consilier personal al ministrului, mai ia salariu şi de la Romtsa (unde, mulţumită lui Şică, băiat şucar cu gagicile de la cabinetul lui, a ajuns consilier juridic). Laura este membră şi ea în două CA-uri, la Romtsa şi la CFR Marfă. Pentru Rusescu, asta înseamnă aproximativ 100 de milioane de lei lunar şi venituri nedeclarate de 1,2 miliarde.

Pentru plimbarea eficientă a ibricului de cafea prin cabinet, Şică Orban şi-a răsplătit secretarii cu câte două CA-uri. Cristian Andruhovici, posesor de studii medii, este inspector la Tarom şi administrator la Compania de Drumuri şi la Metrorex. Lili Trifu, şi ea secretară cu studii medii, este membră în CA la CFR Călători şi la Tipografia “Filaret”.

Preluare din “Academia Caţavencu”, nr.31/2008

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Guvernarea Tăriceanu: un consilier de ministru câştiga anual 1,54 miliarde lei vechi”

 1. De ce liberalii din Romania nu au nicio legatura cu dreapta autentica | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 6th, 2016 at 22:22

  […] Guvernarea Tariceanu: un consilier de ministru castiga anual 1,54 miliarde lei vechi […]

 2. Cum erau furaţi banii UE în guvernarea Tariceanu | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 11th, 2016 at 13:35

  […] Guvernarea Tariceanu: un consilier de ministru castiga anual 1,54 miliarde lei vechi […]

 3. Cum gestiona guvernarea Tariceanu inundatiile: tinand nefolosite 5 malaxoare | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 25th, 2016 at 13:36

  […] Guvernarea Tariceanu: un consilier de ministru castiga anual 1,54 miliarde lei vechi […]

 4. Guvernarea Tariceanu: cum incalca Norica Nicolai legea | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 26th, 2016 at 20:38

  […] Guvernarea Tariceanu: un consilier de ministru castiga anual 1,54 miliarde lei vechi […]

 5. Crin Antonescu, cel care ne-a adus Mafia PSD-ista la guvernare | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 23rd, 2016 at 15:43

  […] Guvernarea Tariceanu: un consilier de ministru castiga anual 1,54 miliarde lei vechi […]

Adauga un comentariu