Procesul de divorţ devine o formalitate dacă apelezi la un avocat bun

miercuri, ianuarie 8, 2020 8:41
Posted in category Diverse

AvocatCa unul care am trecut printr-un proces de divorţ, pot spune, fără teama de a greşi, că nu este un moment foarte plăcut, dimpotrivă te vei întâlni cu situaţii noi, inedite, şi care te-ar putea pune într-o teribilă încurcătură.

Cum procesul meu de divorţ a avut loc în urmă cu mulţi ani, iar pe atunci a apela la un avocat nu era chiar un lucru la îndemână, atât financiar cât şi prin a găsi persoana potrivită care să te apere în acel proces, nu am apelat la un avocat bun, aşa cum aş face astăzi dacă aş retrăi acele zile, repet, deloc plăcute.

Un avocat bun, precum cel de la avocativan.ro, realizează pentru tine câteva elemente, în lipsa cărora poţi avea mari probleme.

  • În primul rând, dacă procesul de divorţ implică şi prezenţa unor copii, minori într-o altă formulare, şi doreşti ca acei copii să-ţi fie încredinţaţi sau să obţii dreptul a a-i lua la tine o perioadă determinată şi/sau de a-i vizita periodic, avocatul va face tot posibilul să obţină, pentru tine, acele drepturi. Chiar dacă ţi se pare firesc să ai aceste drepturi, judecătorul s-ar putea să nu fie de aceeaşi părere, mai ales dacă fostul (fosta) tău (ta) partener (parteneră) de viaţă va veni cu argumente, reale sau inventate, cât de rău (rea) părinte ai fost tu, repet, chiar dacă opinia ta este cu totul alta.
  • Tot pentru copiii minori, dacă există în momentul divorţului, se va pune problema unui pensii de întreţinere sau pensii alimentare, cum se mai numeşte. E vorba mai ales de cuantumul acelei pensii. Bun, veţi spune, sunt copii şi trebuie întreţinuţi. Aşa-i, doar că există şi persoane care vin cu cereri aberante, în această privinţă, iar aici intervine personajul numit avocat divort, cel care va tempera pornirile impulsive şi exagerate ale fostului (fostei) tău (tale) partener (partenere) de viaţă. Pentru că un lucru e cert: atunci când se ajunge la divorţ, iubirea nu prea mai există, iar în locul ei apare, de regulă, o doză imensă de ură. Fiecare dintre cei doi va da vina pe celălalt pentru eşecul căsniciei.
  • Tot la un proces de divorţ, este bine să cunoşti legile: codul civil, codul familiei, codul de procedură civilă etc. Aşa încât ai două variante: ori de apuci de citit, precum un student la Drept şi te prezinţi la proces documentat, ori apelezi la un avocat, care ştie cu siguranţă toate legile în vigoare la momentul divorţului. A doua variantă are avantaje certe: te scutesţe de alocarea unui timp important, pe care oricum nu-l ai, acordat studiului, plus că, nefiind obişnuit cu terminologia din domeniul juridic, s-ar putea să-ţi prinzi urechile în acele expresii juridice, adică să nu înţelegi mare lucru din ele. A fi pregătit în domeniul juridic nu-i un ideal uşor de atins, cum cred unii, îţi trebuie anii de studii, de înţelegere şi aprofundare a noţiunilor de drept civil, în cazul divorţului, sau penal.

Revenind la povestea mea de divorţ, fără un avocat bun, aşa cum n-aş mai proceda astăzi, acel proces s-a mişcat greu, şi în defavoarea mea, judecătorul apreciind mai degrabă pleduaria avocatului fostei mele partenere de viaţă, mult mai inspirată în alegeri, atunci când s-a pus problema divorţului, aceasta apelând la un avocat.

Aşadar, un avocat divort este alegerea inspirată în acel moment de cumpănă al vieţii tale.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu