Produse de calitate pentru porumbei voiajori

joi, ianuarie 12, 2023 19:01
Posted in category Diverse

Produse columbofile

Recunosc, am o slăbiciune deosebită pentru porumbei. Mi-au plăcut dintotdeauna. Încă de pe vremea în care eram copil, mi-am dorit să am porumbei în grijă, să mă bucur de prezenţa lor. Din păcate, viaţa mea a evoluat pe alte coordonate, dar iubirea pentru porumbei a rămas.

Am toată admiraţia pentru cei care au grijă de porumbei, aşa încât le recomand cu căldură acestora şi viitorilor crescători de prumbei un loc virtual: aici gasesti produse porumbei de calitate.

Pentru mine, porumbeii voiajori sunt adevărate minunăţii ale lumii. Nu-mi pot explica defel cum un corp atât de gingaş precum al unui porumbel voiajor poate străbate zeci, poate chiar sute de kilometri, pentru a ajunge acasă, a ajunge în locul de unde a plecat. Asemenea făpturi minunate merită toată atenţia şi grija noastră, a oamenilor.

Citeam într-un articol despre un crescător de porumbei voiajori, iar acesta povestea că porumbeii voiajori pot zbura cu viteze de peste 110 km/h. Porumbeii voiajori pot fi dresaţi, dresajul fiind, până la urmă, un proces de învăţare. Se începe cu distanţe scurte, povestea crescătorul de porumbei, porumbeii fiind lăsaţi la anumite distanţe de casă, iar aceştia găsesc singuri drumul spre casă. Apoi aceste distanţe se tot măresc. Se poate ajunge chiar la distanţe de peste 800 de kilometri.

Se poate afla locaţia porumbelului voiajor, şi viteza acestuia, prin montarea unui cip la piciorul porumbelului, astfel încât traseul porumbelului voiajor este cunoscut stăpânului şi juriului, dacă acest porumbel voiajor participă la anumite competiţii.

Porumbeii voiajori nu se opresc deloc în timpul zilei, pe lumină, ci doar noaptea, atunci când se odihnesc pe acoperişurile caselor. Din păcate, pot avea loc şi accidente pe acest drum lung al întoarcerii acasă, dar dacă nu apare nimic neprevăzut un porumbel voiajor găseşte drumul spre casă.

De-a lungul timpului, porumbeii voiajori au fost folosiţi în diverse scopuri, în principal pentru a trimite mesaje într-un timp scurt. Chiar şi în timpul celor două războaie mondiale, porumbeii voiajori şi-au făcut treaba şi au facilitat transmiterea mesajelor atât de importante în contextul războiului.

În prezent, porumbeii voiajori sunt întâlniţi mai ales în competiţii sportivi, dar există şi crescători de porumbeii atraşi doar de farmecul acestor păsări deosebite. Pe lângă germani, britanici, belgieni, olandezi şi francezi, care sunt mari amatori de porumbeii voiajori, şi printre români sunt destui crescători pasionaţi, mulţi dintre ei participând la concursuri internaţionale cu porumbei voiajori.

În 2020, a fost vândut cel mai scump porumbel voiajor din istorie. Este vorba de un porumbel voiajor din Belgia, numit New Kim, pentru care a fost oferită, la o licitaţie online, suma de 1,6 milioane de euro. New Kim obţinute în prealabil, în 2018, titlul de cea mai bună pasăre tânără din Belgia, ţara cu cei mai mulţi crescători de porumbei voiajori, Belgia având aproximativ 20.000 de columbofili.

Pentru a avea porumbeii voiajori de calitate, aceştia trebuie hrăniţi cu anumite produse, special concepute pentru a le întări imunitatea şi rezistenţa. Crescătorii pasionaţi ştiu bina că fără produse columbofile de calitate nu te poţi bucura de aceste păsări minunate, un adevărat cadou divin oferit muritorilor.

Şi cum să nu-i dai dreptate lui Nietzche, cel care spunea: „Gândurile care vin cu picioare de porumbel conduc lumea.”

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu