Project Starline: Google a inventat o fereastră magică 3D

luni, august 30, 2021 8:28
Posted in category IT

Project Starline
Din cauza pandemiei globale în curs, prietenii și membrii unei familii s-ar putea să nu se vadă o lungă perioadă de timp. Evident, există apelurile video, dar acestea sunt plate, le lipsește o anumită căldură. Acesta este, se pare, motivul pentru care vine noul proiect Starline de la Google – o fereastră asemănătoare magiei care pune familia îndepărtată în aceeaşi cameră, într-un 3D realist.

Din păcate, există şi o veste proastă: nu puteți cumpăra noua fereastră magică de la Google. Este destul de probabil că, chiar dacă Google ar încerca să ofere acest proiect spre vânzare astăzi, acesta ar avea un preț atât de ridicat încât o persoană obișnuită nu și-ar putea permite achiziţionarea lui.

Dar întregul concept este uluitor și cu adevărat “magic”, un cuvânt adesea suprautilizat. Project Starline arată la început ca o vanitate modernă, doar cu oglinda scoasă din cadru. Dar pornește-l și primești o imagine 3D în mărime naturală a unei persoane atât de reală, încât vei dori să intinzi mâna și să o atingi.

Zoom-ul se întâlnește cu Realitatea Augmentată și se bazează pe multe camere pentru a face magia să se întâmple. Există o serie de camere video care filmează persoanele din mai multe unghiuri, iar apoi informaţiile sunt compuse. Toate acestea dau senzaţia de „contact vizual” cu persoana cu care vorbiți, chiar dacă nu se află în cameră.

Google a trebuit să creeze noi modalități de a comprima cantitatea mare de date implicate în punerea în funcțiune a proiectului Starline și nu este clar dacă acest lucru se poate menține o durată mare de timp. Deocamdată, fiecare test al sistemului a avut loc în birourile Google. Nici nu este încă un sistem perfect. Pe ici, pe colo mai sunt ceva probleme cu imaginile.

Dar, pe baza reacțiilor oamenilor din videoclip și doar cu ceea ce prezintă videoclipul în sine, este suficient de convingător pentru moment. Oamenii au încercat să se întindă și să se atingă în demonstrații, deși știau că nu sunt împreună în cameră.

Google spune că lucrează pentru ca tehnologia să fie mai accesibilă și chiar să creeze o versiune de încercare Enterprise cu parteneri până la sfârșitul acestui an. Și vorbind despre sfârșitul acestui an, compania a promis să vină mai multe informații. Dar, deocamdată, Google tocmai a demonstrat una dintre cele mai remarcabile și convingătoare utilizări ale realității augmentate de până acum – aducându-ne mai aproape, indiferent cât de departe ne-am putea afla cu adevărat.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu