Prostănacul şi românii

miercuri, decembrie 2, 2009 17:28

Mircea GeoanaVotati Prostanacul!

In primul rand trebuie sa te avertizez ca acest articol nu este un pamflet, nu e scris la bascalie, iar stilul aparent sarcastic este doar o falsa iluzie. Nu am scris din suparare ca n-a intrat Crin Antonescu in turul 2 pentru ca oricum nu aveam sperante prea mari in capacitatea presedintelui de a imbunatati situatia economica avand in vedere materialul cu care trebuie sa lucreze (clasa politica). Sunt cat se poate de serios si lucid.
In turul 2 votez Prostanacul si-ti recomand s-o faci si tu. De ce?

 • Prostanacul este … prost. La 20 de ani de la revolutie am ajuns sa avem de ales intre o jigodie desteapta si o jigodie proasta (jigodie = scursura, jeg uman, zdreanta). Prostia predispune la greseli, iar jigodia proasta poate gresi in defavoarea lui si a gastii care il tine in spate. Prostanacul poate avea o rabufnire impotriva papusarului, se poate enerva si jigni pe vreunul din cei care-l sustin sau poate avea o revelatie care sa-l schimbe (vorba aceea “Nu te pune cu prostul ca are mintea odihnita”). In cazul marinarului, nu poate fi vorba de asa ceva. Marinarul este papusarul tuturor, marinarul nu a fost facut prostanac de Stolojan.
 • Prostanacul are bun simt. Prostanacul nu mi-a vorbit niciodata. Marinarul in schimb s-a uitat in ochii mei cand mi-a spus ca vrea sa reduca numarul parlamentarilor pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Marinarul s-a uitat in ochii mei cand a spus ca un parlament unicameral este mai eficient. Marinarul s-a plimbat la brat cu ‘ntelecutalii ca sa-mi transmita mie un mesaj subtil. Pe scurt, Marinarul m-a facut prost in fata. Desi apare la televizor, Prostanacul nu a parut niciodata ca mi se adreseaza. Intotdeauna am avut senzatia ca in spatele meu e o persoana careia ii vorbeste. Dupa 8 locuri de munca schimbate in 10 ani, mesajul cu “locuri de munca sigure” nu mi se adreseaza. Dupa 10 ani de munca la privat, mesajul “industrie farmaceutica nationala” nu mi se adreseaza. Prostanacul are macar bunul simt sa nu vorbeasca cu mine. Prostanacul a vorbit pensionarilor senili iar acestia l-au trimis in turul doi.
 • Prostanacul poate aduce schimbarea adevarata. Spuneam la punctul 1 ca e posibil ca Prostanacul sa aiba un moment de “iluminare” sau “revolta” care sa fie benefica. La fel de bine insa, Prostanacul poate face tampenii de neimaginat. Sunt constient de asta. Dar asta e un motiv suplimentar sa-l votam pe Prostanac. Prostanacul ar putea duce Romania pe fundul prapastiei, in timp ce Marinarul este suficient de destept incat s-o tina doar pe marginea prapastiei. Cine stie, poate in goana spre un “stat puternic” (trad: cat mai multi incompetenti in aparatul de stat) Prostanacul va distruge sistemul sanitar, vor muri toti pensionarii senili care nu stiu cu cine voteaza dar o fac, cei care sunt mituiti sa voteze intr-un anume fel dar sunt prea idioti sa nu voteze cum li se spune. Prostanacul ne poate vindeca de iluzia ca statul poate face ceva util pentru cetatenii sai prin dezastrul economic in care poate sa ne trimita. Un dezastru care poate declansa o noua revolutie. O revolutie adevarata, cu ghilotine si streanguri.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Prostănacul şi românii”

 1. Ignoranţa unui Prostănac | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 8th, 2015 at 8:24

  […] Prostănacul şi românii […]

 2. Cum manipulează TVR-ul tovarăşului Sassu | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 8th, 2015 at 8:26

  […] Prostănacul şi românii […]

 3. Nicolae Vacaroiu, unul din demolatorii economiei romanesti | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 8th, 2015 at 8:34

  […] Prostănacul şi românii […]

 4. Aproape totul despre Adrian Năstase, cel mai corupt dintre prim-miniştrii României (I) | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 9th, 2015 at 14:15

  […] Prostănacul şi românii […]

 5. Aproape totul despre Adrian Năstase, cel mai corupt dintre prim-miniştrii României (II) | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 10th, 2015 at 8:11

  […] Prostănacul şi românii […]

Adauga un comentariu