Cum ne ascundem identitatea pe net

sâmbătă, ianuarie 29, 2011 18:21
Posted in category IT

Not My IPSunt situaţii în care nu dorim să fie cunoscut IP-ul nostru sau alte date privind trecerea noastră prin anumite site-uri (de exemplu, un părinte poate afla pe ce site-uri arde gazul odrasla de la liceul industrial, când chiuleşte de la ore).

Un alt caz ce poate apărea este acela în care anumite site-uri restricţionează userii din anumite ţări sau cu o anumită vârstă (de exemplu, dacă cineva din România accesează anumite site-uri, cei de acolo ar putea crede, cum se mai întâmplă, că români = ţigani, iar de aici până la frica de a nu li se fura şurubelniţa din josul paginii nu mai este decât un pas).

Cum ieşim dintr-o asemenea situaţie? Mai jos, există prezentate câteva metode. Pentru cei care nu ştiu, ‘proxy’ denumeşte un calculator sau un program care acţionează ca intermediar între un client (de exemplu, un browser) şi anumite servere. Pentru a ocoli filtrele şi a ne păstra identitatea în condiţii de siguranţă putem apela la una din metodele de mai jos.

  • Proxy-uri web
    Există mii de servere proxy care ne protejează identitatea pe net. https://proxy.org/ oferă o listă cuprinzătoare de servere proxy.
  • Conexiuni VPN
    Faţă de serverele proxy, avantajul folosirii VPN-urilor este criptarea avansată şi accesul la toate aplicaţiile (mail, chat etc.), cu păstrarea anonimatului pe net. Cele mai cunoscute aplicaţii VPN gratuite sunt: ProXPN (https://secure.proxpn.com/) şi UltraVPN.
  • Suplimente Firefox
    FoxyProxy este un add-on Firefox care ascunde identitatea userilor.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

10 Responses to “Cum ne ascundem identitatea pe net”

  1. Dumitru Caruntu says:

    ianuarie 29th, 2011 at 19:10

    Nu te poti astepta la altceva de la cei care au inventat si aplicat sintagmele 'Terorism fara teroristi' si 'Coruptie fara corupti'. Vor un simulacru de justitie, in care sa fie condamnati doar micii gainari, la fel cum au adus in Romania, dupa 1989, un simulacru de democratie. Chiar sa-i mai voteze odata romanii pe acesti hoti care fug mereu de justitie?

  2. Neinfectat De Comunism says:

    ianuarie 29th, 2011 at 18:51

    interesant…linagii astia ce iubesc psd/pnl/pc vor chipurile sa ne caute la IP si sa ne dea in judecata pt "calomnie"…poate e timpul sa ne ascundem…

    la mine pe blog Curuletz Nastasian cere lupte de strada pt eliberarea unui baronet local, Micul Limbric Pontilicesc vrea sa forteze DNA, Hoitul de Ilici se plange demagogig de "abuzurile" "justitiei"!

  3. Romania bate SUA atunci cand vine vorba de conexiunea la Internet | A șaptea dimensiune says:

    martie 2nd, 2015 at 22:01

    […] Cum ne ascundem identitatea pe net […]

  4. Ce informaţii putem afla folosind IP-ul | A șaptea dimensiune says:

    februarie 12th, 2016 at 22:07

    […] Cum ne ascundem identitatea pe net […]

  5. Istoria World Wide Web-ului (www) | A șaptea dimensiune says:

    februarie 13th, 2016 at 15:49

    […] Cum ne ascundem identitatea pe net […]

  6. Cum optimizăm conexiunea la internet | A șaptea dimensiune says:

    februarie 13th, 2016 at 16:29

    […] Cum ne ascundem identitatea pe net […]

  7. Un virus pentru (ne)liniştea noastră | A șaptea dimensiune says:

    august 7th, 2016 at 16:17

    […] Cum ne ascundem identitatea pe net […]

  8. 3G-ul nostru cel de toate oaraşele mari | A șaptea dimensiune says:

    august 7th, 2016 at 17:06

    […] Cum ne ascundem identitatea pe net […]

  9. Cum aflăm cât de sigur este un site | A șaptea dimensiune says:

    august 7th, 2016 at 17:42

    […] Cum ne ascundem identitatea pe net […]

  10. Alte site-uri cu torrente | A șaptea dimensiune says:

    februarie 3rd, 2019 at 12:06

    […] Am descoperit întâmplător, pe site-ul cuiva din India, un site de torrente promiţător, https://yts.am/, precum şi variantele sale, în cazul în care aveţi ceva probleme cu varianta principală (lista o găsiţi aici). Sper că vă descurcaţi cu subtitrările, precum şi cu noţiuni precum proxy şi/sau VPN. Despre ce înseamnă “proxy”, vedeţi aici. […]

Adauga un comentariu