Romania este o necunoscuta pentru Editura Didactica si Pedagogica

sâmbătă, iunie 11, 2016 13:38
Posted in category Educatie

Manual GeografieEducaţii României făceau mare tam-tam pe tema faptului că Elena Udrea nu ştia că Norvegia este monarhie, vorbind despre ‘preşedintele Norvegiei’. Există însă cazuri mult mai grave de ignoranţă în ţărişoara noastră şi nimeni nu se agită la tembelizor. Nu ştiu dacă v-aţi uitat vreodată într-un manual de geografie, pentru clasa a VI-a, propus de Editura Didactică şi Pedagogică, autori: Viorela Anastasiu, Ion Marin, Dan Dumitru, ediţia din 2006. Dacă, totuşi, aveţi timpul şi curiozitatea să vă uitaţi, la pagina 96, este descrisă ţărişoara noastră. La forma de stat este trecută republică parlamentară. Wau! Nu ştiam că trăiesc într-o republică parlamentară, unde preşedintele are funcţii simbolice.

Pe Wikipedia găsim aşa: „Republica parlamentară este o republică unde prim-ministrul (sau cancelarul) este șeful guvernului, autoritatea executivă în stat, șeful statului (Președinte) având, cu mici excepții, funcții simbolice.” Sunt enumerate şi ţările cu această formă de guvernare, iar din această enumerare lipseşte, firesc, România, unde nu avem deloc o republică parlamentară. Vedeţi ce educaţie de calitate se face în România. Ruşine, Daniel Funeriu! Afirmaţia anterioară este o glumă. Precizarea e pentru cei care mai cred în ‘tătuci’, inclusiv pe la ministere.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Romania este o necunoscuta pentru Editura Didactica si Pedagogica”

  1. Nu exista cultura generala fara cultura matematica | A șaptea dimensiune says:

    martie 16th, 2019 at 15:07

    […] Romania este o necunoscuta pentru Editura Didactica si Pedagogica […]

Adauga un comentariu