România, o țară guvernată de hoți

vineri, mai 31, 2013 14:40

Ciordea, Ciordache, CiordilaȘi un popor pe măsură. Mai jos, un material scris de Mihai Giurgea.

I-am guvernat si-n cur, si-n gura, si-n ureche!

“Tari ca Italia, România si Bulgaria sunt neguvernabile” – comisarul UE pentru Energie.

Comisarul Guenther Oettinger a declarat asta alaltăieri, in revista Bild. A făcut el mai multe declarații șocante (inclusiv despre socialismul francez, in prag de faliment):

https://www.bild.de/politik/inland/guenther-oettinger/das-muss-doch-sagen-duerfen-30608280.bild.html.

Dar numai 2 tari au sărit in sus: România si Italia. Bulgaria n-a zis nimic.

“Vrem demisia lui Oettinger!”.

Asta au cerut românii si italienii. Victor Ponta:

“Mie mi se pare că suntem guvernabili”

Iar aici sunt de acord cu el! România e guvernabila la greu:

 • Pai n-a zis Curtea de Conturi a României ca 40% din contractele de stat se fura (adică aproape 3 miliarde de euro pe an)? A zis! Ați văzut vreun român ieșind in strada? Zero! Deci România e guvernabila!
 • N-a ieșit Adrian Năstase din pușcărie după numai 8 luni, deși si-a bătut joc de români cu autostrada Bechtel (care a costat…25 de milioane de euro pe kilometru)? Ba a ieșit! Ați văzut vreun român sa sară in sus? Zero! Deci România e guvernabila.
 • N-a explodat prețul curentului luna trecuta? N-au băgat politrucii certificate verzi de 450 de lei pe megawatt, când prețul de piața este doar 170 lei pe megawatt? Ba au băgat! Chiar Ponta a zis ca tara e in faliment. Ați văzut vreun român in strada? Ei…aici, da: 4000 de mineri de la Rovinari au ieșit ieri furioși ca nu mai au ce lucra (a scăzut consumul de curent si termocentrala s-a închis, deci nu mai cumpara nici cărbune). Totuși, ce-s 4000 de pulifrici, pentru ditamai politicienii in Mercedesuri? Așa ca România e guvernabila!

Dar si Oettinger are dreptate: pentru ca, după mintea unui german, ce se întâmpla in România nu e guvernare.

E jaf la drumul mare.

România e chiar prea guvernabila!

De 23 de ani românii ies cuminți la vot, si ii “penalizează” pe hoți. Îmi place asta cu “penalizarea” democratica la alegeri:

 • Iliescu a furat pe rupte pana in 1996. Românii l-au penalizat si l-au votat pe Constantinescu. Rezultatul? CDR a furat si ea pe rupte si a dat Petromidia cadou lui Patriciu.
 • Românii au penalizat CDR si au votat iar cu Iliescu. Rezultatul? Guvernul Năstase a furat pe rupte si a dat lui Bechtel 1,3 miliarde de euro, pentru o autostrada care nici nu exista.
 • Românii l-au penalizat si pe Năstase si l-au pus in loc pe Băsescu (care promisese țepe pentru corupți in piața Victoriei). Rezultatul? PDL s-a luat la bătaie cu PNL pe spăgi, s-au despărțit, si a rămas Tăriceanu. Care a furat pe rupte: începând cu Posta Româna.
 • Românii nu s-au enervat. Civilizați, s-au dus la vot iar si l-au penalizat si pe Tăriceanu: l-au pus din nou pe Băsescu, de data asta singur (ca “pana acuma nu m-au lăsat comuniștii sa fac treabă…hăhăhă…”). Rezultatul? A început jaful PDL, care a intrat in istorie. Însuși seful ANAF, Sorin Blejnar, a condus cea mai mare rețea de traficanți de benzina din tara. Iar spăgile de la Hidroelectrica, începute de Năstase, au fost semnate in continuare de Videanu.
 • Acum, in fine, după 23 de ani, românii au început sa se enerveze. Iarna trecuta au ieșit in strada, au aruncat Molotoave prin București, iar guvernul Boc si-a dat demisia. La alegeri, 60% nu s-au mai prezentat. Iar 300.000 de oameni s-au dus, dar si-au anulat voturile, scriind pe ele “Hoților”, “Va omoram” sau băgând voturi albe. Dar restul de 36% au votat civilizat, cuminte – si iată-ne conduși de Victor Ponta.

D-aia se indignează politrucii: cum adică nu e România guvernabila? pai i-am guvernat democratic 23 de ani!

I-am guvernat si-n cur, si-n gura, si-n ureche!

Sursa: Capitalism pe pâine; autor Mihai Giurgea

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “România, o țară guvernată de hoți”

 1. Tătarii și urâții fac legea în mediul online | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 10th, 2016 at 17:19

  […] România, o țară guvernată de hoți […]

 2. Gunoaiele justiției române | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 10th, 2016 at 18:09

  […] România, o țară guvernată de hoți […]

 3. ‘Anticomuniștii’ Țapului sprjinindu-i pe neocomuniștii lui Ilici Iliescu | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 10th, 2016 at 18:58

  […] România, o țară guvernată de hoți […]

Adauga un comentariu