Să ‘emigrăm’ în eRepublik
sâmbătă, august 21, 2010 6:56Poate ştiţi, poate nu, dar există un joc de strategie multiplayer online numit eRepublik. Nu trebuie să descarci sau să instalezi nimic, pentru că se joacă din browser. Îţi trebuie numai un cont (se face simplu, în urma completării unei adrese de e-mail) şi apoi să-ţi alegi o ţară şi o regiune în care vrei să locuieşti. De-acum, cetăteanul care te reprezintă în ‘eRepublica’ trebuie să încerce să avanseze cât mai repede, să câştige puncte de experienţă, forţă şi, nu în ultimul rând, bani. Pentru asta, trebuie mai întâi să te angajezi undeva. Iniţial, salariul va fi foarte mic, cât să-ţi permiţi să mănânci o pâine pe zi. Pe măsură ce capeţi experienţă, poţi să-ţi schimbi locul de muncă şi să te angajezi pe salarii mai mari. Între timp, trebuie să te antrenezi în armată.
Ca fapt divers, în 21 august 2010, Polonia avea cei mai mulţi cetăţeni în eRepublik (35.701), urmată de Serbia şi Spania, Bulgaria era pe locul 10, România pe 12 (11.593), Basarabia pe locul 47 (987), dintr-un total de 60 de ţări. Şi tot în acea zi, la un moment dat, erau 375.894 cetăţeni activi în eRepublik, adică peste un sfert de million de oameni. Păi, nu-i aşa că-i atrăgătoare lumea virtuală! Revenind la joc, dacă alegi România ca ţară, ai mai multe regiuni istorice. Dintre acestea, cei mai mulţi cetăţeni erau din Muntenia (3.858), Moldova, de exemplu, având 1.865 de cetăţeni.
Şi dacă în lumea reală România este o ţară ‘paşnică’, în care doar se fură şi se dă şpagă la greu, fiind ultimii la multe capitole, în eRepublik România este în fruntea clasamentului. Merită să ‘emigrăm’ în eRepublik! Partea proastă e că jocul nu ia atât de mult timp liber, cât atenţie zilnică. Ai, n-ai treabă, trebuie să accesezi jocul şi să apeşi butonul de “Work”, “Train”, “Buy Food”. Altfel, omul tău nu câştigă bani, nu are forţă, respectiv moare de foame. Evident, nu trebuie să munceşti tot timpul ca angajat la patron. După ce strângi suficienţi bani, poţi să-ţi deschizi/cumperi propria ta afacere. Sau poţi să mergi pe o carieră militară şi să devii comandant de oşti. Ai variante multiple. Cu alte cuvinte, cum spunea recent un celebru personaj, chiar dacă la început vei avea salariul mai mic decât femeia de serviciu, în timp poţi ajunge departe. Iar avantajul este clar: în eRepublik totul e pe merit, nu sunt ţigani care să-ţi fure din bani, nu sunt oi pe drumurile publice, iar la tembelizor nu apar ciobani analfabeţi care stâlcesc limba română, nici ţigănuşi care confundă poporul român cu poporul rromanesc, cel care ar muri sigur de foame în eRepublik. În (e)România sunt susţinuţi la greu de fraierii care muncesc, doar de la ei ia statul bani pentru ajutorul acordat familiilor numeroase de ţigani care nu fac nimic bun pentru societate, dar beneficiază de serviciile acesteia. Discriminaţi sunt românii care plătesc, fără să fie întrebaţi, pâinea de zi cu zi a două milioane de ţigani, care nu produc nimic în această ţară.
Citeste si articolele:
Movi says:
august 21st, 2010 at 18:56
am mai jucat astfel de joculete cum ar fi hattrick sau triburile… de triburi m-am cam lasat si de fotbal mai intru din cand in cand! pare interesant acest joculet insa nu stiu daca este neaparat ceva diferit fata de celalte. O sa vad poate din lipsa de ocupatie ma voi inscrie si eu pe acolo.
Neinfectat De Comunism says:
august 21st, 2010 at 22:24
nici macar virtual romanii nu vor sa locuiasca in romania
la mine pe blog detalii despre cum Un senator PSD va purta doliu pana va cadea guvernul Boc sau macar pana primeste si el un os de ros?!?!?!
Dumitru Caruntu says:
august 22nd, 2010 at 6:19
Movi–>Trebuie ceva timp pentru a fi cineva in eRepublik.
Neinfectat De Comunism –>E jale financiara mare la PSD. Nu mai au tovarasii ce fura, din pacate pentru ei, din fericire pentru noi.
Ce se mai întâmplă prin Imperiul Travian | A șaptea dimensiune says:
februarie 11th, 2016 at 22:00
[…] Să ‘emigrăm’ în eRepublik […]
Cine pe cine atacă | A șaptea dimensiune says:
februarie 12th, 2016 at 11:17
[…] Să ‘emigrăm’ în eRepublik […]
Cum ne ascundem identitatea pe net | A șaptea dimensiune says:
februarie 12th, 2016 at 14:12
[…] Să ‘emigrăm’ în eRepublik […]