Samsung Galaxy S23: o nouă funcție creează o versiune AI a vocii tale pentru a răspunde la apeluri

sâmbătă, februarie 25, 2023 13:16
Posted in category IT

Samsung Galaxy S22

Această funcție, disponibilă în prezent în coreeană, poate sintetiza o voce pentru a răspunde la apeluri.

Samsung lansează o nouă funcție de clonare a vocii pe care persoanele cu un smartphone Galaxy o pot folosi pentru a crea o versiune a vocii generată de AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) pentru a răspunde la apeluri.

Funcția vine la asistentul smartphone Bixby ca o îmbunătățire AI a funcției „text call” (apel text), care permite utilizatorilor să tasteze răspunsuri atunci când nu pot folosi vocea pentru a răspunde la un apel. Acest răspuns este convertit în format audio de către Bixby și apoi se răspunde apelantului. Dar, în loc să folosească vocea Bixby, opțiunea „Custom Voice Creator” Bixby permite utilizatorilor să înregistreze propoziții cu propria voce. Bixby creează apoi copia generată de AI în vocea și tonul utilizatorului pentru mesaje.

„Folosind noul Bixby Custom Voice Creator, utilizatorii pot înregistra diferite propoziții pentru ca Bixby să analizeze și să creeze o copie generată de AI a vocii și a tonului lor”, explică Samsung.

Samsung lansează acum apeluri text Bixby pe piețele de limbă engleză, în timp ce generatorul de voce personalizat este disponibil în prezent doar în coreeană.

Funcția de clonare a vocii este limitată la apelurile din aplicația Samsung Phone pentru moment, dar Samsung intenționează să o facă disponibilă pentru alte aplicații Samsung.

Apelul text Bixby este disponibil pe Galaxy S23, S23+, S23 Ultra, Z Fold 4 și Z Flip 4, cu One UI 5.1 sau o versiune ulterioară pentru limba engleză. Funcția de clonare a vocii funcționează pe Galaxy S23, S23+ și S23 Ultra.

Vocea generată de inteligență artificială este un domeniu de interes în creștere pentru marile companii de tehnologie. Amazon a decis recent să arate capabilitățile de generare a vocii ale Alexa, printr-o poveste pentru copii, citită cu vocea bunicii decedate a copilului. „Deși AI nu poate elimina această durere a pierderii, cu siguranță le poate face amintirile să dureze”, a spus un director al Amazon.

Există îngrijorări cu privire la modul în care tehnologia vocală generată de AI ar putea fi utilizată pentru a crea deepfake pentru campanii de dezinformare sau phishing vocal. FBI a avertizat anul trecut că a observat o creștere a utilizării solicitanților de locuri de muncă frauduloşi care folosesc deepfake vocal în timpul interviurilor online.

S-ar părea că decizia OpenAI de a lansa public ChatGPT a deschis porțile pentru ca alții să lanseze funcții sau produse AI generative, în special Microsoft prin Bing Chat și Google în Google Bard, plus API-urile pe care fiecare firmă le pune la dispoziție dezvoltatorilor terți.

Am încercat generatorul de sintetizare a vocii bazat pe GPT-3 de la Resemble.AI. A fost nevoie de o mostră înregistrată de 30 de secunde din care să repet termenii de utilizare ai site-ului pentru înregistrarea vocală. Eșantionul a fost încărcat pe serverele sale și sintetizat în aproximativ un minut. Am tastat apoi o scurtă propoziție pe care a reluat-o într-o copie clară și destul de apropiată a tonului vocii mele, dar rostită cu un accent puternic nord-american, care este foarte diferit de accentul meu ușor australian.

Separat, Samsung a semnalat, de asemenea, îmbunătățirile viitoare ale dictării vocale bazate pe AI, după integrarea AI de pe dispozitiv cu aplicațiile Samsung. Această inițiativă pare să arate că Samsung lucrează la un răspuns la funcția de dictare vocală a Google, care este disponibilă exclusiv pe dispozitivele Pixel 6 și 7 care utilizează Asistentul Google.

Sursa informaţiilor: ZD-Net.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu