Scrisoare deschisă pupincuriştilor dictatorului comunist criminal Nicolae Ceauşescu

joi, februarie 8, 2024 20:51

Dictatorul comunist criminal Nicolae Ceauşescu„Pentru cei care spun că Ceaușescu a plătit datoriile țării. Nu!! El le-a făcut! Poporul le-a plătit. Și-a iubit țara? S-a iubit pe sine, la modul primitiv nord-coreean, megaloman, cinic și nepasător la suferințele create.

Dovadă stă Casa Poporului, care a gonit din locuințe 57.000 de familii, a distrus monumente istorice, biserici, si case familiale. A fost ridicată cu 100.000 de oameni, dintre care 5000 de soldați lucrînd în trei schimburi, care a costat 3 miliarde de dolari, și 300 de morți, dintre muncitori.

Este cea mai mare și mai costisitoare lucrare printre cele mai „lipsite de succes și rușinoase proiecte de arhitectură, făcute vreodată” (site-ul ArchDaily).

Nostalgicule mucegăit, patriotismul înseamnă 15.000 de candelabre din cristal de Mediaș, cel mai mare avînd 2 tone? Un milion de metri cubi de marmură, 900.000 de metri cubi esențe de lemn, 5.500.000 de tone de ciment? Ai fi călcat tu vreodată pe cei 220.000 de metri pătrați de covoare? Cu ce bani s-au făcut, și s-au plătit?

Pentru locuința aia gratuită, pentru care vă tot căcați pe voi de entuziasm, oamenii au plătit cu vîrf și îndesat, acoperind cu sudoarea lor costurile ei.

Nu te-ai gîndit, (…), vreodată, de ce pe aleile dintre blocuri nu încape nici acum, decît o mașină, că nu exista niciun loc de garaj? Ai auzit de Orwell? Aia ne aștepta: toți locuind în cartiere compacte, uniforme, mîncînd în uriașe cantine, cu viața pe ceas. Începusem deja: două ore de program la televizor, cu slăvirea cuplului, mii de urechi ciulite și cu ridicarea în miez de noapte a celui care îndrăznea să gîndească. Ți se pare SF?

A dizlocat 3.500. 000 de țărani, din satul și asa mutilat de cooperativizare, ca să creeze clasa muncitoare a salopetelor cenușii, cu număr pe piept și capul în pămînt, unde adjunctul Celui de Sus era secretarul de partid.

Marele patriot avea în planurile sale de dragoste pentru popor, ca pînă în anul 2000 să fie rase de pe fața pamîntului 7000-8000 de sate, cu biserici cu tot, cu cimitire. Terenul „cîștigat” ar fi redat agriculturii 300.000 de ha. În 1967, cînd a început schizofrenia megalomanică, satul românesc avea 11,8 milioane de locuitori. Faină iubire, dibaci cîrmaci!

Pleznești de indignare că industria românească a ajuns la fier vechi! De ce nu vrei să spui că 92% din producție, mergea spre CAER, în principal, spre URSS. Au dispărut. Pentru cine să mai produci, la ce cote de concurență tehnică, pe piața mondială?

Să nu uit: Casa aceasta a Poporului, unde acum ocupă 400 de încăperi și două săli de ședințe, bravii noștri frecangii de mentă, are 1100 de încăperi, tot semn al dragostei de țară. Și nouă nivele subterane, 92 de metri sub pămînt, două adăposturi atomice, ca într-un idiot și repetat film american de duzină.

Cam cît costă acum energia electrică și încălzirea spațiilor ocupate? Cine le plătește? Măcar ai bucuria mică și secretă că mare lucru nu s-a schimbat, și aici îți dau dreptate…

Totuși, să nu fim atît de pătimași, și să recunoaștem că s-au făcut mereu economii la curent și la încălzire: avem în mediul rural, acolo unde s-a născut veșnicia, mamei ei de viață, 3000 de clădiri, cu destinație școlară, în paragină, distruse, în ruine, unde nici cîinii nu se adăpostesc.

Satul nu mai are copii, au dispărut marile familii de rădăcină, cu 8-10 copii. Și cercul se închide: poporul de azi se hrănește tot cu patriotismul oral. Acolo unde se închide cartea școlară se deschide poarta sărăciei de minte.

P.S. pentru incurabili: 4 decembrie 1957. Revolta tăranilor din Vadu Roșca a fost înăbușită de trupe de securitate, conduse de gen. (cu 2 stele) Nicolae Ceaușescu, șeful Direcției Superioare Politice a Armatei. Bilanț: 9 morți, 48 de răniți. Cel mai tînăr mort, un copil de 14 ani.” (Autor: Cornel Udrea)

Sursa: Scrisoare pentru nostalgicii Epocii de Aur

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu