Scufundarea Titanicului s-a produs din cauza unui ghinion incredibil

miercuri, martie 16, 2016 21:06
Posted in category Puţină fizică

TitanicProbabil că știm cu toții despre tragedia Titanicului, produsă în 1912. S-au scris mii, poate zeci de mii de articole despre acest subiect, s-au făcut foarte multe filme, cel mai cunoscut fiind cel din 1997, scris și regizat de James Cameron, filmul care a adunat cele mai multe încasări din istoria cinematografiei. A obținut nu mai puțin de 11 premii Oscar, iar Leonardo DiCaprio și Kate Winslet, precum si piesa din Titanic 1997, interpretată de Celine Dion, au rămas în memoria a milioane de oameni. Multă vreme s-a considerat că scufundarea Titanicului s-a produs din cauza unor erori umane. Se pare însă că au mai intervenit, în acea noapte de coșmar pentru cei aflați pe Titanic, și alți factori, deloc de neglijat.

În ce a constat ghinionul incredibil al Titanicului

În acel an, 1912, un front de presiune ridicată a adus aer rece din Canada peste Atlantic, consecința fiind coborârea ghețarilor mult spre sud. Așa se face că Titanicul a avut ghinionul să întâlnească un ghetar care avea o adâncime de 185 metri și 125 metri lungime. La acest ghinion s-a adăugat și ambiția căpitanului, cel care nu a vrut să reducă viteza, deşi fusese avertizat că în zonă sunt foarte mulţi gheţari.

În lucrarea intitulată „The iceberg risk in the Titanic year of 1912”, publicată în revista Signifiance, autorii susţin că gheţarul care a dus la scufundarea vaporului nu ar fi trebuit să se afle acolo în mod normal.

Sursa (citeste mai mult)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Scufundarea Titanicului s-a produs din cauza unui ghinion incredibil”

  1. In SUA, albii au ajuns minoritari | A șaptea dimensiune says:

    septembrie 19th, 2016 at 18:26

    […] Scufundarea Titanicului s-a produs din cauza unui ghinion incredibil […]

  2. Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (I) | A șaptea dimensiune says:

    mai 26th, 2019 at 9:01

    […] Scufundarea Titanicului s-a produs din cauza unui ghinion incredibil […]

Adauga un comentariu