Seturi de jucării pentru cei mici

marți, martie 23, 2021 8:53
Posted in category Diverse

Puimic.roDacă sunteţi deja în fericita ipostază de părinţi de copii mici, chiar foarte mici, v-aţi gândit probabil la posibilitatea de a le oferi nişte jucării pe măsura vârstei. Deşi piaţa este invadată de oferte diverse, dar nu întotdeauna de luat în seamă, există şi opţiuni ce merită atenţie. Deşi nu sunt un specialist în domeniu, aş crede totuşi că un set de jucării pentru cei mici ar fi o alegere potrivită pentru nişte părinţi responsabili, care chiar îşi doresc nişte copii armonios dezvoltaţi, intelectual, moral şi fizic.

Cum alegem jucăriile pentru cei mici

Păi, atunci când alegem o jucărie, cel mai important criteriu ar trebui să fie vârsta copilului. Cu alte cuvinte, trebuie ţinut cont de caracteristicile şi particularităţile specifice acelei vârste. De exemplu, dacă suntem tentaţi să comandăm online trusa de scule cu accesorii Pilsan, formată din 34 de piese, trebuie să ţinem cont de faptul că o astfel de trusă este recomandată copiilor care au împlinit 3 ani, de preferat să fie băieţi, iar scopul acestui set de jucării este dezvoltarea imaginaţiei şi a îndemnării în a mânui scule şi accesorii, o calitate extrem de importantă în viaţă. Este un set de jucării simplu, care nu necesită abilităţi deosebite, ştiut fiind faptul că folosirea jucăriilor complexe, pe care un copil s-ar putea să nu le stăpânească, duc inevitabil la frustrare, la sentimentul nefast al neputinţei. N-am să-i înţeleg niciodată pe acei părinţi care, din teribilism sau din prea plinul bogăţiei lor materiale, aleg pentru copii jucării foarte complicate, care ar da bătăi de cap şi unui adult, şi care, în cele mai multe cazuri, nu duc la nimic bun, ci sunt abandonate după o perioadă, din cauza dificultăţii ridicate a folosirii lor.

De asemenea, nu este bine să avem o inflaţie de jucării în camera copilului. Pe lângă senzaţia de dezordine pe care o creează, cel mai mic se va plictisi repede de toate jucăriile şi va dori ceva nou. Aşa încât este de preferat să schimbăm periodic jucăriile, lăsându-i la îndemână doar un set de jucării. Iar acest set poate fi, de exemplu, set bucatarie cu accesorii Pilsan Hamarat, mov, cu 43 de piese. Este recomandat pentru micuţii care au vârsta de cel puţin 3 ani, de preferat să fie fetiţe, deşi la bucătărie sunt prezenţi, pentru a găti, şi tot mai mulţi băieţi. Şi la acest set de jucării domină simplitatea, atât de utilă uneori, iar energia micuţului este canalizată spre explorarea universului din bucătărie, spre descoperirea tainelor gătitului, spre dezvoltarea imaginaţiei aducătoare de nou, în lumea atât de necesară a hranei de fiecare zi. Cea mică va fi încântată de posibilitatea de a combina jucăriile din set, de a le oferi o întrebuinţare, de a le aşeza într-o anumită ordine, de a face din ele un univers al culorilor şi al firescului.

Când suntem mici, foarte mulţi dintre noi, dacă eram întrebaţi ce vrem să ne facem când vom fi mari, răspundeam, şi răspundem, “doctori” (medici). Este o profesie nobilă, în care salvezi vieţi, face bine oamenilor. Şi ne putem obişnui cu drumul spre statutul de medic încă de foarte mici, dacă părinţii aleg un set pentru doctor, format din 11 piese, cu care cel mic sau cea mică va descoperi tainele de început ale profesiei, va intra în lumea mirifică a medicinei, se va obişnui cu acele instrumente ce aduc alinarea suferinţei şi vindecarea oamenilor care suferă. Într-o lume dominată de violenţa din jocurile pe computer, avem ocazia să oferim celor mici o lume paşnică şi frumoasă, prin intermediul jucăriilor educative, cele care sădesc în sufletul copiilor dorinţa de cunoaştere, sentimentele pozitive ale vieţii, cele care pun temelia unei dezvoltări armonioase a personalităţii viitorului adult.

Alegerea unor jucării educative, unor seturi de jucării care stimulează imaginaţi şi creativitatea, se poate face comandând online astfel de jucării pe platforma www.puimic.ro, acolo unde veţi găsi tot ce v-am povestit mai sus şi multe alte seturi de jucării.

Se spune că părinţii, unii dintre ei, încearcă să ofere copiilor ceea ce ei, părinţii, nu au avut niciodată. În privinţa jucăriilor, este nevoie de un echilibru, este nevoie să ţinem seama că nu tot ce credem noi că este bun, şi poate ne-am fi dorit atunci când eram mici, se potriveşte cu vârsta şi personalitatea celui mic. O jucărie foarte scumpă, nu este neapărat şi cea mai bună, o jucărie pe care nu o mai are nimeni, nu este alegerea cea mai bună pentru cel mic. Ca oriunde în viaţă, echilibrul şi cumpătarea în alegerea jucăriilor este varianta optimă.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu