Seturi şosete bărbaţi

sâmbătă, decembrie 24, 2022 10:15
Posted in category Diverse

Set sosete barbati bumbacDacă tot este frig afară, haideţi să vedem unde putem comanda seturi sosete barbati. Ce spuneţi, de exemplu, de setul de şosete din poza de mai sus? Ar fi o alegere inspirată. Sunt 7 perechi de şosete din bumbac la un preţ accesibil, tocmai potrivite pentru această perioadă a anului. Mi-am comandat şi eu un set, aşa încât pot să afirm cu certitudină că merită ales. Sunt modele deosebite, te simţi confortabil în ele, eşti protejat de frig.

De obicei, atunci când aleg o pereche de şosete, dintr-o varietate de produse, pe care explozia tehnologiei de astăzi o face posibilă, mă-ntreb ce fel de şosete foloseau oamenii din vechime. Eventual, dacă foloseau aşa ceva. Haideţi să vedem împreună cum a evoluat poducerea ciorapilor şi şostelor de-a lungul timpului.

Ca în multe alte domenii, Grecia Antică este primul loc în spaţiu şi timp unde şosetele sunt menţionate. Cu aproximativ 800 de ani înaintea erei noastre, grecii acelor vremuri îşi încălzeau picioarele cu şosete realizate din fire de animale, aşa cum menţionează, în scrierile sale, poetul Hesiod.

În era noastră, prin secolul al II-lea, în plină expansiune a Imperiului Roman, strămoşii noştri, adică romanii, îşi protejau picioarele învelindu-le într-un fel de şosete realizate din benzi de piele de animale sau din ţesături din materiale moi.

În Evul Mediu întunecat, perioadă în care anumite clase sociale îşi doreau să arate total diferit de oamenii obişnuiţi, mai excat prin secolul al V-lea, purtatul şosetelor era panajul nobilimii şi înaltelor feţe bisericeşti. Pentru reprezentanţii nobilimii, încălţatul şosetelor era un brand al bogăţiei, iar pentru reprezentanţii bisericii, folosirea şosetelor simboliza puritatea, atât de apreciată în această perioadă istorică.

După aproximativ 1000 de ani de Ev Mediu întunecat, secolul al XV-lea aduse schimbări totale în istoria umanităţii. Mai ales în Europa, leagănul civilizaţiei. Aşa încât, nici fabricarea şosetelor nu face excepţie. Pe atunci apar alte modele de şosete, design-ul acestor bunuri, de larg consum astăzi, se schimbă, prin introducerea ornamentelor, aplicate pe partea laterală şi în zona gleznei.

Până spre sfârşitul secolului al XVI-lea, şosetele erau produse manual. Dar totul avea să se schimbe în plină revoluţie industrială, un salt uriaş făcut de omenirea acelei perioade (astăzi asistăm la un salt şi mai spectaculos, numit revoluţie informaţională). Mai exact, în 1589, William Lee inventează maşina de tricotat şosete, de şase ori mai rapidă decât tricotajul manual. În aceste condiţii, a devenit posibilă producerea şosetelor din diverse materiale, precum bumbac, lână sau mătase. Tot atunci apar şi primii ciorapi produşi din aceste materiale. Mai trebuie adăugat un lucru: pe atunci, oamenii foloseau şosetele exclusiv în scopuri practice, pentru a se proteja de frig, adică nu se punea problema unui design deosebit care să-i facă atrăgători.

Şi ajungem în secolul 20, un secol atât de zbuciumat, cu două războaie mondiale şi milioane de victime. În 1938, în căutarea unui înlocuitor pentru mătase, Julian Hill inventează prima fibră sintetică, naylonul. Acesta era un fir puternic, curat şi asemănător firului de mătase. Astfel, se produce o adevărată revoluţie în producţia de şosete, şosetele şi ciorapii din naylon fiind foarte apreciaţi în acele vremuri. Ca fapt inedit, în 1940, odată cu apariţia primilor ciorapi de naylon în magazinele din New York, doar în prima zi sunt vândute peste 72.000 de perechi. Explozia naylonului a dus, în acea perioadă, printre altele, la prăbuşirea pieţei japoneze de mătase.

Set de şosete flausate barbatiPână în zilele noastre, metodele de fabricare a şosetelor au evoluat, aşa încât astăzi se pot amesteca două sau mai multe materiale în tricotarea şosetelor, iar colorarea acestora în diverse nunaţe nu mai reprezintă o problemă.

Dacă doriţi să comandaţi seturi de şosete pentru bărbaţi, de un set de şosete flauşate, numai bun pentru zilele friguroase de iarnă, iată nişte date de contact de care s-ar putea să aveţi nevoie.

CISEROM SA

Adresa: 515800 Sebeş, jud. Alba, Str. Dorin Pavel nr. 78

Mobil: +40 758 064 386

Telefon: +40 258 732 785, +40 258 732 116, +40 258 733 287

E-mail: ciserom@ciserom.ro

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu