Un site pentru oameni inteligenţi
joi, februarie 9, 2012 20:53Din 22 ianuarie 2012, site-ul Scientia Q&A, o comunitate a oamenilor inteligenţi are un nou aspect şi reguli un pic schimbate. Domeniile au rămas cam aceleaşi: Fizică, Terra – Univers, Tehnologia Informaţiei (IT), Internet, Matematică, Limba Română, Istorie etc. Pentru a pune întrebări şi/sau a răspunde trebuie să vă înregistraţi pe site. La înregistrare primiţi 100 de puncte, număr care se poate mări sau micşora în funcţie de întrebările, răspunsurile pe care le postaţi pe site şi voturile celor care apreciază o întrebare sau un răspuns. Este un dialog benefic, din care se pot extrage informaţii utile. Iată şi un exemplu de întrebare, plus câteva răspunsuri la ea.
Ce credeţi că este după moarte? a fost întrebarea, în completarea ei dându-se următoarele precizări:
Celebrul Stephen Hawking spune: „Nu există Rai, nu exista Iad, după moarte nu mai urmează nimic”. Credinţa că după moarte ne aşteapă Raiul şi Viaţa de apoi este doar o poveste pentru cei care se tem de „întuneric”, spune respectatul om de ştiinţă. Într-o declaraţie care atestă fără echivoc respingerea oricărei „consolări religioase”, eminentul fizician spune că după ultima pâlpâire a creierului nu mai urmează nimic.
„Văd creierul ca pe un computer care încetează să funcţioneze atunci când componentele sale se defectează. Nu există Ceruri sau viaţă de apoi pentru computere stricate, e doar un basm pentru cei care se tem de întunericul final”, a adăugat Hawking. Voi ce parere aveti?
- Răspuns 1
Daca Dumnezeu exista si cei care nu cred in el vor avea de suferit la judecata de apoi, atunci cei care au fost buni cerdinciosi toata viata si au murit de cancer, impuscati, boli incurabile, sau luand-ul exemplu pe Stephen Hawking care a suferit o viata intreaga in cel mai barbar mod posibil (e si normal sa aiba o anumita ciuda pe Dumnezeu) acestia nu ar merita sa-l stranga de gat pe Cel de sus cand vor fi primiti in imparatia cerului??? La polul opus daca ar exista iadul, voi chiar credeti ca ar merita cineva sa traiasca in suferinta o vesnicie pt o fapta comisa pe pamant? Cati dintre voi puteti spune ca nu a gresit niciodata cu nimic? Sunteti voi in stare sa judecati ce fapta e mai grava? Nu cred. Dupa cum spune si zicala cel fara de pacat sa arunce prima piatra! Potrivit ecuatiei lui Drake in galaxia noastra ar trebui sa fie circa 50.000 de civilizatii inteligente cel putin de nivelul nostru. Asta ar insemna ca universul ar avea miliarde de civilizatii . Credeti ca vom trai cu totii dupa moarte la un loc ?
Sau dc am fi noi mai presus decat plante si animale. Adica ele sa nu ajunga in rai. Daca am gandii invers si ar ajunge toata planeta in rai asta ar insemna ca acolo ar fi identic ca pe pamant. Atunci care ar mai fi scopu raiului daca ar fi acelasi ca pe pamant? De ce nu am trai aici in continuare? Se pot formula sute de ipoteze care sa arate ca existenta unei entitati sau a unui loc dupa moarte este absurda dpdv stiintific. - Răspuns 2
Eu tind sa ii dau dreptate. La urma urmei, daca privim dintr-un punct stiintific de vedere, oamenii sunt doar animale (mamifere, mai exact) superioare pe o treapta a evolutiei care dureaza de milioane de ani Exista cumva un Rai al pasarilor, al dinozaurilor, al delfinilor? Eu cred ca nu. Tot asa nu cred ca exista nici un Rai al unei oarecare clase de mamifere: al oamenilor. Si daca e sa privim problema din punctului de vedere al domnului Hawking, eu daca m-as pune in locul lui, sa privesc lumea din perspectiva lui, al unui om diagnosticat cu scleroza, care nu isi mai poate misca aproape nimic din tot corpul, sunt 100% sigur ca nici eu nu as crede intr-o entitate superioara… eu imi pun acum intrebarea? De ce Dumnezeu, in cazul in care exista, ar face ca un om stralucit precum Hawking sa sufere de o boala pur si simplu nedreapta, raportata la viata extraordinara pe care a avut-o?
Vorba lui Hugh Laurie: „Dumnezeu fie nu exista, fie e inimaginabil de crud.” - Răspuns 3
Sunt de parere ca nu ne putem reduce intelegerea lumii , Universului, doar prin analiza rece, experimentala. Daca oamenii sunt doar animale, menite sa evolueze spre ceva, iar acel ceva este inerenta disparitie a speciei ca urmare a incapacitatii adaptative, atunci ar fi atat de trist. Atunci nu ar mai fi trebuit sa cunoastem, sa crestem, sa acumulam atata creatie. Oare, nu va intrebati de ce simtiti necesitatea de a afla, curiozitatea de a vedea lumea, bucuria experientei de a privi cosmosul? Apoi, in legatura cu raiul animalelor, in viziunea coranica (in Coran sunt o serie de dovezi stiintifice care l-au uimit pana si pe Newton, ca si pe alti oameni de stiinta) doar omul este lumina coborata in materia inghegata, animalele sunt doar materie, ele se intorc in circuitul natural. Unde mai pui ca in Coran i se cere omului in mod constant sa cunoasca, sa gandeasca, sa simta, sa isi mentina spiritul treaz. Oamenii care au trait experienta mortii clinice mentioneaza la unison ca au vazut un punct de lumina, iar apoi au fost inghitit in lumina care le inducea o stare de iubire inimaginabila. Nu vi se pare curios ca cercetatorii de la NASA au stabilit culoarea Cosmosului ca fiind aproape alba? Iata aici ceva legat de asta: https://www.pha.jhu.edu/~kgb/cosspec/cie+cosspec.jpg Desi Hawkins este un briliant om de stiinta, asta nu inseamna ca ideile lui despre viata si moarte, trebuiesc asimilate in constiinta umana, devenind crez. Am cadea in extrema cealalta, asa cum s-a intamplat cu religiile lumii, structuri babiloniene, care-l demitizeaza in fapt pe Dumnezeu. Nici nu trebuie sa-l numim Dumnezeu, daca vreti puteti sa o numiti energia care a generat Big-Bangul.
Citeste si articolele:
Editura Didactică şi Pedagogică dă cărţi la tot cartieru’ | A șaptea dimensiune says:
august 30th, 2016 at 8:31
[…] Un site pentru oameni inteligenţi […]