Va merge pana la capat justitia in cazul criminalului Ilici “KGB” Iliescu?

luni, martie 9, 2015 22:22
Posted in category Iliescu KGB, Justitie

MineriadaGeneralul Dan Voinea: „Faptele lui Ion Iliescu sunt infractiuni CONTRA UMANITATII. Risca inchisoarea”

La aproape 25 de ani de la evenimentele din 13-15 iunie 1990, un act de un barbarism rar întâlnit în tarile civilizate, Parchetul General a decis redeschiderea dosarului Mineriadei. Intervenția brutală a minerilor conduși de Miron Cozma – aduși din Valea Jiului de fosta conducere a țării în fruntea căreia se afla Ion Iliescu – și a forțelor de ordine, îndreptate împotriva „Golanilor” din Piața Universității.

Unul dintre cei care au cercetat acest dosar, între anii 2005 și 2008, fostul procuror militar, Dan Voinea, a dezvaluit, pentru „Evenimentul zilei”, amanunte socante din cadrul anchetei. Generalul (r) Voinea ne-a spus ca sapte dintre mortii înregistrati în acest dosar au fost împuscati din spate, „deci nu aveau cum sa fie atacatori”. El a adăugat că acest dosar este gata din 2008 și că toate victimele au fost audiate, toate probele au fost administrate. L-am întrebat despre vinovatia lui Ion Iliescu, Virgil Magureanu, Mihai Chitac… „Sunt mai multi. Pe lânga acestia sunt responsabili din Ministerul Minelor, ofiteri SRI, Ministerul Transporturilor si cei doi colonei, comandantii de la unitatile de la Baneasa si Magurele, unde au fost dusi peste o mie de oameni”, a fost raspunsul lui Dan Voinea.

Sursa (citeste mai mult)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Va merge pana la capat justitia in cazul criminalului Ilici “KGB” Iliescu?”

  1. Sotia unui infractor va judeca dosarul in care este implicat Ponta | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 29th, 2015 at 16:38

    […] Va merge pana la capat justitia in cazul criminalului Ilici “KGB” Iliescu? […]

  2. Anchetarea lui Ion Iliescu, in dosarul Mineriadei din iunie 1990, nu s-a filmat deoarece procurorii n-au avut mijloace probatorii audio-video | A șaptea dimensiune says:

    octombrie 14th, 2016 at 12:50

    […] Va merge pana la capat justitia in cazul criminalului Ilici “KGB” Iliescu? […]

Adauga un comentariu