Despre corupţia din sistemul sanitar românesc

duminică, ianuarie 3, 2021 15:50
Posted in category Mass-media

PSDO ţară coruptă este o ţară săracă. Iată o afirmaţie devenită axiomă în decursul istoriei. Iar prin “ţară săracă” nu se înţelege o ţară lipsită de bogăţii naturale, ci o ţară unde nivelul de trai este scăzut, chiar dacă există acele bogăţii naturale, cum este cazul României. Chiar dacă avem petrol, gaze, teren arabil etc., corupţia anulează aceste avantaje, ducând la apariţia unei minorităţi de îmbuibaţi care n-au niciun merit, dar sunt foarte bogaţi din cauza corupţiei, pe când majoritatea românilor se zbate în sărăcie sau emigrează.

Dacă ar fi confiscate averile furate, dacă ar fi impozitate la sânge toate veniturile, dacă legile ar descuraja furtul de bani publici, cu siguranţă România s-ar dezvolta armonios economic, ar deveni o ţară atractivă, ar putea ajunge una dintre ţările în care merită să trăieşti.

Corupţia din sistemul sanitar are tradiţii vechi. În comunism, trebuia să duci medicului o şpagă, dacă îţi doreai mai multă atenţie din partea celui care, teoretic, trebuia să te trateze gratuit. Şi dădeai şpagă pentru că, nu-i aşa, ce nu dă omul când este vorba de propria sănătate sau de sănătatea celor dragi.

După decembrie 1989, antrenaţi în dictatura comunistă, angajaţii sistemului sanitar îţi dădeau de înţeles că trebuie să dai o “atenţie”, ceva acolo, dacă vrei să-ţi fie bine în spitalele patriei. În timp ce mafioţii din politică, precum mafiotul PSD-ist Adrian Năstase, luau şpăgi şi comisioane de ordinul milioanelor de euro, medicul şi asistentele luau “atenţii” pentru a-şi face treaba. Iar aproape toţi din tribul numit România considera normal aşa ceva. Dacă mai exista câte un “răzvrătit” care făcea scandal, această întâmplare era doar subiect de bârfă la tembelizor şi în familie vreo două zile, apoi totul revenea la normal, normalul fiind corupţia de rahat în care se zbate România, învăţată de la turci şi rusnaci, vreme de secole.

Şi angajările în sistemul sanitar erau viciate de corupţie. Umilirea celor care chiar credeau că a fi bun într-un domeniu este de ajuns pentru o obţine un post în sistemul sanitar românesc era maximă în dictatura mafiei PSD-iste. Iată mai jos un material pe această temă, material de presă apărut în “Academia Caţavencu” (nr. 657/2004)

Cu un halat alb descheiat poţi ajunge departe

În primul rând, aş vrea să-i cer scuze Nicoletei Luciu că nu am putu să-i răspund aseară la telefon, fiindcă citeam o carte de filozofie împreună cu prietena mea. În al doilea rând, aş dori să o asigur pe Nicoleta că mai am puţin din cartea aia şi o termin, aşa că mă poate suna oricând de joi încolo.

Miercuri, însă, ar fi foarte bine ca Nicoleta să cumpere Academia Caţavencu şi să citească acest articol, fiindcă mă interesează foarte mult părerea ei de asistentă medicală cu dimensiuni ca ale ei.

Iată despre ce este vorba. Săptămâna trecută am auzit-o la un radio (21) pe o fată care – deşi, la bază, era asistentă medicală – vindea şaorme şi hot-dogi de dimineaţa până seara. Fata aceasta încercase în mai multe rânduri să se angajeze la un spital (din Timişoara, parcă), dar porcii de bărbaţi fie îi ceruseră şpagă, fie îi ceruseră să se culce cu ei, ceea ce, până la urmă, este cam acelaşi lucru.

Dând dovadă de un caracter pe care numai apropierea de o şaormă adevărată ţi-l poate insufla, asistenta medicală a refuzat sistematic să se culce cu medicii care i-ar fi putut opera modificări în cartea de muncă.

Cât despre şpaga de 120 de milioane de lei (vechi – n.m.) (adică vreo 3.000 de euro) care i s-a cerut, asistenta medicală de la şaormărie nici n-a vrut să audă, mai ales că trebuia s-o dea, nicidecum s-o ia.

P.S. Nicoleta, sună-mă joi seara şi spune-mi ce crezi despre asta. Repet, mă interesează foarte mult ce crezi despre asta. Al tău, Halat Alb.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu