Corupţia pe vremea holerei, pardon, a PSD-ului ce fura, pardon, guverna România (III)

joi, februarie 27, 2020 9:16

PSD = ciuma rosie = mafiaSe aude prin târg (se auzea în 2004, atunci când PSD = ciuma roşie guverna România – n.m.) că primarul Sighişoarei, Dorin Dăneşan, nu s-ar afla în cele mai bune relaţii nici cu gramatica, nici cu legea.

Problemele de gramatică i le rezolvă purtătoarea sa de cuvânt, Anca Raţiu, al cărei soţ este şef la o firmă de termoficare (s-a ocupat cu montarea de centrale la blocurile ANL). Doamna Raţiu este, se pare, o tipă chiar mişto, inteligentă, care a fost aleasă de două ori miss Primărie şi căreia i se mai spune şi “Doamna Titanic” (din cauza numărului mare de bărbaţi care s-au urcat pe transatlanticul cu acelaşi nume).

În schimb, problemele lui Dăneşan cu legea i le rezolvă PSD-ul, poate chiar ministrul Miron Mitrea personal, născut în Sighişoara. Într-o discuţie cu o ziaristă, Mitrea a spus despre Dăneşan două lucruri: 1) ce ei doi ar fi oarecum veri; 2) că Dăneşan e un idiot.

Una dintre ultimele isprăvi (ultimele din 2004 – n.m.) ale primarului din Sighişoara se află în strânsă legătură cu afacerea consilierului PSD, Adi Popa, respectiv cu nişte vile rătăcite prin pădure. În mijlocul naturii sighişorene, consilierul PSD Adi Popa şi-a tras un restaurant şi un camping, botezate, foarte inspirat, Vila Franka.

Aproape de obiectivele semituristice ale pesedistului se află o vilă a Romgaz şi o alta a SC Electrica SA. Nici una dintre ele nu este racordată la reţeaua de canalizare, pentru simplul motiv că în vârful dealului apa ajunge doar atunci când plouă. Dăneşan cunoştea situaţia şi, la începutul anului (2004 – n.m.), a venit în faţa consilierilor cu un proiect de hotărâre de Consiliu Local, intitulată: “Extindere reţea de apă menajeră şi pluvială în municipiul Sighişoara”. Pe una din străzile care urmau să beneficieze de banii publici ai lui Dăneşan nu se află nici urmă de locuinţă, ci numai un restaurant, un camping şi două vile.

Până la urmă, cele 368 de milioane de lei (pe care Dăneşan voia să le pompeze în buzunarele pesedisto-electro-gazoase) n-au mai ajuns unde trebuia, fiindcă s-au cam sesizat şefii comisiilor de urrbanism şi finanţe ale Primăriei, şi bine au făcut. De data aceasta, şmenul n-a mers, însă mai e destul timp să meargă altele. (“Academia Caţavencu”, nr. 641/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu