Prin anii 1990, firmele dadeau faliment, dar sefii de sindicat aveau bani de plimbari prin strainatate

joi, decembrie 7, 2017 21:29
Posted in category Mass-media

Famiglia PSDDupă al doilea război mondial, în SUA sindicatele erau controlate de Mafie. Acolo, o lungă perioadă după încheierea războiului, pacea socială era păstrată cu ajutorul mafioţilor. Orice lider de sindicat mai agitat era imediat temperat, prin metode specifice clanurilor mafiote. În România, lucrurile au stat mult mai simplu. Era destul să-i cumperi pe liderii de sindicat, iar aceştia erau de acord cu orice hoţie a conducerii firmei sau cu orice tâmpenie a conducerii politice a ţării. Liderii de sindicat au, în opinia mea, o parte din vină pentru distrugerile din România de după 1990, fiind părtaşi la jaful generalizat dirijat de politicienii mafioţi. Iată, mai jos, un articol din 1999, în care se povesteşte cum se plimbau liderii de sindicat prin străinătate, durându-i în cot de faptul că fabricile şi întreprinderile erau jefuite şi apoi vândute la fier vechi.

Liderii de sindicat se şcolarizează pe plajele de la Rio

Pe 9 noiembrie 1998, societatea “Tractorul” din Braşov a făcut un bilanţ cu deplasările în străinătate ale celor 36 de lideri de sindicat, din 1993 până în 1998. În total, 97 de plecări de acasă, în 25 de ţari, dintre care Brazilia, Canada, Australia, Japonia, Republica Dominicană, Chile şi Honduras, numai ţări exotice, acolo unde, nu-i aşa, sindicatele există, dar lipsesc cu desăvârşire. Motivele deplasării pot să pară destul de exotice pentru un neiniţiat, dar cel mai exotic este, de departe, inventarierea.

Astfel, liderul Bălhăceanu Gheorghe a inventariat, în octombrie 1995 şi 1996, Croaţia şi Slovenia; Bratu Ioan, Siria, în 1995 şi 1996, şi Iranul în 1995; Toca Aurel, Chile şi Honduras în 1994, şi Iranul în 1996. Tot el este şi cel mai aerisit lider sindical, cu cele opt vânturări în: Australia (2), Ungaria (3), Polonia (2) şi Anglia, unde a inventariat, s-a şcolarizat, s-a documentat şi a vizitat târguri şi expoziţii.

Ceva mai modest, Pop Dorin s-a mulţumit să se şcolarizeze în Elveţia şi să viziteze târguri şi expoziţii în Japonia, Canada, Franţa, Brazilia, Republica Dominicană şi Germania, când treaba lui era să picheteze curtea societăţii sau Piaţa Victoriei.

Chioreanu Adrian s-a şcolarizat tot în Elveţia, după care a vizitat târguri în Canada, Brazilia şi Anglia. Cam aşa apărau liderii de sindicat interesele muncitorilor de la “Tractorul”. Evident, pe timpul celor 97 de plecări de acasă ale liderilor de sindicat, “Tractorul” n-a fost, în mod garantat, ameninţat de vreo grevă (la fel de evident este astăzi faptul că, şi din cauza liderilor de sindicat, “Tractorul” a devenit amintire – n.m.). (“Academia Caţavencu”, nr. 383/1999)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Prin anii 1990, firmele dadeau faliment, dar sefii de sindicat aveau bani de plimbari prin strainatate”

  1. Chiriță says:

    ianuarie 19th, 2020 at 11:55

    Nu toți liderii de sindicat au fost corupți sau au schimbat tabăra!

Adauga un comentariu