Decalogul manipularii practicata de fostii securisti si comunisti

sâmbătă, martie 26, 2016 11:46
Posted in category Mass-media

PSDPentru a pune mâna pe bogățiile țării și a ajunge marii bogătași de azi, foștii securiști și comuniști au practicat vreme de un sfert de secol o manipulare abilă prin care s-a urmărit indobitocirea poporului și obținerea unei turme ignorante de votanți. Pentru aceasta s-a dat liber la circul televizat, acolo unde țoape și topârlani, plus țigani cât cuprinde, au indus în mintea unei populații majoritar analfabete faptul că acestea sunt personajele importante ale României de azi. De mulți ani nu mai privesc la jurnalele postului de căcat Antena 1, dar mi-a rămas în memorie un jurnal de prin 2012, cred, unde rezumatul prezentat la început cuprindea următoarele 3 știri: (1) mama infractorului George Becali, acest mafiot analfabet, a fost la pușcărie cu sarmale; (2) țiganul Guță a făcut caca; (3) un retardat dintr-un sat vasluian i-a dat în cap la un vecin. Acestea era știrile care, în opinia postului securistului Felix Voiculescu (ce trebuie jupuit de viu pentru țiganizarea continuă a României), meritau știute de populația României.

Nasul TV are o adaptare interesantă a tratatelor de manipulare cunoscute și discutate de mulți ani. Iată, mai jos, această adaptare.

 1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate
  Pentru aceasta: Să distragi permanent atenţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoţional.
 2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii
  Pentru aceasta: Inventează false ameninţări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real şi angajează opinia publică, iar apoi oferă soluţiile.
  Un exemplu: Favorizează insecuritatea cetăţenilor, apoi guvernarea providenţială salvează naţiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu preţul limitării propriilor libertăţi democratice.
 3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău
  Pentru aceasta: Mecanismele propagandei „albe” (oficială, integral asumată de guvern), „gri” (parţial asumată) şi „negre” (niciodată asumată) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamenţă preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.
 4. Poporul trebuie să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trai mai rău este tot pentru binele său
  Pentru aceasta: Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.
 5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte
  Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca şi cum ar avea cu toţii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre un tip de gândire superficială, naivă şi cu predispoziţie la intoxicări informaţionale.
 6. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor
  Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.
 7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare
  Pentru aceasta: Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ideal de a tine cetăţenii în ignoranţă şi a manipula opiniile colective după bunul-plac.
 8. Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă
  Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul şi îl ţin legat de emisiuni şi seriale vulgare, ce trag inteligenţa în jos.
 9. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul turmei
  Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turmă şi sunt uşor de controlat.
 10. Poporul nu trebuie să creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipulare
  Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp, să discreditezi aceste cunoştinţe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Decalogul manipularii practicata de fostii securisti si comunisti”

 1. Dupa 1989, ne-au guvernat fostii securisti si comunisti | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 21st, 2016 at 16:18

  […] Decalogul manipularii practicata de fostii securisti si comunisti […]

 2. Amintiri din criminala guvernare USL (Uniunea Sovietico – Liberala) | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 28th, 2016 at 17:53

  […] Decalogul manipularii practicata de fostii securisti si comunisti […]

 3. Conspiraţia cenuşii | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 2nd, 2019 at 19:16

  […] Decalogul manipularii practicata de fostii securisti si comunisti […]

Adauga un comentariu