Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXIX)

luni, iunie 12, 2017 16:36
Posted in category Mass-media

Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXIX)

 • Consiliul Europei cere Rusiei să continue negocierile pentru returnarea Tezaurului

  APCE a adoptat, marţi, o rezoluţie privind îndeplinirea de către Rusia a obligaţiilor şi angajamentelor faţă de Consiliul Europei, în textul acesteia făcându-se apel la Moscova să continue negocierile bilaterale pentru returnarea bunurilor culturale confiscate de la ţări europene, inclusiv România.
  Plenul Adunării a adoptat două dintre amendamentele propuse de către senatorul Viorel Badea la proiectul de rezoluţie al raportului.
  Potrivit propunerilor înaintate de senatorul român, rezoluţia însuşită de membrii Adunării face apel la continuarea negocierilor bilaterale, în vederea identificării unei soluţii viabile menite să ducă la returnarea, prin negociere directă, a bunurilor culturale şi a altor proprietăţi către ţările vizate, inclusiv a Tezaurului României, temporar transferat la Moscova, în timpul Primului Război Mondial, potrivit unui comunicat transmis Mediafax de senatorul Badea, membru al delegaţiei României la APCE.
  Citeste tot materialul
 • Tezaurul României. Cum ne-au furat ruşii 93 de tone de aur

  Tezaurul României a fost trimis în Rusia în timpul Primului Război Mondial, însă nu şi-a mai găsit calea spre casă. Ruşii tărăgănează de zeci de ani de zile restituirea unei cantităţi impresionante de aur, încercând să compenseze prin înmulţirea relaţiilor comerciale bilaterale. Tezaurul transportat la Kremlin conţinea o cantitate de 93,4 tone de aur (91 de tone de monede istorice de aur, care aparțineau persoanelor private, companiilor și băncilor particulare din România și 2,4 tone de lingouri de aur, care aparținea Băncii Naționale a României), acte, documente, manuscrise, monede vechi, tablouri, cărți rare, odoarele mănăstirești din Moldova și Muntenia, arhive, depozite, colecții ale multor instituții publice și particulare, efecte publice, acțiuni, obligațiuni, titluri de credit şi gajurile Muntelui de Pietate.
  Citeste tot materialul
 • Dragă Abramburica

  Dragă vacă națională,

  Ți-am văzut moaca de vită pe la mine prin sector, semn că ai venit să îmi cerșești votul. După tot ce ai făcut prin rromânia, după ce ai distrus și încă distrugi orice urmă de învățământ național, încă ai tupeul de a cere voturi. Sursa
 • Holocaustul Romanesc


  Sursa
 • Cum fură țiganii în Bucureștiul european și nu numai acolo

  Blocul meu e înconjurat de lucrări de construcție, de la acoperișuri pe care se pune tablă, la pickhammereală aiurea pe trotuar, spoit de blocuri, bătut de cuie în aere condiționate și așa mai departe. Totuși, nici una dintre aceste lucrări nu e la fel de matinală ca lucrarea de furat fier dintr-o casă nelocuită, dar scoasă la vânzare, unde, de pildă, azi dimineață (august 2010 – n.m.), la ora 6, se tăia cu flexul pe furiș o ditamai scara pentru a fi revalorizată. (‘Academia Cațavencu’, 2010)
  Cum fură țiganii la Reșița
 • Care este adevărata mamă a lui Ion Iliescu

  Seful statului la acea vreme şi, totodată, candidat la alegerile prezidenţiale din 27 septembrie 1992, avea o biografie frumos cosmetizată.
  Din aceleaşi documente rezultă că mama naturală a lui Ion Iliescu este, de fapt, Maria Dumitru Toma, despre care mai mulţi au declarat că ar fi o bulgăroaică care locuia pe strada Ion Heliade Rădulescu din Olteniţa, un cartier supranumit şi „Ţigănie”.
  Aceasta s-a căsătorit cu Alexandru Vasile Iliescu, pe 14 iulie 1929. După nici nouă luni, se năştea Ion, cel care avea să devină preşedinte al României.

  (Citeste tot materialul)

Citeste si articolele:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Adauga un comentariu

Ro2.ro