Ştiri care nu s-au văzut la tonomatele mogulilor (XXVIII)
duminică, iunie 11, 2017 12:34- TEROARE în închisorile din RUSIA. Măsuri dure împotriva oficialilor vinovaţi de moartea avocatului Magnitsky, torturat pentru a-şi schimba declaraţiile
La trei ani de la moartea avocatului Sergei Magnitsky într-o închisoare din Rusia, liderii europeni au în vedere interzicerea vizelor şi îngheţarea activelor oficialilor ruşi implicaţi în cazul acestuia, informează Daily Mail.
Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, care lucra pentru o firmă de avocatură americană, a fost arestat la sfârşitul lunii noiembrie 2008, după ce a depus mărturie împotriva mai multor oficiali ai Poliţiei, judecători şi infractori implicaţi într-un caz de furt cu prejudicii de 230 de milioane de dolari.
Potrivit spuselor unuia dintre clienţii săi, care a încercat pe parcursul ultimilor ani să găsescă mai multe răspunsuri în legătură cu situaţia cu care s-a confruntat avocatul rus în ultimele sale zile din viaţă, Magnitsky a fost tortutat pentru a-şi retrage declaraţiile şi a fost închis într-o celulă alături de alţi 14 deţinuţi, deşi în acea celulă existau doar opt paturi.
Avocatului rus nu i s-a permis să doarmă, pentru că luminile erau aprinse atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii, iar în celulă nu exista căldură, motiv pentru care acesta aproape şi-a pierdut viaţa din cauza frigului. Ulterior, bărbatul a murit în închisoarea Butyrka din Moscova, unde era încarcerat.
„Am încercat să găsim căi prin care să obţinem dreptatea în afara Rusiei”, explică apropiatul avocatului ucis. În luna aprile a anului 2012, prietenii avocatului şi cei care au fost solidari cu suferinţele sale au început o campanie care avea ca scop impunerea unor sancţiuni pentru cei 60 de oficiali ruşi care au fost implicaţi în acest caz.
În luna iulie a acestui an, reprezentanţii Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare Europeană (OSCE), alcătuită din parlamentari din 55 de state, au cerut ca toate ţările membre că adopte o legislaţie prin care să se interzică vizele şi prin care să fie îngheţate activele oficialilor ruşi care au fost implicaţi în cazul Magnitsky.
Citeste mai mult (sursa) - Să-i lingem fundul lui Ponta din nobila ipostază de profesori de matematică
Oraș Darabani, Botoșani, România, anul 2012, luna decembrie. Finalul cursului “Formarea continua a profesorilor de Matematică în societatea cunoașterii”. Unul dintre profesorii de matematică (nu-i dau numele că-mi vor sari toți în cap) începe prezentarea portofoliului cam așa: “Nu-mi este deloc rușine, chiar mă mândresc fiind la modă, de faptul că am plagiat materialele de pe net, cu această ocazie descoperind că …” bla, bla, bla. Și ne mai mirăm că USL-ul a avut procentul imens la alegeri. Putea fi și mai rău. De exemplu, știți ce procent a scos USL-ul în regiunea ‘europeană’ (hă, hă, hă) Darabani? Aproape 80%. Cu asemenea ‘intelectuali’ care nu dau două ruble pe furtul intelectual, așteptăm la următoarele alegeri un scor de 99%, care să-i facă invidioși pe nostalgicii dictaturii comuniste. Haideți tovarăși profesori USL-iști, ca pensionari ce ați (de)format generații de cetățeni europeni civilizați, unii dintre ei analfabeți cu diplome, că se poate obține un asemenea scor. Așa să vă ajute Marx, Stalin și Putin.
USL – campanie electorală in Scoala din Comuna ROMA – Botoșani, Colegiul nr.3 (Si propaganda electorala este interzisa in scoli, ha, ha, ha.)
- Canibalism şi ORORI neştiute. Pentru prima oară DEZVĂLUIRI şocante despre Bătălia de la Stalingrad
O nouă carte prezintă ororile din Bătălia de la Stalingrad- una dintre cele mai dure lupte din timpul celui de-al Doilea Răzoi Mondial, povestite de soldaţii ruşi şi care au fost ţinute secret datorită propagandei sovietice.
Potrivit Daily Mail, cartea reprezintă o lovitură în ceea ce priveşte distrugerea miturilor legate de această faimoasă bătălie. Autorul cărţii, istoricul Jochen Hellbeck, a primit acces la arhiva Academiei de Ştiinţe Sovietice, mai exact la peste 10.000 de pagini de documente referitoare la bătălie, aşa că unul dintre miturile distruse de noua carte este acela că „soldaţii ruşi ar fi luptat mai mult de frica şi că aproximativ 13.000 de soldati ar fi fost executaţi pentru laşitate, însă numarul real nu depăşea 300”, după cum susţine istoricul.
Una dintre cele mai sângeroase bătălii din cel de-al Doilea Război Mondial a durat şase luni, sfârşindu-se pe data de 31 ianuarie 1943, când mareşalul Fredrich Paulus s-a predat sovieticilor, în ciuda ordinului direct primit de la Hitler, prin care îi spunea să se sinucidă.
Cea mai emoţionantă mărturie
Alte detalii şocante din noua carte sunt legate de faptul că Armata a 6-a germană, care cucerise Polonia şi Franţa, a fost distrusă la Stalingrad, soldaţii fiind nevoiţi să recurgă la canibalism pentru a supravieţui! Ascunşi printre ruine şi în plină iarnă, au fost nevoiţi să suporte temperaturi de -40 de grade Celsius.
Ajutorul maiorului, Anatloy Zoldatov îşi aminteşte: „Mizeria şi excrementele umane erau până la nivelul taliei. Nu-mi venea să cred. Existau două toalete pe care scria: „Interzis ruşilor”. Cea mai emoţionantă mărturie este cea a căpitanului Nikolai Aksionov. El spune că s-a simţit vinovat după ce a ucis primul soldat german, însă apoi totul s-a schimbat: „M-am gândit la poporul meu şi am început să-i împuşc pe germani fără milă. Devenisem un barbar, îi uram”.
În Bătălia de la Stalingrad peste 1 milion de soldaţi şi-au pierdut viaţa, iar ambiţiile lui Adolf Hitler de a cuceri Uniunea Sovietica au fost defintiv spulberate.
Potrivit Daily Mail, cele mai multe victime au fost în rândul soldaţilor ruşi. Numai 150.000 de germani au murit în această bătălie, alţi 110.000 s-au predat, însă din aceştia numai 5.000 au supravieţuit temutelor gulaguri şi s-au întors apoi în Germania. Germania a pierdut un sfert din întregul său material de lupta: arme, muniţie, tancuri. Zile în şir după înfrângere, magazinele şi restaurantele din Berlin au rămas închise, în semn de respect.
- Motivul pentru care un ofițer nord-coreean a fost executat cu tunul
Succesorul lui Kim Jong-il a fost extrem de strict în ceea ce privește respectarea memoriei tatălului său, așa că a impus mai multe reguli. De exemplu, cei care nu se arătau afectați de moartea liderului nord-coreean riscau să fie condamnați la șase luni în lagărele de muncă.
După ce și-au jelit conducătorul, regimul nord-coreean a impus națiunii o perioadă de doliu național de 100 de zile, timp în care trebuiau să se abțină de la orice plăcere. Oricine îndrăznea să ciocnească un pahar risca să primească pedeapsa cu moartea.
Potrivit cotidianului sud-coreean Chosun Ilbo, Kim Chol a fost unul dintre cei care n-au putut rezista tentației și a cedat plăcerilor bahice.
Potrivit presei sud-coreene, fostul vice-ministru al Armatei, Kim Chol, a fost obligat să stea într-un loc asupra căruia s-a lansat un proiectil, la ordinele lui Kim Jong-un, noul lider nord-coreean. Liderul nord-coreean a cerut în ianuarie mazilirea lui Chol. Sursa
Citeste si articolele:
Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXIX) | A șaptea dimensiune says:
ianuarie 18th, 2019 at 21:27
[…] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXVIII) […]
Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXX) | A șaptea dimensiune says:
martie 13th, 2019 at 18:45
[…] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXVIII) […]