10 caracteristici utile pentru VLC

luni, septembrie 8, 2014 17:41
Posted in category IT

VLCDacă nu ați aflat încă, cel mai bun Media Player gratuit este VLC. Rulează pe toate platformele: Linux, Mac, Windows etc. Rulează orice: fișiere, discuri, camere web, dispozitive și fluxuri. Program de redare media simplu, rapid și puternic. Complet gratuit, fără spyware, fără publicitate și fără a urmări utilizatorul. Dacă-l folosiți doar pentru redarea fișierelor media, utilizați doar o mică parte din caracteristicile sale. Iată mai jos zece caracteristici utile pentru VLC.

 1. Conversia fișierelor media

  VLC poate converti fișiere media în diferite formate. Dacă vreți să treceți un film pe un dispozitiv mobil (micsorându-i dimensiunea), să treceți de la un format neacceptat de un dispozitiv la un format acceptat sau să extrageți muzica dintr-un clip video și să o salvați într-un fișier separat, nu ezitați să folosiți VLC. Pentru aceasta, click pe meniul Media, selectați Convert / Save, încărcați fișierul pe care doriți să-l convertiți, apoi alegeți formatul în care se va converti fișierul respectiv.

 2. VLC poate reda stream-uri de pe Internet sau din rețeaua locală

  Click pe meniul Media, apoi pe Stream, introduceți adresa fișierului media (URL-ul), apoi click pe butonul Stream. Puteți folosi VLC ca server media, astfel încât alte computere din rețea să se poată conecta la stream-ul dumneavoastră pentru a-l vizualiza.

 3. Salvarea fișierelor video de pe Internet pe desktop

  Și invers: puteți folosi funcția Stream pentru a difuza un stream live, în întreaga rețea sau pe Internet.

 4. Accesarea de la distanță a VLC-ului prin intermediul unui browser web

  VLC-ul are integrat un server ce recunoaște http-ul. Setând această caracteristică puteția accesa VLC-ul de la distanță prin intermediul unui browser web. Puteți transforma astfel un smartphone într-o telecomandă pentru VLC. Există aplicații mobile care funcționează ca telecomenzi pentru VLC, iar aceste aplicații folosesc interfata web VLC pentru a funcționa.

 5. Puteți vizualiza videoclipurile de pe YouTube

  Puteți vizualiza în condiții mult mai bune clipurile de pe YouTube. Click pe meniul Media, apoi pe Open Network Stream, copiați adresa URL a videoclipului și Play. Mai puteți vedea informații despre clipul video, apoi puteți să-l și descărcați.

 6. Abonează-te la Podcast-uri

  VLC poate fi folosit pentru a asculta podcast-uri. Nu aveți nevoie de nici un soft suplimentar dacă doriți să ascultați podcast-uri la PC-ul dumneavoastră. Deplasați cursorul deasupra Podcast în bara laterală, faceți clic pe butonul + și inserați adresa unui podcast.

 7. Ascultă posturi de radio

  Puteți vizualiza un director de căutare de posturi de radio din cadrul VLC. Pentru aceasta slectați Icecast Radio Directory și puteți alege dintre sute de posturi de radio. VLC poate reda, de asemenea, alte posturi de radio pe Internet, care nu sunt incluse în acest director. Pentru acesta, căutați link-ul respectiv.

 8. Aplicați efecte video și audio

  Click pe meniul Tools, apoi pe Effects and Filters. Se poate sincroniza (ajusta) subtitrarea la un film, de exemplu.

 9. Redare ASCII

  Redarea ASCII nu este o caracteristică foarte utilă, dar este cu siguranță amuzantă. În modul de redare ASCII, VLC va afișa caractere ASCII.

 10. Folosiți un Wallpaper video

  VLC vă permite să setați un film ca wallpaper pe desktop, înlocuind fundalul de desktop cu un video.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “10 caracteristici utile pentru VLC”

 1. Extensii VLC Media Player ce merită instalate | A șaptea dimensiune says:

  februarie 2nd, 2019 at 16:17

  […] 10 caracteristici utile pentru VLC […]

 2. Dan, căpitan de player | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 17th, 2019 at 22:57

  […] 10 caracteristici utile pentru VLC […]

Adauga un comentariu