10 celebrităţi atee

vineri, ianuarie 2, 2015 19:05
Posted in category Mass-media

AteismCineva spunea că nu există un ateu pur. Fiecare crede în ceva. În acest material, nu vorbim despre cum e bine să fii: credincios sau ateu. Fiecare alege în funcție de propriul suflet și de propria rațiune. Cred că nu-i bine să discriminăm pe cineva în funcție de religia respectivului. Până la urmă fiecare are motivele sale să fie într-un fel sau altul. În legătură cu ateismul în România, iată ce informații ne oferă Wikipedia: “Tot mai multe voci reclamă faptul că în România nu există o separație efectivă între biserici și stat. Într-adevăr, conform legii nr. 142/1999, angajații cultelor religioase recunoscute de stat primesc salarii de la Buget. Prin urmare, toți cetățenii români care plătesc taxe contribuie la salarizarea clerului, indiferent de apartenența lor religioasă. Se susține că introducerea religiei în sistemul educațional înseamnă îndoctrinare. Se sugerează înlocuirea ei cu studiul istoriei religiilor importante.” Mai multe informații găsiți la legătura anteriaoră.

Enumerarea de mai jos are doar scop informativ, de a afla ceva nou despre celebritățile lumii în care trăim. S-ar putea să aveți surprize mari în privința unor celebrități. Cu siguranță nu v-ați fi gândit că ele pot fi atee. Dar haideți să vedem cele 10 nume de celebrități atee.

 1. Keira Knightley este una dintre cele mai cunoscute tinere actrițe britanice (nascuta în 1985). In 2006, Keira a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul din „Pride and Prejudice”. Tot in 2006, a fost votata cea mai sexy femeie din lume si a semnat un contract cu Chanel. Mai multe detalii la link-ul anterior.
 2. Angelina Jolie a fost numită de către Forbes cea mai bine plătită actriță de la Hollywood în 2009, 2011 și 2013. În 2000, a declarat: „Nu este nevoie să fie un Dumnezeu pentru mine”.
 3. Brad Pitt este considerat unul din cei mai atrăgători bărbați din lume, fapt pentru care de-a lungul timpului s-a bucurat de o atenție substanțială din partea mass-media. În 2009 a spus: „Sunt, probabil, 20% ateu și 80% agnostic”.
 4. Emma Thompson este câștigătoare a mai multe premii BAFTA pentru cea mai bună actriță. Actrița britanică a fost tranșantă: „Sunt o atee. Consider că religia a apărut din teamă și suspiciune”.
 5. Jodie Foster a câștigat, printre altele, Oscar-ul, în 1992, interpretând rolul principal feminin în filmul „The Silence of the Lambs” (Tăcerea mieilor), pe care vi-l recomand, dacă nu l-ati vazut deja. Într-un interviu din 2007, Foster a spus: „Sunt atee, chiar dacă sărbătoresc în familie zilele importante din multe religii”.
 6. Julianne Moore a fost întrebată, în 2002, ce ar dori să-i spună Dumnezeu la porțile Raiului. Și a răspuns: „Cred că greșești. Nu există Raiul, iar eu sunt o ființă mică într-un Univers infinit”.
 7. Morgan Freeman a luat, printre altele, Oscar-ul în 2004 pentru cel mai bun actor în rol secundar, într-un film memorabil, „Million Dollar Baby” (O fata de milioane). În 2012, a fost întrebat dacă Dumnezeu este o invenție. „Da, a răspuns actorul, este o invenție ce rezultă din teoriile și profețiile noastre anterioare. Oricum, este greu de crezut că Universul nu are mai mult de 6000 de ani.”
 8. Hugh Hefner este un publicist american, fondator și director de creație al Playboy Enterprises. Acesta scria, în 2012, într-un editorial: „Religia este mai degrabă o chestiune de legislație, decât una de logică”.
 9. Javier Bardem este un actor spaniol de succes. De-a lungul carierei a câștigat mai multe premii, printre care Globul de aur, premiul BAFTA, precum și premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul Anton Chigurh din filmul „No Country for Old Men” (Nu există țară pentru bătrâni). A fost citat ca spunând „Întotdeauna am spus că nu cred în Dumnezeu, cred în Al Pacino.”
 10. Daniel Radcliffe este un actor britanic, cel mai bine cunoscut pentru interpretarea personajului Harry Potter din filmele cu același nume. Acesta, într-un interviu din 2009, a spus: „”Sunt un ateu, dar sunt foarte relaxat cu privire la aceasta. Eu nu predic ateismul meu, dar am o mare cantitate de respect pentru oameni ca Richard Dawkins” (Richard Dawkins este un eminent etolog britanic, biolog evoluționist și autor. Profesor la Catedra pentru Popularizarea Științei „Charles Simonyi” din cadrul Universității Oxford, din anul 1995 până în anul 2008, în prezent se află în fruntea Fundației Richard Dawkins pentru Rațiune și Știință).

Citește și articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “10 celebrităţi atee”

 1. 10 actori homosexuali | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 4th, 2015 at 18:59

  […] 10 celebritati atee […]

 2. 20 de vedete cu corpuri apetisante | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 7th, 2015 at 19:12

  […] 10 celebritati atee […]

 3. Top 10 filme all time | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 13th, 2015 at 8:24

  […] 10 celebritati atee […]

Adauga un comentariu