14 coduri secrete Android

duminică, iulie 16, 2023 10:40
Posted in category IT

AndroidCel mai popular sistem de operare din lume, pentru smartphone-uri, Android, produs de Google, are şi nişte coduri USSD. Codurile USSD, cunoscute și sub denumirea de „coduri secrete”, sunt coduri ce pot fi folosite pentru a debloca acțiuni ascunse ale smartphone-ului. Unstructured Supplementary Service Data (USSD) – tradus: datele de servicii suplimentare nestructurate – sunt un protocol de interfață cu utilizatorul pe care îl puteți utiliza pentru a accesa funcțiile ascunse ale smartphone-ului.

Pentru a rula orice cod de securitate Android, trebuie să îl introduceți aşa cum introduceţi un număr de telefon. Dacă este introdus corect, codul va returna un răspuns automat sau poate fi necesar să apăsați Apelare.

Iată şi cele 14 coduri secrete Android.

1. *2767*3855# (şterge complet datele de pe dispozitiv şi reinstalează firmware-ul)

Acesta este unul dintre cele mai eficiente coduri de securitate Android pe care le puteți folosi pentru a șterge rapid toate informațiile de pe dispozitiv. Gândiți-vă la asta ca la o resetare din fabrică: introduceți acest cod, rulați-l și va șterge efectiv toate datele de pe smartphone.

Mai mult, deoarece reinstalează și firmware-ul, smartphone-ul va fi ca nou, din punct de vedere software.

Pentru cei care nu ştiu, firmware înseamnă un grup de softuri (un fel de drive-uri) care fac partea hardware a smartphone-ului să funcţioneze. Firmware-ul este un soi de legătură între partea hardware (piesele componente) şi sistemul de operare (Android în cazul de faţă).

Atenție. Aceasta este o resetare completă și va șterge totul, așa că utilizați-o doar în caz de urgență absolută.

2. *#*#7780#*#* (rulaţi o resetare din fabrică)

Acest cod poate fi folosit dacă nu doriți să efectuați o resetare hardware. Similar cu o resetare din fabrică, codul va șterge toate datele de pe dispozitiv, precum și orice aplicație. Vor fi eliminate toate datele personale, aplicațiile și datele aplicației de pe dispozitiv. Practic, dispozitivul va fi readus la starea din fabrică. Folosirea acestui cod este o alegere inspirată dacă doriţi să vindeţi smartphone-ul (datele confidenţiale vor fi eliminate).

3. *#06#6 (verificați IMEI-ul dispozitivului)

Pentru cei care nu ştiu, IMEI este acronimul de la International Mobile Equipment Identity (tradus Identitatea Internaţională a Echipamentului Mobil) şi reprezintă un număr unic de identificare a unui smartphone. IMEI-ul este un fel de CNP al smartphone-ului, fiind format din 15 cifre (primele 6 cifre reprezintă codul modelului telefonului, următoarele două reprezintă codul ţării în care a fost asamblat smartphone-ul, următoarele 6 cifre reprezintă seria telefonului, iar ultima cifră este una de reprezentare, fără să însemne ceva anume).

Folosind acest cod se poate verifica dacă IMEI-ul dispozitivului imprimat pe spate (sau în documentele însoţitoare) coincide IMEI-ul real. Mai este util codul atunci când este cumpărat un smartphone folosit şi dorim informaţii despre modelul telefonului.

4. *#0*# (activați modul de testare generală)

Indroducând acest cod, puteţi vizualiza o serie de funcţii precum: testare la atingere, testare RGB (culori), versiunea dispozitivului, LED-ul etc.

Dacă bănuiți vreo modificare la nivel de funcţii de bază pe dispozitivul dvs., puteți testa aceste funcții individuale folosind acest cod.

5. *#*#232338#*#* (afișează adresa MAC)

MAC este acronimul de la Media Access Control şi se ma numeşte adresă hardware sau adresă fizică. În momentul în care este fabricată o palcă de reţea, o adresă MAC unică este alocată acestei plăci de reţea, pentru a identifica placa de reţea în …reţea. Adresa MAC permite dispozitivului să se conecteze la o reţea şi să comunice cu alte dispozitive din reţea.

O adresă MAC este formată din 12 caractere hexazecimale (despre sistemul hexazecimal vedeţi aici), separate în grupuri de câte două prin cratime.

Codul este util pentru a verifica dacă adresa MAC trecută în anumite documente este cea corectă.

6. *#*#4636#*#* (verificați bateria, Wi-Fi și alte informații)

Acesta cod afişează statistici despre cele mai frecvent utilizate aplicații mobile, informații detaliate despre consumul bateriei și utilizarea Wi-Fi. Dacă cumpărați un telefon folosit, acest cod s-ar putea dovedi a fi de mare ajutor.

7. *#*#7594#*#* (schimbați comportamentul butonului de pornire)

Dacă doriți să schimbați comportamentul butonului de pornire, puteți utiliza acest cod. În loc să țineți apăsat butonul de pornire și apoi să selectați din meniul de alimentare pentru a opri telefonul, acest cod vă permite să opriți telefonul fără a afișa deloc meniul de alimentare.

Acest cod poate fi util atunci când doriți să închideți rapid dispozitivul în situații compromițătoare. Data viitoare când se pornește, dispozitivul va necesita o parolă, păstrând astfel datele în siguranță în cazul în care dispozitivul este furat.

8. *#3282*727336*# (vizualizați informații despre sistemul de operare și stocarea datelor)

Prin rularea acestui cod USSD, puteți obține informații precise despre sistemul de operare Android de pe dispozitiv și spațiul de stocare disponibil.

Orice consum de date de pe dispozitiv va fi afișat și pe ecran atunci când utilizați acest cod.

9. *#67# (verificați redirecționarea apelurilor)

Aceasta cod oferă informaţii despre redirecționarea apelurilor: dacă opţiunea este activă, numărul către care sunt redirecţionate apelurile, în cazul în care respingeţi un apel sau numărul este ocupat.

Aveţi şi opțiunea de a modifica această setare accesând setările de apel ale sistemului de operare Android.

10. *31# (dezactivați ID apelant)

Dacă doriți să vă păstrați confidențialitatea și să-i împiedicați pe ceilalți să știe când îi sunați, puteți dezactiva identificarea apelantului folosind acest cod.

Dacă doriți să reactivați ID-ul apelantului, adăugați codul din nou. Va fi afișat un mesaj care indică dacă serviciile au fost activate sau dezactivate de fiecare dată când le adăugați/eliminaţi.

11. *#*#34971539#*#* (vizualizaţi informaţii despre cameră)

Acest cod vă permite să vizualizați informații complete despre cameră: numărul de camere, zoom maxim, versiunea firmware și alte detalii.

12. *43# (activați apel în așteptare)

Cu acest cod, puteți prelua un al doilea apel de intrare punând primul apel în așteptare. Aţi putea chiar să comutați între apeluri.

Introduceți codul și serviciul va fi activat. În schimb, atunci când doriți să-l dezactivați, codul trebuie modificat doar puțin; trebuie să tastați #43# și apelul în așteptare va fi dezactivat.

13. *#*#4986*2650468#*#* (verificați informațiile despre firmware)

Acesta este un cod îl puteți utiliza pentru a verifica informații despre firmware, eventual dacă firmware-ul dispozitivului a fost modificat.

Codul vă poate ajuta să obţineţi informații importante despre modelul smartphone-ului, componentele hardware, data de fabricație. Este un cod util pentru cei care au cumpărat un smartphone folosit.

14. *#*#197328640#*#* (activați modul Service)

Modul Service pe Android vă permite să rulați o serie de teste, inclusiv pe difuzoare, calibrarea RGB pe ecran, vibrația și multe altele. De asemenea, puteți modifica câteva setări de rețea folosind acest cod.

Puteți utiliza acest cod şi pentru a obține mai multe informații despre activitățile referitoare la rețea, inclusiv starea LTE și Security Information Management (SIM), adică fișierele jurnal, și puteți accesa în continuare ecranul de depanare. Acest lucru vă permite să accesați partiția EFS pentru a verifica toate informațiile legate de semnalele radio, IMEI, cartela SIM, Wi-Fi și Bluetooth.

Sursa informaţiilor: Make Use Of (MUO).

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu